Klavyeye su döküldü değişik davranıyor

Ukhozi

80+
Reaksiyon skoru
82
Xpg klavye kullanıyorum ve su döküldü. Başta suyu akıttım problem yoktu sonra numlock 0 tuşu çalışmadı. 0'a basınca klavyede rastgele tuşlara basılıyordu. Yine çıkarttım biraz kurulamaya çalıştım taktım düzeldi, 0 da çalışıyordu. 1 2 dakika sonra 0 yine çalışmadı. Klavyede aniden ctrl ve rastgele 5 6 tuşa basılıyordu. Klavyeyi çıkardım mousela ekran klavyesinden yazmaya çalıştım fakat hâlâ tuşlara basılı kaldı. Bu nasıl oldu anlamadım. Ne yapabilirim bu durum için. Söktükden sonra nası hâlâ tuşlara basılı kaldı onu anlamadım. Yapışkan tuşları açtım düzeldi. Tekrar takmak istemiyorum kafayı yedirtiyo pcye. Yaşayan var mı?

Xpg klavye kullanıyorum ve su döküldü. Başta suyu akıttım problem yoktu sonra numlock 0 tuşu çalışmadı. 0'a basınca klavyede rastgele tuşlara basılıyordu. Yine çıkarttım biraz kurulamaya çalıştım taktım düzeldi, 0 da çalışıyordu. 1 2 dakika sonra 0 yine çalışmadı. Klavyede aniden ctrl ve rastgele 5 6 tuşa basılıyordu. Klavyeyi çıkardım mousela ekran klavyesinden yazmaya çalıştım fakat hâlâ tuşlara basılı kaldı. Bu nasıl oldu anlamadım. Ne yapabilirim bu durum için. Söktükden sonra nası hâlâ tuşlara basılı kaldı onu anlamadım. Yapışkan tuşları açtım düzeldi. Tekrar takmak istemiyorum kafayı yedirtiyo pcye. Yaşayan var mı?
içinde muhtemelen nem kalmıştır biraz daha kurmasını bekleyin

Pcden çıkart iyice nemini al tuşları çıkıyorsa çıkartmak faydalı olabilir. Soğuk hava üfleyen cihazın varsa olabilir bir fan gibi sıcak zarar verir iyice kuruduktan sonra kullan ama mutlaka nemi tahliye et.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ters bir şekilde güneşe koyun
Güneş devrelere ve plastik kısımlara zarar verebilir.

Pcden çıkart iyice nemini al tuşları çıkıyorsa çıkartmak faydalı olabilir. Soğuk hava üfleyen cihazın varsa olabilir bir fan gibi sıcak zarar verir iyice kuruduktan sonra kullan ama mutlaka nemi tahliye et.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Güneş devrelere ve plastik kısımlara zarar verebilir.
aynen bencede tüm tuşları söküp varsa mikrofiber bez tarzı bişiyle sert bi şekilde yapmadan kurulamalı

içinde muhtemelen nem kalmıştır biraz daha kurmasını bekleyin
Hocam 1-1.30 sat bekledi. Tüm tuşlar çalışıyor sorunsuz. Kurumuş mudur tam olarak daha da ters koymaya vs. gerek var mıdır sizce sonradan sıkıntı olur mu

Hocam 1-1.30 sat bekledi. Tüm tuşlar çalışıyor sorunsuz. Kurumuş mudur tam olarak daha da ters koymaya vs. gerek var mıdır sizce sonradan sıkıntı olur mu
muhtemelen sıkıntı olmaz

Şimdi farklı problem çıktı. her şey düzgün fakat numlock açınca farklı tuşlara basıyor. nasıl düzelir bu var mı bilgisi olan

Desteğiniz için teşekkürler. Klavyenin vidaları söktüm zarzor içini açtım. Bir kaç parça koptu sanırım, biraz inceledim. Baktım anlamıyorum geri kapattım. Bir umut usb'yi taktım ve çalıştı. Her tuş düzgünce çalışıyordu. Klavyeyi açmaya çalışırken xpg sağolsun her yerim kesildi. Açılmayan klavye yapmışlar. Yarın sabah vidaları takıp tekrar deneyeceğim. Tekrardan sağolun. (Övünmek gibi olmasın 2 3 parça da arttı😀)

Geri