RTX 5070 Ti sistem önerisinde bulunabilir misiniz?

Reaksiyon skoru
18
Bütçe
79000
Merhabalar mümkünse AMD işlemcili, gaming amacıyla kullanılacak ve 5-6 sene götürecek sistem önerisinde bulunabilir misiniz? Alışverişi İstanbul’a ziyaretimde Sinerji’den yapmayı düşünüyorum ama sistem toplamaya dair neredeyse hiç bilgim yok. Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim.

rtx 5080 52k
7500f 6k
b650m anakart 4k msi gigabyte fark etmez
ram 2x16 3.5k
ssd 1tb kioxia 2k
kasa zoko amiral 2k
güç kaynağı enermax 1350w 6k
işlemci soğutucu frost commender 2k

bu şekilde 77.5 yapıyor isterseniz ssd yi 2tb alın daha iyi olur veya işlemciyi 7600x yapabilirsiniz işlemci soğutucu hava soğutma ama en güçlülerinden özellikle hava soğutmaların ömrü çok uzun sıvı soğutma kalitesine göre 3 4 yıl dayanır ama içindeki sıvıyı yılda bir değiştirmeniz lazım güç kaynağı fp olarak çok iyi kasanın hava akışı iyi 32gb ram hala yeterli bu bütçeye 5080 sistem dizebilecekken 5070 ti almanızı önermem

rtx 5080 52k
7500f 6k
b650m anakart 4k msi gigabyte fark etmez
ram 2x16 3.5k
ssd 1tb kioxia 2k
kasa zoko amiral 2k
güç kaynağı enermax 1350w 6k
işlemci soğutucu frost commender 2k

bu şekilde 77.5 yapıyor isterseniz ssd yi 2tb alın daha iyi olur veya işlemciyi 7600x yapabilirsiniz işlemci soğutucu hava soğutma ama en güçlülerinden özellikle hava soğutmaların ömrü çok uzun sıvı soğutma kalitesine göre 3 4 yıl dayanır ama içindeki sıvıyı yılda bir değiştirmeniz lazım güç kaynağı fp olarak çok iyi kasanın hava akışı iyi 32gb ram hala yeterli bu bütçeye 5080 sistem dizebilecekken 5070 ti almanızı önermem
Merhaba önerin için teşekkürler. Merak ettiğim bazı şeyler var da 52 bin TL'ye 5080 ben göremedim ve alacağım yerde minimum 56 bin TL civarında var ayrıca 5070 ti ile 5080 arasındaki farkın 15-20 bin liralık bi fark olduğunu da düşünmüyorum 2026 nın ilk çeyreğinde 5080 super çıkacağı iddiaları da var çünkü. İkinci olarak merak ettiğim şey ise 7500f 5080’e darboğaz yapmaz mı? Biraz altında kalıyor gibi geldi ama çok bilgili değilim bilemedim. Ssdyi kesinlikle 2 TB almayı düşünüyorum şu an 500gb lık laptop kullanıyorum ve hiç yetmiyor.

Tl;dr 5080 li kasa dizmek neresinden baksam bana minimum 10-15 bin TL pahalıya patlıyor ekipmanları mağazadan aldığım için.

neden mağazadan toplama gibi bir niyetiniz var
İnternet alışverişinde sıkıntı çıktığı zamanki işlemlerle uğraşmak istemiyorum ve monitörü zaten internetten sipariş vereceğim. İstanbula uğrayacağım, bulunduğum yerde de bilgisayar toplama konusunda mağaza vb güvenebileceğim yer yok vatanda kendi malzemelerini almadan bilgisayar toplamıyorlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bence 5070 gereksiz pahalı amd bak veya birazdaha koy 5080 al
5070 ti 41 bin civarında 5080 se 56 bin minimum ikisi de 15 bin liralık bir performans artışı sağlamıyor diye biliyorum 5080.

İnternet alışverişinde sıkıntı çıktığı zamanki işlemlerle uğraşmak istemiyorum ve monitörü zaten internetten sipariş vereceğim. İstanbula uğrayacağım, bulunduğum yerde de bilgisayar toplama konusunda mağaza vb güvenebileceğim yer yok vatanda kendi malzemelerini almadan bilgisayar toplamıyorlar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

5070 ti 41 bin civarında 5080 se 56 bin minimum ikisi de 15 bin liralık bir performans artışı sağlamıyor diye biliyorum 5080.
ne internet ne mağaza konusunda hiç birimiz güvenilirlik açısından %100 garanti veremeyiz
lakin
online alışverişte 14 gün koşulsuz şartsız iade hakkın var

mağazadan gittin sabahın köründe sistemi kurdurdun
dur bakalım bir sorunu var mı diye akşama kadar köşeye çektin denedin diyelim (olmaz öyle bir şey de hadi oldu diyelim)
sorun yok topladın
eve gittin
1 saat sonra bir sorun oldu ekran kartı arızalı diyelim
sen o ekran kartını götürdüğünde firma daha toplayalı 1 saat oldu diyerek insiyatif alıp değiştirirse anında değiştirir
lakin bu ürün servise yollanacak servis raporu doğrultusunda hareket edilecek dediği an hukuki olarak yapabilecek bir şeyin yok
bekleyeceksin

