Arama sonuçları: *

1. C

Çözüldü✓ Fps bazen droplanıyor ve düşüyor.

Sistemim normal ve stabil ama biraz fps düşüşü yaşıyor gibi hissediyorum. Bana önerebileceğiniz ayar var mı? Windows üzerinden yapabileceğim veya bios üzerinden değiştirebileceğim ayar. ( Ram:32 GB RAM 6000 MHZ CL30 İşlemci:AMD Ryzen 5 7500F Anakart: B650 Gaming Plus Wifi
  2. C

Sistem kapanması sorunumu çözümlemek istiyorum.

Sistemim 1080p monitörle normal şekilde sorunsuz çalışıyordu. 2k monitör aldıktan sonra kapanmalarım arttı. 2-3 haftalık kapanmalar ve araştırmam sonucunda sorunun psu olduğunu düşünmeye başladım. Gereken her türlü gpu undervolt, işlemci eco mod, ram testleri (tek tek denemek veya teste sokmak)...
  3. C

Occt testi için yardım

Occt testiyle sistemi kontrol ettim. Gpu kullanımı %99 ve max 66 derece oldu. İşlemci ise %100 kullanım ve 83 derecelere kadar çıktı. Testi 10 dk küsür yaptım ve pc normal bir şekilde çalıştı. Testi kapattığım an görüntü gitti. Bunun basit bir açıklamadı var mı? (PSU testi yaptım)
  4. C

Kernel power 41 sorunu

Sistemim yük altında olduğu zaman garip şekilde resetleniyor. Sıcaklıklar 60-70 iken kullanımları yüksek olmasa bile bunu yaşıyorum. Yaşadığım şeyleri sıralamam gerekirse; 1) Kapandıktan sonra DRAM ışığı yanık kalıyor ve bir süre sonra pc tekrar açılıyor. 2) Kapandıktan sonra DRAM ışığı ve...
  5. C

Ekran kapanıyor ama sistem çalışıyor

Öncelikle herkese iyi bayramlar. Geçen günlerde oyun oynarken pc ekranım gidiyordu ve anakartımda dram ışığı yanıyordu. Şu an ise oyun sırasında monitorüm sinyal yok diyor, ekranım gidiyor ve ekran kartı fanlarım feci şekilde son hızda çalışıyor. Öncesinde olan olayın içerisinde de bu fanların...
  6. C

Anakartta dram ışığı sönmüyor

Normalde asla pc kendini kapatmaz veya restartlamazdı. Son günler bazen yüksek grafik gerektiren oyunlar oynarken aniden pc kendini kapatıyor. Kapattıktan sonra kasanın içinde ışıklar yanmaya devam ediyor ama görüntü olmuyor. Sadece fişi çektikten sonra geri takınca güç düğmesiyle pcyi...
  7. C

Amd software uygulaması sorun

Arkadaşlar konu olarak hatalı açmış olabilirim. Sorunum neyle alakalı bilgim yok. Benim amd software, yani amd ye ait uygulamasını uzun zamandır kullanıyorum. Şimdi benim sorunum şöyle. Kendi kendine gpu ölçekleme ayarını aktif ediyor ve sürekli kapatmak zorunda kalıyorum. Neyden dolayı, niye...
  8. C

Uygulama çökmeleri için yardım

Arkadaşlar selam. Bazen uygulamalar çökünce hata verir hatayı onaylarız ve kapanır ya, ben hata vermeyip donan uygulamalarda görev yoneticisi acsam kullanamiyorum hersey calisiyor ama donan oyun ekranda kaldigi icin oturumu kapatip tekrar giris yapiyorum. Basit bir çözümü yok mu crash atan veya...
  9. C

Oyunlarda fps drop sorunu.

