Kasanın fanlarını takamıyorum

egzoz fan haricinde 1 tane fan seç onun kablolarını takip edip bağlantıdan ayır
daha sonra 4 lü pini olan kabloyu anakart üzerinde cha fan sys fan yazan yereden birine tak bide öyle dene egzoz fan bozuk mu onu anlarız
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1. işlemci fanı çalışıyor mu
2. sata kablosu dediğimize bağlı güç kablosunu ayır ve aynı güç kablosundan bir tane daha (varsa bazen olmuyor) onunla değiştirip tak ve tekrar dene
3. cha fan,sys fan girşlerine teker teker dene

daha sonra 4 lü pini olan kabloyu anakart üzerinde cha fan sys fan yazan yereden birine tak bide öyle dene egzoz fan bozuk mu onu anlarız

2. sata kablosu dediğimize bağlı güç kablosunu ayır ve aynı güç kablosundan bir tane daha (varsa bazen olmuyor) onunla değiştirip tak ve tekrar dene
tek tek cevaplayım
1.işlemci fanı sıkıntıdız
2.dediğini şimdi deniyecem dönüşünü yaparım
3.sadece egzoz fanımda 4 lü anakart girişi var ön fanlarımda ise aşşağıda gösterdiğim resimdeki gibi girişleri var ve hiç bir şekilde anakarta bağlayamıyorum , anca birbirlerini bağlayıp sata ile egzoz fana bağlarsam güç alıp ışığı yanıyor

dostum 2. dediğini yapıp sata kablosunu değiştirdim sorun çözüldü allah razı olsun senden

ne zordu be ben bile yoruldum sdkjgsdjfg
güle güle kullanın
djdıjddkdk teşekkürler

ne zordu be ben bile yoruldum sdkjgsdjfg
güle güle kullanın
eee şimdi şöyle bir sorun var bilgisayara res attım bu fanlar yine gitti az önceki gibi sata yerlerini değiştirdim yine tepki yok bu bence normal değil arızalı yüksek ihtimalle

Son düzenleme:
bios güncel mi bu arada

anakartı ikinci el aldım yüksek ihtimalle güncel değil , onuda denerim yarın sabah tekrar burdan duruma göre dönüş yaparım
2. el ise önce biosu fabrika ayarlarına sıfırla sonra güncelle

2. el ise önce biosu fabrika ayarlarına sıfırla sonra güncelle
dediklerini yaptım ama yine olmadı, dün akşam babam render alırken fanlar birden çalışmaya başlamış , bu sabah açtığımdada çalışıyordu ama restart attığım zaman gidiyor bir daha çalışmıyor , kafasına göre takılıyor yani ama ısınmayla otomatik devreye girme olayı olduğunu sanmıyorum

dediklerini yaptım ama yine olmadı, dün akşam babam render alırken fanlar birden çalışmaya başlamış , bu sabah açtığımdada çalışıyordu ama restart attığım zaman gidiyor bir daha çalışmıyor , kafasına göre takılıyor yani ama ısınmayla otomatik devreye girme olayı olduğunu sanmıyorum
biosa girip fan control bölümüne girebilir misin ? daha sonra fanları 100 e çek bi de öyle dene

hocam bence sizin sata kablolarında bi arıza var. fanlarda arıza olduğunu sanmıyorum en azından hepsinde olduğunu sanmıyoum. sizin psu markası ve modeli nedir

Geri