şimdi sadece sinerjiye yükleniyor gibi olacam elbetteki diğer firmalar da mağdur etmiştir müşterilerini ama
son zamanlarda ayyuka çıktı diye ve sizin mağaza hassasiyetinizden solayı söylemek zorundayım

sinerjinin de özellikle ekran kartı tarafında müşterisine neler yaptığını da biliyoruz

yani hiç birine %100 güvneilmez
laki mağazdan toplamaktansa internetten almak bence daha mantıklı
daha heniş hukuki hakların var

ne internet ne mağaza konusunda hiç birimiz güvenilirlik açısından %100 garanti veremeyiz
lakin
online alışverişte 14 gün koşulsuz şartsız iade hakkın var

mağazadan gittin sabahın köründe sistemi kurdurdun
dur bakalım bir sorunu var mı diye akşama kadar köşeye çektin denedin diyelim (olmaz öyle bir şey de hadi oldu diyelim)
sorun yok topladın
eve gittin
1 saat sonra bir sorun oldu ekran kartı arızalı diyelim
sen o ekran kartını götürdüğünde firma daha toplayalı 1 saat oldu diyerek insiyatif alıp değiştirirse anında değiştirir
lakin bu ürün servise yollanacak servis raporu doğrultusunda hareket edilecek dediği an hukuki olarak yapabilecek bir şeyin yok
bekleyeceksin

şimdi sadece sinerjiye yükleniyor gibi olacam elbetteki diğer firmalar da mağdur etmiştir müşterilerini ama
son zamanlarda ayyuka çıktı diye ve sizin mağaza hassasiyetinizden solayı söylemek zorundayım

sinerjinin de özellikle ekran kartı tarafında müşterisine neler yaptığını da biliyoruz

yani hiç birine %100 güvneilmez
laki mağazdan toplamaktansa internetten almak bence daha mantıklı
daha heniş hukuki hakların var
Anlıyorum sadece kaygılarım internetten daha önce bu kadar büyük miktarda bi alışveriş yapmadım ve nereden alacağım, aldığım yerin gönderdiği ürün orijinal mi, sıkıntı durumunda iade süreceğini nasıl işleteceğim bunlar hakkında hiç bilgim yok.

Yanlış bir hareketim durumunda 1 senelik birikimim yanıyor olacak çevremde de yardım edebilecek kişi yok varsa da mağazadan almışlar.

Anlıyorum sadece kaygılarım internetten daha önce bu kadar büyük miktarda bi alışveriş yapmadım ve nereden alacağım, aldığım yerin gönderdiği ürün orijinal mi, sıkıntı durumunda iade süreceğini nasıl işleteceğim bunlar hakkında hiç bilgim yok.

Yanlış bir hareketim durumunda 1 senelik birikimim yanıyor olacak çevremde de yardım edebilecek kişi yok varsa da mağazadan almışlar.
yanlış bir hareket yapcak durum yok
buraya neden post açıyorsunuz

bilgi sahibi olmak için

aynı şekilde arada kaldığınız bir durum için yine post açacaksınız fikir alacaksınız
veya gözünüze bir sistem kestirdi iseniz onu atacaksınız

bizler burda yine yorumlarımızı yapacağz iyi bir ürün alman için :)

Merhabalar mümkünse AMD işlemcili, gaming amacıyla kullanılacak ve 5-6 sene götürecek sistem önerisinde bulunabilir misiniz? Alışverişi İstanbul’a ziyaretimde Sinerji’den yapmayı düşünüyorum ama sistem toplamaya dair neredeyse hiç bilgim yok. Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim.

ham hali ile leş bir sistem

en düşük seviye anakart
çok kötü frekans cl oranlı ram
sırf adımız sıvı soğutma koydu olsun diye 120 mm sıvı soğutma

kesinlikle revizyon gerekiyor
o da sistemin fiyatını ne yapar bilemem

Bu sistemin anakartı kronik problemli ve şişirilmiş fiyatlı bileşenler kullanılmış. Teşekkür ederim ama zaten hazır sistem bakmıyorum.

Bu sistemin anakartı kronik problemli ve şişirilmiş fiyatlı bileşenler kullanılmış. Teşekkür ederim ama zaten hazır sistem bakmıyorum.
hazır sistem bakmıyorum diye duvar da örmeyin kendinize
ben de çoğunlukla tek tek toplama tarafında olan biriyim
lakin bazen gerçekten özelleştirme seçenekleri ile iyi ürünler ile özellştirildiğinde dahi iyi fiyatlı
veya piyasanın en iyi fiyatlısı olmasa da tek tek toplama sorunu olan kişiler için iyi fiyat denilebilecek ürünler çıkabiliyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,475
Üyeler
192,730
Son üye
Zeyx001
Geri