Okumamış İnsana Bir şey Anlatmak Neden Bu Kadar Zor

kardeşim madem ki anlattın algılamıyor, sen de kardeşini korumaktan vazgeçme bu kadar basit.
Korumaktan bende kafa mı kaldı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bilmiyorlar, dinlemiyorlar, anlamıyorlar hatta anlamak istemiyorlar. Zihinleri o an ne söylemek istiyorsa onu söylüyorlar. Anlatamazsın iyi biliyorum. :(
bende biliyorum cahillik hem kendini hem başkalarını süründürür belki cevabını bulurum diye açtım konuyu

ilkokul mezunuymuş şaşırtmadı, eğitim öğrenim seviyesi yüksek aileler çocuklarını bu konularda daha rahat tutuyorken tam aksine eğitim durumu iyi olmayanlar daha kötü davranıyor zorlayıp baskı yapıyor. Ben buna basit bi ''biz okumadık onlar okusun'' diye de bakmıyorum artık arkadaşlarımın aileleri hakkında duyduklarım falan direkt art niyet gibi.

Ne alaka anasını satayım ya? Annem yüksek matematik, babam inşaat mühendisi. Okula gitmediğim zaman kavga çıkıyordu. Arkadaşımın babası işletme, annesi muhasebe mezunuydu lisede, okula gitmediği gün dayak yediği için dışarı çıkamazdı. Gereksiz gereksiz genelleme yapmayın insanlar hakkında.

Anladığım kadarıyla ben konuyu okuyan arkadaşlara özet geçeyim , ailen cahilse %99 kafan şişecek , eğer ailen cahil değil okumuş ise ve bu sorunları yine de yaşıyorsan sorun ailede torpil olması veya bencillik

Ne alaka anasını satayım ya? Annem yüksek matematik, babam inşaat mühendisi. Okula gitmediğim zaman kavga çıkıyordu. Arkadaşımın babası işletme, annesi muhasebe mezunuydu lisede, okula gitmediği gün dayak yediği için dışarı çıkamazdı. Gereksiz gereksiz genelleme yapmayın insanlar hakkında.
ben sadece okuduklarıma göre konuşuyorum ama muhtemelen haklısınız hocam

Anladığım kadarıyla ben konuyu okuyan arkadaşlara özet geçeyim , ailen cahilse %99 kafan şişecek , eğer ailen cahil değil okumuş ise ve bu sorunları yine de yaşıyorsan sorun ailede torpil olması veya bencillik

ben sadece okuduklarıma göre konuşuyorum ama muhtemelen haklısınız hocam

Genelleme yapman enteresan oldu. Burada okuduklarım beni de hayrete düşürüyor orası ayrı. Bu yaşıma geldim, hâlâ buradaki aile sorunlarını okudukça şükrediyorum. :D

Genelleme yapman enteresan oldu. Burada okuduklarım beni de hayrete düşürüyor orası ayrı. Bu yaşıma geldim, hâlâ buradaki aile sorunlarını okudukça şükrediyorum. :D
Ben sadece okuduklarımı özetliyorum hocam aslında o kadar yaşanmışlığınız var siz bu soruya cevap bulabilirsiniz bence

profesör olsalar ne olacak mesele şahsiyet meselesi
Şahsiyetin büyük çoğunluğu bence okulda kazanılıyor kazanmak istemeyen kesim ise mühendis meslekli serseri oluyor

şahsiyet için okul zorunlu da değil insan öğrenmek istiyorsa her yerde öğreniyor ahlakı terbiyeyi saygıyı

okulun hiçbir anlamı yok. okumak kültürlü ve zeki olmak demek değildir.
okula gidince sadece bilgilenirsin zeki olmak bambaşka konudur mesele bilgiyi kullanarak zeki olmakta

16 yaşında bir kız kardeşim var son haftalar okula gitmek istemedi müdür başyardımcısı da köylümüz olunca "ben sizi son hafta izinli yazarım herkes öyle yapıyor zaten" dedi hoca neyse aradan geçti 4 gün annemin telefonuna mesaj geldi "çocuğunuz 4 gün izinli devamsızlık yapmıştır" diye annem bağırıp duruyor kardeşime devamsızlığın nota etki etmediğini anlatmaya çalışıyoruz yok anlamıyor nasıl anlatmamız lazım (troll değilim aga)
okumamışlığı geç okumuş cahil daha beter aga onu söyleyem.
2.si etki etmese de disiplindir devamsızlık sayısı bir yerde.
Düzgüncene açıkla olmuyorsa zamana yayın

Ben hep böyle şeyler ile uğraştığım için net cevap: anlatamazsın

16 yaşında bir kız kardeşim var son haftalar okula gitmek istemedi müdür başyardımcısı da köylümüz olunca "ben sizi son hafta izinli yazarım herkes öyle yapıyor zaten" dedi hoca neyse aradan geçti 4 gün annemin telefonuna mesaj geldi "çocuğunuz 4 gün izinli devamsızlık yapmıştır" diye annem bağırıp duruyor kardeşime devamsızlığın nota etki etmediğini anlatmaya çalışıyoruz yok anlamıyor nasıl anlatmamız lazım (troll değilim aga)
anlatma kanka sende ben gitmiyorum geçiyormusun kalıyomusun diyolar geçiyorum diyorum sıkını yok

Geri