Arama sonuçları: *

1. leroxy

Sıvı metal uzun vadede akar mı?

Merhaba, diğer konulardaki gibi konuyu uzatmak istemiyorum. HP Victus 15'im var. i5-13500H ve 4050 var. Servise gönderdim sıcaklıklarda değişim olmadı. Kendim Thermal Grizzly Kryonaut sürdüm 1 hafta sonra sızma yaptı eskisine döndü, kıvamlı macun olarak Pullwark Bold aldım daha da kötü oldu...
  2. leroxy

400-500 TL bütçeye AM4 işlemci soğutucu

2 yıldan fazla süredir Ryzen 5 3500x kullanıyorum, birkaç ay önce ekran kartı olarak 3060'a geçtim ancak işlemci ilk zamanlar iyi olsa da son zamanlarda 3060 ile pek iyi çalışmamaya başladı. Birkaç gün içerisinde 5500 almayı düşünüyorum. Evet 3060 için en garanti 5600 falan almak daha mantıklı...
  3. leroxy

Termal Macun değişimi sonrası işlemci sıcaklık değerlerim!

Yakın zamanda bilgisayarımı temizlemek için işlemci fanımı söktüm ve ne göreyim! İşlemcide neredeyse hiç macun yoktu. Ben de MX-4 Önerilmesine rağmen kargo vb. şeylerle uğraşmak istemediğimden ve yolumun üstü olduğundan Vatan'dan Thermaltake TG-30 Aldım. Termal macun değişimi sonrası ciddi...
  4. leroxy

Molex fanı nasıl pil veya usb ile çalışacak hale getiririm?

Ufak çaplı bir klima projem var ancak öne de bir fan takmak istiyorum. Usb veya pil ile güç alabilmesini sağlayabilirim? Fan molex ve çok eski. siyah ve sarı kabloyu yerinden söküp nereye bağlayabilirim?
  5. leroxy

Laptop ve PC'de kullanmalık kaliteli termal macun ve soğutucu önerisi

Laptop'ın CPU ve GPU macunlarını yenileyeceğim. Alalı 3 yıl oldu. Masaüstünde de CPU macununu yenileyeceğim. PC'de macun neredeyse tamamen kurumuş. Macunun tamamı stok fanın üstünde ve sıcaklık değerlerim ciddi anlamda fazla ve oynak. Soru 1: Masaüstünde termal macun değişimi yaparsam CPB...
  6. leroxy

Ryzen 5 3500X + RX 570 Sistemimde Eklemeyi/Çıkarmayı Düşündüğüm Parçalar

*Modifiye kısmına açtım başka yer bulamadım. Güncel sistem: Ryzen 5 3500X | Stok Fan - B450M-DRAGON - ROG RX570 8GB OC - GSKILL Ripjaws V Siyah 3200MHz 16GB (2x8) - GIGABYTE 240GB SATA - SPEC DELTA RGB 650W 80+ Yapmayı Düşündüğüm Eklemeler/Çıkarmalar: *öncelik sırasına göre RX570>>>RX 5500XT...
  7. leroxy

Kasa Fanı Ters Mi Dönüyor?

Yani SPEC-DELTA RGB Var. Hava aldığı yerin önüne elimi koyuyorum bi soğuk hava üflermişcesine bi şeyi var üflediği de buz gibi ama. Sizce fan ters mi dönüyor ?
  8. leroxy

İşlemci Voltaj Yemiyor vol.2

daha önce böyle bir konu açmıştım o yüzden vol.2 dedim. Bugün yeni gelen +8'lik RAM'i takmak için anakart ile cebelleştim konu bu: https://forum.donanimarsivi.com/konu/yeni-ram-uyumlu-calismiyor.208496/ Normalde @keremcnsz24 ile 3500X İşlemcimi default GHz'e sabitledik yani 3.9GHz +0,006...
  9. leroxy

İşlemcim Voltaj Yemiyor

Bakın Ryzen 5 3500X İşlemcime geçen hafta OC Yaparak frekansı sabitleyelim dedik 4.1GHz'de çalışşsın dedik deneye deneye en uygun voltajı bulduk sonra AIDA64 Girdim sorun çıkmadı 10DK Boyunca. Aradan 2 Gün geçti ETS2 Bakın ETS2 Oynarken pc bir anda kapandı. sonra tekrar @keremcnsz24 'e yazdım o...
  10. leroxy

Kasanın Üstüne Takılan Fanın Soğutmadaki Etkisi Nedir ?

