Arama sonuçları: *

1. MeynnZenith

Bilgisayar Kendi Kendine Açılıyor

Birkaç sefer denk geldim. Sabah uyandığımda bilgisayar fanları çalışıyordu, monitörü açınca fark ettim ki sistem açık. Önce gece unuttum sandım ama bu sabah tam uyandığım esnada kendim şahit oldum açıldığına. Bildiğiniz kasa tuşuna basmışım gibi açıldı, fanların sesi geldi ve kapattım. Bunun...
  2. MeynnZenith

Windows Update kendi kafasına göre AMD Driver indiriyor?!

Bugüne kadar hiç yapmazdı, az önce Update'i kontrol ederken gördüm ki AMD Driver indiriyor. Hemen Update'i durdurdum. Önceden hep İsteğe Bağlı Güncelleştirmeler kısmında görünürdü ama şimdi orası boş. Nasıl iptal ettirebilirim bu özelliğini Windows Update'in?
  3. MeynnZenith

BIOS modu eski olan (MBR) sisteme format atmak

Kardeşimin bilgisayarına format atacaktım fakat msinfo32 kısmından BIOS modunu Eski gösteriyor. Yani USB'yi MBR olarak ayarlamalıyım. Ancak daha önce hep GPT olarak format attım, MBR hiç bilmiyorum. Format atma adımları aynı mı yoksa ekstradan yapmam/dikkat etmem gereken bir şey var mı? Bununla...
  4. MeynnZenith

Çok garip bir şey oldu sisteme. Yardımınız lazım.

Microsoft Edge'de takılıyordum. Disney+'ta film aratırken bir anda arama kısmına yazamadım, dondu sistem. Sonra ekranın ortasında bir menü gibi bir şey çıktı ama boş, siyah bir menü (hani ALT+TAB atarken çıkan bölmeli menüler gibi). Ondan sonra sistem siyah ekrana düştü ve aşağıda SS'ini attığım...
  5. MeynnZenith

Bu dosya nedir, virüs müdür?

Az önce ekran kartı sürücümü kaldırıp güncellemek için DDU indirdim gru3d sitesinden. Sonra da AMD sitesinden driver'ı indirdim. Aşağıdaki dosya çıktı birden, ben de başka bir sürüm indirdim ve aynı dosyadan bir tane daha çıktı. Bu dosya driver ile ilgili mi? Virüs mü? Tam olarak ne??
  6. MeynnZenith

Videodaki bu kısım sizde de sorunlu mu?

Aşağıda verdiğim yayın tekrarının 01:58:00 kısmında kameraya odaklanın, 2-3 saniye sonra kamerada kafalarını oynattıklarında sizde de takılma-bozulma oluyor mu? Ben telefondan ve bilgisayardan denedim ikisinde de oldu. Sorunun bende değil, yayın tekrarında olduğuna emin olmak için size de...
  7. MeynnZenith

PC çöktü, yardım lazım.

Geçen günlerde Valorant oynarken olduğu gibi bu sefer de PUBG oynarken VRAM yetersiz hatası verdi. Valorant oynarken aldığım hata sonrası DDU ile driver'ımı silip şu anki güncel olan driver'ı kendim, orijinal AMD sitesinden indirip kurdum. Hiçbir sorun olmadı birkaç haftalığına (belki bir aydan...
  8. MeynnZenith

Silinmeyen dosyayı nasıl silebilirim?

Daha önce Malwarebytes kullanmıştım ama sildikten sonra bir dosyası hala görünüyor Uygulamalar kısmında. Kaldır deyince de dosya bulunamadı diyor. Ben bunu nasıl silebilirim? Çok sinir bozucu bir durum.
  9. MeynnZenith

Önceden daha düşük FPS alıyorum (gibi)

Emin olmamakla birlikte sanki format ile Win11'e geçmeden önce aldığım FPS değerimden, şu anda daha düşük FPS değeri alıyor gibi hissediyorum. Mesela R6 ilk oynadığım zamanlarda Yüksek ayarlarda 150-200 arasındayken (180-190'larda geziyordu galiba) şu anda 100-110 civarı (bazen 90'a düşüyor)...
  10. MeynnZenith

Acil yardım, PC'ye çok kötü şeyler oluyor!

