Çözüldü✓ Ekran Kartım Kendini Kapatıyor

Yodian

80+
Reaksiyon skoru
9
Merhaba arkadaşlar, bir ay sonra 4 yaşını dolduracak olan Gigabyte RTX 3070 Vision OC bir ekran kartım var. Geçen yıla kadar sorunsuz çalışıyordu ancak özellikle de son zamanlarda olmak üzere hafif zorlayıcı oyunlarda bile aşırı fan sesi çıkarmaya ve bir süre sonra iki monitörüm de siyah ekrana düşürüp beni restart etmeye zorlamaya başladı. Sıcaklıkleri kontrol ettiğimde kolayca 80 °C’ye ulaşıyor ve muhtemelen bu yüzden kapanıyor. İşin komik kısmı Fifa ve CS gibi oyunlarda ana menüde bile bağırıyor. Aklıma termal macun ve soğutma pedlerini değiştirmek geldi, ancak sorunun kesin kaynağının bu olup olmadığından emin değilim. Sizce fanlarda bir arıza olabilir mi, yoksa kart artık yaşı itibarıyla mı böyle davranıyor? Fikirlerinize göre ekran kartını yenilemeye götürüceğim.

hocam bi furmark yapın çok ısınırsa termal macun kurumuştur. şansa ben de furmark yapıyordum :d

Ekler

• FurMark2.0 Screenshot 2025.06.27 - 22.46.13.78.webp
    FurMark2.0 Screenshot 2025.06.27 - 22.46.13.78.webp
    299.8 KB · Hit: 14
Hemen hocam, muhtemelen pc kapanacak da ;D

Oyunu geçtim az önce 2k 180hz fps limit 300 ayarlar neredeyse hepsi low bir şekilde iken CS2 ana menüsünde kapandı pc

Oyunu geçtim az önce 2k 180hz fps limit 300 ayarlar neredeyse hepsi low bir şekilde iken CS2 ana menüsünde kapandı pc
sadece gözlemle yüksek derecelere çıkıyor mu ona bakacağız

tamamdır telefondan kayıt alacağım anbean
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şöyle işlem sırasında iki uygulamadan da ss aldım. Video'ya da çektim onu da yt yükeleyip göndereceğim. Furmark 2 hala çalışıyor pc sesi yükseldi fakat kapanmaya yakın olduğu zamanki kadar bağırmadı.

gpuz_04MgBlabLT.webp

furmark_i8D1sJiCVn.webp

Son düzenleme:
1 dk olmasına rağmen 85 olmuş. çok ısınıyor. daha devam ediyor mu şuanda

Yeni kapattım da 85 1dk değil ilk 7-8 saniyede oldu
kartın kendisinde bi sıkıntı yok sadece termal macun kurumuş hotspot sıcaklığıda tavan yapmış zaten ekran kartlarında 110 derecede kart kendini kapatır sendeki yaşanan durum da bu. termal macun yenilet. sorun çözülür

Yardımın için teşekkür ederim. Bakım için İstanbul içi önerebileceğiniz güvenilir bir yer var mı acaba?

Merhaba arkadaşlar, bir ay sonra 4 yaşını dolduracak olan Gigabyte RTX 3070 Vision OC bir ekran kartım var. Geçen yıla kadar sorunsuz çalışıyordu ancak özellikle de son zamanlarda olmak üzere hafif zorlayıcı oyunlarda bile aşırı fan sesi çıkarmaya ve bir süre sonra iki monitörüm de siyah ekrana düşürüp beni restart etmeye zorlamaya başladı. Sıcaklıkleri kontrol ettiğimde kolayca 80 °C’ye ulaşıyor ve muhtemelen bu yüzden kapanıyor. İşin komik kısmı Fifa ve CS gibi oyunlarda ana menüde bile bağırıyor. Aklıma termal macun ve soğutma pedlerini değiştirmek geldi, ancak sorunun kesin kaynağının bu olup olmadığından emin değilim. Sizce fanlarda bir arıza olabilir mi, yoksa kart artık yaşı itibarıyla mı böyle davranıyor? Fikirlerinize göre ekran kartını yenilemeye götürüceğim.
rx 570 4gb kartı termal macun pad değiştim 80i görmüyor kart pubg oynuyorum 75e kadar %50 55 civarı fan çalışıyor sen düşün hocam bakmak lazım malımıza bu arada yüke girince kaç watt çekiyor belki psu besleyemiyordur ondan kapanıyordur

Yardımın için teşekkür ederim. Bakım için İstanbul içi önerebileceğiniz güvenilir bir yer var mı acaba?
kanka kendin yapsana elbet youtube da vardır o kartın bakımı padler muhtemelen sorunsuzdur 4 yılda olsa ama macun kupkuru olmuştur bi mx 6 filan al yeter

yok hocam ben genelde bakımı kendim yapıyorum. açıkcası kendiniz de yaparsınız az bişey anlamak lazım. video izleyerek yapabilirsiniz ya da riske etmeyin.

rx 570 4gb kartı termal macun pad değiştim 80i görmüyor kart pubg oynuyorum 75e kadar %50 55 civarı fan çalışıyor sen düşün hocam bakmak lazım malımıza bu arada yüke girince kaç watt çekiyor belki psu besleyemiyordur ondan kapanıyordur

kanka kendin yapsana elbet youtube da vardır o kartın bakımı padler muhtemelen sorunsuzdur 4 yılda olsa ama macun kupkuru olmuştur bi mx 6 filan al yeter
yok hocam sıçaklıklar ortada ilk 7 sn de 85 olmuş kart hotspot da cabası psu olsa zaten direk güçten kesilir. sadece ekran kararıyor

Geri