Arama sonuçları: *

1. A

Sıvı metal kullanan var mı?

Sıvı metal siparişi verdim. Ekran kartım için deneyeceğim. Kullanan var mı? Çok araştırdım riskini biliyorum. Merak ettiğim konular ekran kartı çipine, soğutma bloğuna zararı olur mu? Ve ileri de sileceğim zaman nasıl temizlerim. Bunlarla ilgili net bir cevap yok.
  2. A

Sıvı soğutucudan gelen su sesi

Sıvı soğutucudan şırıl şırıl akma sesi duyuyorum. Araştırdım normal deniliyor. Sıvı soğutucum borular üst tarafa gelecek şekilde monteli. Bu sorun teşkil eder mi? Önceden borular alta gelecek şekildeydi. Şimdi üst tarafta olduğu şekilde bi kaç derece daha iyi soğutuyor. Yine de merak ettim boru...
  3. A

3 pin girişe 4 pin ARGB kablosu takmak

Anakartım Rog Strix B650E-E. 3 pinli ARGB girişleri var. Ekran kartının da ARGB ayarlamak için bunu sipariş verdim. Bana sadece ekran kartından anakarta girecek kısmı lazım diye. Ama sonradan 4 girişli olduğunu gördüm. Sonuçta benim kullanacağım 3 girişi. Sorun çıkarır mı...
  4. A

Arctic sıvı soğutma AM5 için aparat temin etme?

Arctic sıvı soğutmam var. Intel kullanıyordum, AM5'e geçeceğim. Ama aparatı yok sanırım. AM4 aparatı uyumlu oluyor mu? Yoksa Arctic'den istemeli miyim?
  5. A

Arctic Sıvı Soğutucu İşlemci Üzerindeki Fan Dönmüyor

360mm Arctic sıvı soğutucuya sahibim. Bu soğutucular da tek kablo var. Radyatörü ve fanları tek bir kablodan yönetebiliyoruz haliyle. Bende ayarlarını yaptım. Isındığında çalış gibisinden. Ayarlarım böyle olmasına rağmen yüksek hız olmadığından dolayı ortadaki, yani işlemcinin üzerindeki küçük...
  6. A

3.5K Sıvı soğutucu önerisi

Arkadaş 5600x kullanıyor. Kule tipi soğutucu aldı yine de sıcaklık 77’yi görüyor. Bu yüzden sıvı soğutucu alacam diyor. MSI Coreliquid 360R V2 alayım ömürlük, geleceğe yatırım olsun diyor. Bu model alınır mı yoksa daha iyi öneriniz var mı?
  7. A

Üstteki sıvı soğutma fanı egzoz için yeterli mi?

Önceden bu şekilde kullanıyordum PC'yi. Ama alttaki fanları sökerek arka egzoz fan yaptım. Elimde başka fan da yok. Şimdi tekrar ben bu şekilde yapmayı düşünüyorum. Arkaya egzoz fan olmayacak. Üstteki 360mm sıvı soğutucunun fanları egzoz için yeterli olur mu?
  8. A

Daha iyi CL değerleri yapılabilir mi?

Patriot Viper Steel 3200 MHz CL16 RAM'e sahibim. 1.5V ile CL 17-21-23-28 değerlerini alıyorum. (BIOS'ta 21 olmasına rağmen CPU-Z'de 23 gözüküyor, anlayamadım.) BIOS değerlerim de aşağıda. Ben daha düşük gecikme yapabilir miyim? TestMem5 ile de 12 dakika da sorun bulmadı. Sıkıldım bitirdim...
  9. A

B460M-A Pro - Patriot Viper Steel 4000 MHz CL17

Bu şekilde overclock ile kullanırken oyundan atıyordu. Voltaj aklıma gelmemişti. 1.45'ti önceden. Sonradan voltajı 1.5 yaparak sorunu çözdüm, artık oyundan da atmıyor. Değerlerim bu şekilde; BIOS ayarlarım; (22'ler 23 olacak. Eski fotoğrafmış yeni gördüm bende. Diğer değerler aynı.)
  10. A

T6 Ultra vs H100i değiştirmeye değer mi?