Az önce ryzen konusunda bunu sormuştum. kasanın üzerine takılan fanın soğutmaya olan etkisi nasıl diye. cevabını da @Emir Şensoydan aldım. aslında o konu üzerinden devam ettirecektim ama bu soğutma tipi şeylere kimi etiketleyeceğimi bulamadım. Kasanın üzerine 1-2 adet fan taksam ne kadar etki...
  11. leroxy

ASUS GPU Tweak 2 Çalışmıyor.

Bu sabah ekran kartının yanında gelen kablo düzenleyicileriyle işim çıktı aldım falan. bu gönderdikleri ama hiçbir işe yaramayan cd'nin üzerindeki şeylere baktım GPU Tweak 2 Falan yazıyordu. Kurdum abi indirdim çalışmıyor. OC İçin evet ama bozuk bu abi. Ayarları yapıyorum kaydetmiyor. fan hızını...
  12. leroxy

Ekran Kartı Benchmark Sonuçları Ve Otomatik OC.

Manuel olarak sadece fan ayarı yapıp, başka hiçbir ayarla oynamayıp benchmark testi yaptığımda: Radeon software üzerinden tüm manuel ayarları sıfırlayıp otomatik moda geçip varsayılan yerine gpu hız aşırtma seçeneğini kullanarak ve başka bir ayar yapmadan benchmark testi yaptığımda: Kart...
  13. leroxy

Spec-Delta RGB Fan Sorunu.

Corsair Spec-Delta RGB Kasam Var. Öndeki 3 RGB Fana Ek Kendinden kontrolcülü 3lü fan seti alıcam. bu delta rgb'nin fanları yanılmıyorsam 3 pinli. ve ben bu kontrolcüye bu fanları bağlamak istiyorum. Ama Ne Yapacağımı Şaşırdım. Fanlar bu. https://ty.gl/3pxadxoj üst tarafa 2 tane arkaya 1 tane...
  14. leroxy

Yardım Yeni Fan Takacağım Ne Yapmalıyım ?

Anakartım B450M Dragon yani RGB desteklemiyor. Kasam ise Spec Delta RGB. Bu kasanın ön fanlarının bağlı olduğu mevcut kontrolcüden çıkartıp kasanın arkasına ve üstüne aldığım yeni fanların kontrolcüsüne bağlayabilir miyim ? mesela şu anda çoklayıcı ile arkadaki tüm fanlar anakarta bağlı. ama...
  15. leroxy

Mevcut Fanları Harici Kontrolcüye Bağlamak.

Anakartım B450M Dragon yani RGB desteklemiyor. Kasam ise Spec Delta RGB. Bu kasanın ön fanlarının bağlı olduğu mevcut kontrolcüden çıkartıp kasanın arkasına ve üstüne monte edeceğim egzoz fanının RGB kontrolcüsüne bağlayabilir miyim? Yeni alacağım ek fanlar ektedir. Yapmayı düşündüğüm...
  16. leroxy

Corsair LL120 Fan Nasıldır ?

Merhaba, corsair spec-delta rgb kasam var. kasanın kendi rgb fanlarını kullanıyorum. anakartım da asus b450m dragon, yani rgb desteği yok. kasanın önündeki 3 fanı LL120 ile değiştirip Üste 2 fan destekli sıvı soğutma takıp. arkaya da tekli bir rgb fan takmayı düşünüyorum. veya 2 Paket LL120...
  17. leroxy

Kasa Fanlarım Bir Anda 90RPM'lere Düşüyor.

Tekrar selamlar dostlar. şu ssd'm gelene kadar pc hakkındaki tüm sorularımı soracağım. hepsini aynı gün sorabilirdim ama ban yiyebilirim diye düşündüm. kasam corsair spec-delta rgb. kasa boşta çalışırken de normal çalışırken de görüntü olarak fark etsem de bios'a girdiğimde fanlar bir anda...
  18. leroxy

Corsair Delta RGB Kasanın Üstüne Fan Bağlantısı Nasıl Yapılır ?

selam dostlar, yeni bir kasa yeni bir pc aldım ve üstüne ekstra 2 rgb fan bağlantısı yapmak istiyorum. kasam delta rgb bu arada. zaten kendi fanları aurasync destekli olduğu için hem fan hem ekran kartı hem mouse hepsini senkron çalıştırabiliyorum ancak üstteki fanların rgblerini nasıl...
Geri