Merhaba. Valorant oynayan biriyim. Oyuna giriş yapıp maça giriyorum map yükleniyor ve işte silah falan seçip camların kalkmasını bekliyorum. Fakat mesela bazen silah deseninden bazen sağa sola kamerayı hareket ettirince hafif droplar oluyor bazen kill aldığımda oluyor. Son zamanlarda işlemci...
  10. C

Driver ile alakali soru

Onceki konuma bakarsaniz daha detayli anlarsiniz sorunu. Ben amd software indirmeden once snairim hersey normaldi emin degilim tabi ama. Driveri eski surume dondursem duzelir mi sorunum yoksa baska bisey mi yapmam son konuma bakip yorumlarsaniz cok sevinirm
  11. C

pcme birşeyler oluyor yardım edermisiniz

Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarım normalde oynadığım oyunlarda ekran kartını çok kullanırken bir anda işlemciyle kafa kafaya olmaya başladı. Mesela valoda %70 ekran kartı kullanımı varsa max %25 işlemci kullanımım oluyordu. şimdi valo giriyorum %70 geçmeyen ekran kartı kullanımım 80 olup 60lara...
  12. C

Ekran karti kullanimim normal mi

Arkadaslar bazi oyunlar islemci kullaniyor bazilari ekran karti yani yükü birinde fazla oluyor. Ben valoda oynarken islemcim %20 oluyor veya en fazla 25 ama ekran karti %70lerde falan. Cs2 icin bakmadim ama onada bakacagim kullanim durumu ondada aynimi bilmiyorum. Bu durum normal mi yoksa...
  13. C

Şu darboğaz konusunu biraz daha iyi anlamak istiyorum

Selam arkadaşlar sistemimdeki ekran kartı ve işlemcide darboğaz olmadığını biliyorum ama anakart veya ramden kaynaklı bir sorun olabilir mi veya 1080p oyun oynadığım için bir sıkıntı yaşıyor olabilirmiyim yardımcı olurmusunuz hani en kötü ihtimal ramlarin kötü değiştir denilebilir falan. Normal...
  14. C

Bilgisayarımda ki birimlerin fazla kullanımı

Normalde işlemcime oc yapmış gibi birşeyler denemiştim üzerinden 2 3 ay geçti kendini frekans olarak kilitledi biosu sıfırlasamda default ayar yapsamda düzelmedi takıldı yani mhz sabit. bugün baktığımda işlemci kullanımım valorantta yükseliyor yani mesela ekran kartı 60 70 iken işlemcim...
  15. C

Mouse imleci gölge sorunu

Arkadaşlar monitörüm 270 hz ve ayarlarda sorun yok kapalı tutuyorum etki edecek ayarları ama imleci hızlıca hareket ettirince gölge kapalı olduğu halde gölge bırakıyormuş gibi oluyor. Yüksek hz monitör ve 4k hz mouse olduğu için bu durum normal mi ?
  16. C

Asus monitör overdrive yükseltme

Overdrive 120 ayarı varmış yani 80 ile 100 arası olarak geçiyormuş. bu ayarı açmka için araştırma yaptım 2 teknik buldum ama ikiside olmuyor. Bu asus monitörlerin geliştirici seçenekleri gibi bişe yok mu acaba
  17. C

Mouse konusunu noktalıyorum.

Ne kadar istesemde çoğu kişiden öneri olan m3 4kyı alıp almamak arasında kalmıştım fakat 1300 TL'ye connectgameden alacağım site sıkıntılı densede güvenilir al diyen oldu. Herhalde o kadar önerildiğine göre boş mouse olamaz değil mi ? İlk defa kablosuz deneyimim olucak şunu anlamak istiyorum...
  18. C

Klavye veya mouse monitöre etki eder mi ?

Arkadaşlar 280 hz fast ips monitörüm var biliyorum bu konuyu baya açıyorum ama cevap alıp artık anlamak istiyorum sorunu çözmeye çalışıyorum kusura bakmayın. Sorum şu olucak benim monitörüm iyi bir monitör ama mouse ve klavyem eskiden kalmış berbat 2 ürün. konu klavye değil sadece mouse. Mousemi...
  19. C

Çözüldü✓ Hdmi kablo ile 240 hz alamamak

İyi geceler. 240 hzye kadar pc desteklesede internet cafedeki 280 hz kadar kendi pcmdeki 240 hzyi hissetmiyorum. Hdmi 2.0 falan olmasi lazim gerekmis bu dogruysa kablo alacagim yani anladigim kadariyla hdmi 240 hz desteklemiyorsa monitoru 240 hz almak sacma olur.
  20. C

Monitörle birlikte gelen kablolar

Monitörle 3 kablo geldi 1 tane type c 1 tane hdmi 1 tanede bu resimdekinden. Resimdeki kablo ne kablosu ? Hdmi kablosundan daha mi iyi
Geri