VALORANT oynuyordum, "Gerekli grafik paketleri yüklenemedi. Yetersiz ekran kartı belleği..." vb. gibi bir uyarı verip oyundan atıyor. 2 kere denedim aynı. Görev Yöneticisi'ni açınca "Düşük Bellekte Çalışıyor" diyor ve Explorer yok. OperaGX açınca da "Önerilen sistem" ile başlayan bir uyarı...
  11. MeynnZenith

Ard arda gelen elektrik kesintileri ve Wattman hatası

Birkaç gündür bizim burada çok fazla elektrik kesintileri oluyor. Elektrikler geldikten sonra da Windows normalden birkaç saniye daha geç açılıyor ve ana kaart logo ekranında altta dönen bir işaret beliriyor, driver (ASUS ROG STRIX RX570 8GB OC) Wattman hatası veriyor. Bu normal bir şey mi? Pek...
  12. MeynnZenith

VirusTotal WinRAR'da virüs buldu?

VirusTotal üzerinden WinRAR'ı tarattım ve içerisinde Trojan buldu. Uzun zamandır kullandığım ve kendi sitesinden, direkt indirdiğim bir uygulama. Üstelik birkaç gün önce Malwarebytes ile tarama yaptığımda PC'de bir virüs bulmamıştı, yine yaptım şimdi de bulmadı. Endişelenmeli miyim?
  13. MeynnZenith

Bilgisayarım saçma bir şekilde donuyor

Normal gezinirken bir sorun yok (gördüğüm kadarıyla). Ama OperaGX'i her açtığımda uygulama açılırken bir anda donuyor, görüntü azıcık ilerliyeyip tekrar donuyor, sonra uygulama tamamen açılıyor ve normal şekilde kullanabiliyorum. Aynı şey Netflix için de geçerli (Microsoft Mağaza'dan uygulama...
  14. MeynnZenith

Mavi Ekran Minidump dosyama bakar mısınız?

CRITICAL_PROCESS_DIED mavi ekran hatası ile karşılaştım. Bilgisayarı 30 dakikalığına kapamıştım, tekrar açınca birkaç saniye sonra geldi bu hata. Dosyama bakıp sorunun kaynağını söyler misiniz? (Linki düzelttim) https://drive.google.com/file/d/1IXneabvrPJePTeshIH41vQuEZW1Sh-kc/view?usp=sharing...
  15. MeynnZenith

Mavi Ekran Birkaç gündür aldığım değişik hatalar ve mavi ekran. (Lütfen yardımcı olun)

Birkaç gündür PC açılışında farklı hatalar alıyorum. Bunlar aşağıdaki görselde yer alıyor. Üstüne; ilk hatayı aldığım gün, PC'yi uyku moduna alıp birkaç saat sonra tekrar açtığımda mavi ekran hatası aldım. Hatanın adı: UNEXPECTED_STORE_EXCEPTION Lütfen bu hataların nedenini, sorun kaynağını...
  16. MeynnZenith

Bu hatanın nedeni ve çözümü nedir? (SetupAsusServices.exe 0xc0000142 hatası)

PC'yi yeni açtım ve karşıma bu hata çıktı. Ben de "Tamam"a tıklamadan önce görüntüsünü aldım. Bu hata nedir ve nasıl çözülür?
  17. MeynnZenith

Steam indirme yaparken elektrikler gitti

Steam indirme yaparken elektrikler gitti, indirdiğim oyun dosyası bozulmuş mudur? Ya da başka bir sorun olur mu indirme yaparken elektriklerin gitmesinin?
  18. MeynnZenith

Oyunlarda Radeon Driver açamıyorum

Bu sabah Warzone oynarken (ilk kez oynadığım bir oyun) bir anda sistem dondu ve ekran öylece kaldı. Klavyem, mouse'um kapandı. Hatta driver üzerinden açtığım FPS göstergesi de gitti. Ben de sistemi yeniden başlattım kasadaki tuş ile. Şimdi oyun içerisinde hiçbir şekilde ALT+R yapıp Radeon...
  19. MeynnZenith

Warzone oynarken sistem çöktü.

Warzone indirdim dün. Bugün de tam bir maç atıp 2.sine geçtim ki bir anda ekran dondu ses gitti. Klavye ve mouse da gitti. Hatta erkanımda Radeon FPS göstergesi vardı o da gitti. Bu da demek oluyor ki Radeon Software da kapandı. Nedeni nedir? Şimdi sistemi yeniden başlattım kasa düğmesinden...
  20. MeynnZenith

PC'deki donanımların boşta çalışma ısısı

Ekran kartı (ROG STRIX RX570 8GB OC) boşta 40 derece, işlemci (AMD Ryzen 5 3500X) boşta genelde 48 derece. İşlemci ara sıra 45-50 arası gidip geliyor ve stok fanını kullanıyorum. Normal midir?
Top Bottom