Arama sonuçları: *

1. loewry

İleride hangi parçamı upgradelemeliyim

Merhabalar ağırlıklı olarak valorant oyuncusuyum. Sistemim 7500f ve 4060 ti 16gb. 1080p 310hz beslemeye yetiyor şuanlık. Gelecekte 2-3 sene sonrası gibi 540hz gibi bir monitöre geçmek istesem ekran kartını yerine işlemciyi o zamanın 7800x3d si gibi bir işlemciye upgradelemek yeterli olur mu...
  2. loewry

Monitör hz değerinden daha az fps almak

Yakında 310hz bir monitöre geçeceğim. Ağırlıklı valorant oyuncusuyum. Kendim bir test ettim ortalama 400fps alıyorum maçın genelinde. Sadece 1v1 aim fightlara çıktığımda falan veya skill kullanımlarında falan 320-330 lara düşüyor çok nadirende 280 lara düşüyor. Merak ettiğim şu eğer 310hz...
  3. loewry

En iyi dns hangisidir oyun için

Oyunlarda daha stabil ping değerleri almak için en doğru dns nasıl ayarlarım. cmd den ping 1.1.1.1 yaptığımda ortalaması 33 çıkarken ping 8.8.8.8 yaptığımda ortalama 70 çıkıyor. Benim 1.1.1.1 dns kullanmam daha mı doğru olur?
  4. loewry

Windows 11 pro sorunları

Geçtiğimiz günlerde sistemimi ddr5 upgradeledim. Format atarak 11 pro kurdum önceden 10 pro kullanıyordum. Fakat ilk defa bu sorunları yaşamaya başladım. Valorantta falan oynarken bazen arka plana atıyorum spotify açmak için ekran kitleniyor hiçbişey yapamıyorum mecburen kasadan restartlıyorum...
  5. loewry

360hz monitörde daha az fps almak sorun olur mu?

sorum şu. Yazın 360hz monitöre geçeceğim. Ağırlıklı olarak profosyonel denilebilecek seviyelerde valorant oyuncusuyum. Yayıncı veya esporcu değilim yanlış anlaşılmasın. Rank olarak bahsediyorum. Bu yüzden 360hz geçeceğim. Fakat şuan stabil 360 üstü fps almıyorum ortalama 350 falan alıyorum...
  6. loewry

Başlangıç uygulamaları hakkında

başlangıç uygulamalarında klavye ve mousemin uygulamaları otomatik başlatılıyor steelseries gg ve g hub uygulamaları. Başlangıca etkisi yüksek yazıyor. Bunların açık olması sistemi yavaşlatır mı? yoksa kapatmalımıyım başlangıçta
  7. loewry

Msi afterburner bilgi ekranı ayarı

kule tipi fanın hızını % olarak gösteren ayar hangisi bulamadım yardımcı olurmusunuz. Ekran kartının fan hızını yüzde olarak gösteriyor onu buldum. Birde ram mhz hızına bakılıyormu bu bilgi ekranına yansıtmak istiyorum
  8. loewry

Windows 11 mi 10 pro mu?

Am5 sisteme geçtim. Format atacağım. Sizce tekrar 10 pro mu kurayım. 11e geçeyimmi? 10 pro daha performanslı diyorlar fakat 11 ile ddr5 daha uyumluymuş?
  9. loewry

Yaptığım upgrade mantıklı mı?

İşlemcim bozulduğu için upgrade yapma kararı aldım. Ve bugün parçaları sipariş ettim. 7500f a620h ve 1x32 ram aldım. Bunlar yerine b serisi anakart ve ryzen 9 5900x alsamda aynı fiyata denk geliyordu ortalama. Sizce daha doğru bir seçim yapmışmıyım? Ben ddr4 e artık para harcanmayacağını düşünüyorum
  10. loewry

Ddr4 sistemden ddr5 geçtim

Merhabalar öncelikle belirteyim, ekran kartı ve ssdler hariç herşeyi değiştim. A620h gigabyte anakart, ryzen 5 7500f işlemci, kingston 1x32gb ram (ilerde bi 32 daha eklerim), ekran kartım rtx 4060 ti 16gb. 2 adet 870 evo sata ssd var(yakında m2 alacağım). Psu nzxt c550. Birde kasam eski olduğu...
  11. loewry

Amd expo özelliği nedit

Merak ettiğim bir konu var. Am5 sisteme geçeceğim yakında. 6000mhz ram takdığımda 4800 mhz olarak mı çalışır? İkinci olarak expo özelliğini açtığımızda 6000 mhz ye çıkıyor mu? Birdr işlemcim 5200mhz destekliyor 6000mhz ram hızını nasıl kullanabilirim
  12. loewry

Amd expo özelliği nedit

Merak ettiğim bir konu var. Am5 sisteme geçeceğim yakında. 6000mhz ram takdığımda 4800 mhz olarak mı çalışır? İkinci olarak expo özelliğini açtığımızda 6000 mhz ye çıkıyor mu? Birdr işlemcim 5200mhz destekliyor 6000mhz ram hızını nasıl kullanabilirim
  13. loewry

İşlemci yenileme önerisi?

Merhabalar dün konu açmıştım zaten. İşlemci pini yamulmuş. Bugün tanıdığım bir bilgisayarcıya götürdüm. Düzelmez pinler baya eğmişsin dedi. Mecbur yeni almak gerek. Anakartın giriş seviyesi olduğu için ryzen 7. Nesil önermiyorum dedi. Anakartım a520m k v2. 5600x almanı öneririm yada direkt am5...
  14. loewry

İşlemci pinlerim kırılmış olabilir mi?

Merhalar işlemci thermal macunu yenilemek için kule tipi fankı sökmeye çalışıyodum işlemciye yapışmış fan öyle çıktı dikkat etmedim naneyi yemiş olabilirmiyim daha takmadım geri
  15. loewry

AM5 geçmeye gerek varmı

Merhabalar şuanki sistemim zaten bana yetiyorda yinede bir araştırayım dedim. Önümüzdeki yaz Bilgisayarın kasasını vb değişeceğim. Bakım falan yaptıracağım. Anakartım a520m k v2, işlemcim r5 5600, ramlerde tforce vulcan 2x8 3200mhz ram. Bu parçaları satıp am5 geçmek ne kadar mantıklı sizce...
  16. loewry

Windows da hafif yavaşlama söz konusu

Merhabalar yaklaşık 5 sene önce aldığım 860 evo sata ssd de windows kurulu. sadece 30 gb boş yer kaldı. 2. bir ssd daha var 870 evo 500gb oyunları ona kuruyorum genelde. ama windowsun kurulu olduğu ssd 250 gb lik olduğu için direk doluyor 1 oyun indirince. Bilgisayarda bir yavaşlama söz konusu...
Top Bottom