Elimde T6 Ultra var. Kasaya fan ekliyorum, anakartı söküyorum, macun değiştirme çıkarması vs derken büyüklüğünden dolayı zulüm oluyor bana. Bu yüzden sıvı soğutucu düşündüm. Fansız olarak H100i buldum. Arctic P12 var bende. Bir tane daha alıp bu şekilde kullanmayı düşünüyorum. Değer mi değiştirmeye?
  11. A

Power Limit Throttling engelleme

Overclock deniyorum ama TDP 113W geçmiyor. Ve bu yüzden power limit throttling yiyorum. Bunu geçmemin bir yolu yok mu? Ne yaparsam yapayım 113W TDP geçemiyorum. Konu çözülmüştür. Kilitlenebilir.
  12. A

LGA 1200 ile uyumlu mu?

https://www.n11.com/urun/intel-775-1156-1155-cpu-sogutucu-fan-montaj-braketi-tutucu-15221734?magaza=cbtxglobal Araştırdığım da LGA 115x soğutucular LGA 1200 için uyumlu diye okudum. Ama emin olamadım. Eğer uyumlu ise satın alacağım.
  13. A

LGA 1200 soğutucu braketi

Snowman T6 Ultra'yı takarken pinleri kırdım. Yeni almayı düşünüyorum. Ama bazı sistem kurulum videolarında vidalı, sıkma şeklinde takılan soğutucular var. Bu tarz bracket var mı? Alsam soğutucu ve LGA 1200'e uyumlu olur mu? Yoksa bundan devam mı...
  14. A

LGA 1200 kit şeffaf pini

Bugün PC'yi temizlemek istedim. B460M-A Pro anakartıma Snowman T6 ultra takılıydı. Kanser etti sökemedim. Uğraşıyım derken soğutucunun altındaki parçada 4 köşesinde şeffaf pinleri kırıldı. Şu an sabit sorun yok ama yarin sorun olabilir diye güvenmiyorum. Bu pinlerden bulabilir miyim? İçine...
  15. A

Egzoz fan için öneri

Araştırdığım da bu iki ürün çok sağlam diye yorumlar okudum. Kasanın üstüne 2 tane alıp takmayı düşünüyorum. Ama hangisini alacağımı bilemedim. Öneriniz var mı...
  16. A

Düşük voltaj vermeme rağmen yüksek voltaj geliyor

1.125 voltaj ayarlamama rağmen CPU-Z'de baktığım da bazen 1.2 voltaja kadar yükseldiğini görüyorum. Bu normal mi?
  17. A

B460M-A Pro - Patriot Viper Steel RAM Overclock 4000MHz-CL17

https://forum.donanimarsivi.com/konu/ram-overclock-nasil-yapilir.337541/ Dün konusunu açmıştım. Konudaki @cfranko sağ olsun yardımlarıyla RAM'e güzel bir overclock yapmayı başardık. Çipler bu kadarına izin veriyor. Daha fazla yemiyor. :D 3200 MHz CL16 olan 8x2 RAM'i şu an da 4000 MHz CL17...
  18. A

Yardım RAM Overclock Nasıl Yapılır?

B460M-A Pro anakartım var. İşlemcim Intel i5 10600K ES. Şu an 4000 MHz'de çalıştırabiliyorum ama CL değerleri çok yüksek oluyor. CL değerini nasıl düşürebilirim?
  19. A

Zirve | 10600K 5.1GHz OverClock

Sistem; Anakart: MSI B460M-A Pro İşlemci: Intel i5 10600K ES 3.50 GHz RAM: 8x2 Patriot Viper Steel 3200 MHz Soğutucu: Snowman T6 Ultra Kasa: Darkflash Aquaris https://forum.donanimarsivi.com/konu/i5-10600k-es-5-0-ghz-overclock.287268/ Daha önceki "kendi" rekorum buydu. Şu an 5.1 ama Cinebench...
  20. A

i5 10600K ES 5.0 Ghz Overclock

i5 10600K (ES) 4.9 GHz Overclock | Donanım Arşivi Forum (donanimarsivi.com) Bu konu da 4.90 yapmıştım. Bir türlü 5.0 yapamamıştım. Sistem donuyor, kapanıyor, yeniden başlıyordu. Bugün tek tek voltaj yükselterek denedim, sonunda stabiliteye ulaştım. 1.210 voltaj ile 5.0 Ghz alabiliyorum. Test...
Geri