Arama sonuçları: *

1. Mehmet Yılmaz

Ana Konu Laptoplarda Kullanılan Ekran Kartı Modelleri ve TDP Değerleri (LİSTE)

Bildiğiniz üzere çok fazla sayıda dizüstü bilgisayar var, bunların da yine çok fazla sayıda ekran kartı seçenekleri var. RTX 3060 Mobile ekran kartlı bir cihaz aldığınızda her zaman aynı ekran kartını almıyorsunuz aslında. Farklı güçlerde RTX 3060 Mobile modelleri var. Maalesef çoğu satıcı...
  2. Mehmet Yılmaz

En Sonunda Fiber İnternete Kavuştum: Deneyimlerim ve Süreç

Herkese selam. Forumdaki eski üyeler daha iyi bilecektir bitmek bilmeyen bir internet maceram var :) Yıllardır VDSL dönüşümü beklerken artık ağaç olmuştum. Fakat son zamanlarda yaptığım şikayetlere daha olumlu dönüşler alıyordum. En sonunda bana Şubat ayına kadar VDSL dönüşümü olacağı söylendi...
  3. Mehmet Yılmaz

İnceleme MSI GeForce RTX 3070 Ti Suprim X Termal Pad Değişim Sonuçları

Bildiğiniz üzere MSI'da Suprim serisi tepe seviyeye hitap etmektedir. Fakat bu firmalar tepe seviye ürünlerinde ne kadar kaliteli termal padler kullanıyor? İşte burada çok büyük saçmalıklar dönüyor. Çünkü tepe seviye diye aldığınız ekran kartlarında piyasanın en dandik termal padlerinden birisi...
  4. Mehmet Yılmaz

İnceleme 140 TL'lik FİYAT/PERFORMANS Motorola Kulak İçi Kulaklık

Kendimi bildim bileli kulaklıklara büyük ilgi duyuyorum. Kulak üstü kulaklıklar ise bana pek uymadığı için daha çok kulak içi kulaklık kullanıyorum. Aliexpress'ten vs çok fazla kulaklık kullandım. N11'de gezerken 120 TL'ye satılan bir kulaklık gözüme çarptı ve yorumları iyi görünüyordu. Fakat...
  5. Mehmet Yılmaz

İnceleme Arctic Liquid Freezer II Sıvı Soğutuculardaki Kritik Üretim Hatası

Günümüzde Arctic marka soğutucular bir hayli beğeniliyor. Genel olarak sessiz olması ve performanslı olması bunda en önemli husus tabii ki. Fakat bu seri maalesef tahmin ettiğiniz kadar sorunsuz değil. Çok eleştiri alan MSI'ın bazı sıvı soğutmalarında olduğu gibi bazı üretim hatalarıyla...
  6. Mehmet Yılmaz

İnceleme MSI GeForce RTX 3070 Ti Suprim X Undervolt Testleri

Herkese selamlar. Bir süredir MSI GeForce RTX 3070 Ti Suprim X model ekran kartına sahibim. Suprim serisini bilirsiniz, üst seviyede iddialı soğutma ve tasarım sunarlar. Kartın eski incelemelerine bakacak olursanız 70 derecelerde çalışan sessiz bir model olduğunu görürsünüz. Fakat günümüzdeki...
  7. Mehmet Yılmaz

Rehber Bilgisayarınıza Fan Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Forumumuzda çok fazla fan sorusu soruluyor tahmin edebileceğiniz üzere. Fakat her fan her koşul için uygun değildir. Bilgisayarınızda kullanacağınız fanlar farklı kullanım senaryoları için üretilmiş olabilir. Bunun yanı sıra farklı teknolojileri barındırabilir. Bugünkü fan seçim rehberinde...
  8. Mehmet Yılmaz

16 GB RAM Günümüzde Ne Kadar Yeterli? Örneklerle Tartışalım

Bundan yaklaşık 3-4 yıl önce 8 GB RAM yeterli diyebiliyorduk, günümüzde bu bellek miktarı 16 GB olarak kabul ediliyor. Fakat zaman geçtikçe sistemler gelişiyor, oyunlar gelişiyor. Günümüzün ortalama bir sistemi için 16 GB bellek sizce yeterli olur mu? Ben bu durumu son zamanlarda bir hayli...
  9. Mehmet Yılmaz

