Süleyman ÇAKIR-
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 2
Onu Osmanlı mı yaptı ?Halifeliğin kaldırılması
Onu Osmanlı mı yaptı ?Halifeliğin kaldırılması
aldığı yerleri devşirmek onlara din ve dil hakkı tanımasaydı daha büyük bir osmanlı olabilirdi benceÇağa ayak uyduramamış. Gerekli devrimleri yapamamış. Gittiği yerleri devşirme miş.
Türkiye galiba tam emin değilimOnu Osmanlı mı yaptı ?
bende onu düşünüyordum atatürk yapmadımı la onuOnu Osmanlı mı yaptı ?
omg konuyla alakan yoksa neden yazıyosun hüüüyıkılmak
(tarih bilgim bu kadarına yetti)
zamanında afrikadaki yer altı kaynaklarını almamakArkadaşlar şuan 11.sınıf tarih okuyorum ve osmanlılar 16.yy da duraklama dönemine girmişken hala savaş yapmaya devam etmiş ve bu savaşlarda az bir toprak kazanınca yine savaş yapıp kazandığını geri kaybetmiş bence en büyük hata 2.viyana kuşatması idi sizce hangisi idi 2.viyana dan sonra karlofça antlaşması ile devasa yerler kaybettik sizce en büyük hata ne idi duraklama veya ondan öncesi için duraklamada 2.viyana öncesinde ise bence saraya yabancı hatunlar sokulmasıydı
Çoğu yer aynı dindeydik ama en önemlisi dil dir. Bugün mesela Libya ya gidip Türkçe anlaşabilsek, durum daha farklı oluraldığı yerleri devşirmek onlara din ve dil hakkı tanımasaydı daha büyük bir osmanlı olabilirdi bence
Olay başka yere doğru gidiyor. 5816 sayılı kanunu unutmayın.bende onu düşünüyordum atatürk yapmadımı la onu
Aslında Hürrem Sultan'ın söylendiği kadar çok büyük etkisi yok (tabii ki büyük etkileti var ama o kadar değil) asıl "Kadınla Saltanatı" II.Selim'le başladı. Eğer Mustafa başa gelseydi 3 kardeş birlikte imparatorluğu yönetecekti ama Kanunî'nin iktidar hırsı ve yanındaki adamların vesveselerine inanması sağolsun, idam edildi. Ondan sonra Cihangir aynı hafta abisinin acısına dayanamayıp vefat etti, Bayezid'de idam edildi sonra Selim'de kardeş acısından dolayı kendini alkole şaraba verdi.bence bunların olmasının en önemli etkenlerinden bazıları saray kadınları padişahları pişkinleyip çok fazla ölümlere sebep olmuş
Evet, doğru ama o kırılmanın asıl baş noktası böyle başladı. Aynı şeyi söylüyoruz aslında.Bence Selim'in tahta geçmesi Osmanlı'nın belini kıran etkenlerden biriydi gibi geliyor bana.