İnceleme GoodRam IRDM 1 TB PCIe 3.0 M.2 SSD İncelemesi

Foruma yıllar önce 1-2 SSD incelemesi paylaşmıştım. Bunlar benim kendi kullandığım ürünlerdi. Haliyle bunu devamlı yapamıyorum. Fakat elimdeki SATA SSD bozulunca 1 TB depolama günümüzde pek yetmemeye başladı. Depolamamı tekrardan yükseltmek adına 1 M.2 SSD daha almam gerekiyordu fakat...
  10. Mehmet Yılmaz

İnceleme Arctic Liquid Freezer II 240 vs SilverStone PF240: Kıyaslamalı Testler

Son 2 ay içerisinde soğutucu tarafında bazı arayışlara girmiştim. Sıvı soğutma tarafında başta uygun fiyatı yüzünden SilverStone PF240 modelini tercih ettim. Daha sonra ise pompa sesi ve aşırıya kaçan su sesi nedeniyle Amazon'a iadesini gerçekleştirdim. Daha sonra ise bütçeyi biraz daha...
  11. Mehmet Yılmaz

Arctic Freezer 34 eSports vs Silverstone PF240, Kıyaslamalı Testler

Başlığı görünce size pek adil bir kıyaslama gibi gelmeyebilir, aslında haklısınız. Fakat bazı insanlar ortalama bir hava soğutucuyla ortalama bir sıvı soğutmanın performans farkını merak edebiliyordu. Bu iki ürünün arasında kabaca iki katı fiyat farkı olduğunu söyleyebilirim. Kendimce test...
  12. Mehmet Yılmaz

Arctic MX-4 2019 Termal Macunlar Gerçekten Sahte mi? Testlerle Bakıyoruz!

Arctic'in meşhur MX-4 2019 model termal macunu hakkında uzunca bir süredir sahte olduğu yönde paylaşımlar hem ülkemizde hem de yurt dışında çok kez yapıldı. Peki bu iddiaların doğruluğu ne? Elimde 2020 yılında Gittigidiyor üzerinden satın aldığım MX-4 2019 model 4 gramlık bir termal macun...
  13. Mehmet Yılmaz

Logitech MX518 Oyuncu Faresi Deneyimlerim

Yaklaşık 1 hafta önce yeni bir mouse alacağımı belirttiğim bir konu açmıştım. O konudan sonra MX518 almaya karar vermiştim ve benden yorumlarımı isteyenler olmuştu. Haliyle 1 hafta sonrasındaki deneyimlerimi sizlere aktarmak isterdim. Öncelikle bu fareyi çoğu kişinin almama sebebi olan...
  14. Mehmet Yılmaz

MSI Afterburner Kullanım Rehberi Yayında!

İncelemelerde, oyun testlerinde kullandığımız ve oyunlarda kullanımları, FPS değerini gösteren MSI Afterburner isimli yazılımın nasıl kullanılacağını bazı kullanıcılar bilmemekteydi. https://donanimarsivi.com/msi-afterburner-nasil-kullanilir/ Yeni yayınladığımız rehberle birlikte bu yazılımın...
  15. Mehmet Yılmaz

Adata XPG SX8100 512 GB NVMe SSD İncelemesi

Arkadaşlar herkese selamlar, geçtiğimiz günlerde aldığım 512 GB XPG SSD dün elime ulaştı. Bu SSD'nin incelemesi dünya üzerinde çok az olarak bulunduğu için aklınızdaki soru işaretlerini kaldırmak amacıyla ufak bir inceleme yazmak istedim. Almak isteyen dostların kafasında genel bir fikir oluşsun...
  16. Mehmet Yılmaz

Çin'den Aldığım "Zheino" Marka SSD'nin Son Durumu

Özellikle son günlerde forumda SSD'ler hakkında çok fazla konu açıldı, hiç beklenmedik markalardan beklenmedik sonuçlar gördük. Yaklaşık 2 yıl önce Çin'den aldığım (Aliexpress o zamanlar ucuzdu tabii) Zheino marka SSD 3D Nand Intel marka yongalarla gelmekteydi. İlk aldığım zaman bazı ezberci...
  17. Mehmet Yılmaz

İnceleme AMD Ryzen 5 1600X ve Ryzen 3 3300X Kıyaslaması!

Öncelikle herkese selam :) Uzunca bir süredir Ryzen 5 1600X işlemciyi kullanıyordum ve bazı oyunlarda artık performansının garipleştiğini fark etmiştim, özellikle eski oyunlarda thread kullanımları %100 gibi değerlere çıkabiliyordu. Şansıma 1000 TL gibi bir fiyatla 3300X işlemciyi satın aldım ve...
Top Bottom