Çözüldü✓ RTX 5070 SİSTEM TOPLAMA VE YARDIM

İki kasadaki psu da kaliteli marka biri enermaxın kendisinin diğeri fsp. 600w sisteme yeterli ama önermem 650w daha iyidir. Ben bir kasa aldım ama argb değil bakmak istersen atayım. Tek kötü yanı üst kısım 240-280 radyatör alıyor. Senin attıkların da 240-280 o yüzden fark etmez diye düşünüyorum.
tabii ki de atabilirseniz tavsiye ederseniz bir bakmak isterim.

https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...tb-5000-mb-s-4900-mb-s-fiyati,1005160901.html SSD ye ait link buyrun, bende de 4060 ti 16gb 12400f kombosu mevcut ve hikayeli oyunlarda sorun yaşamasamda valorant cs gibi oyunlarda yetersiz kalıyor yiğenim de genç ve valorant vb oyunlar oynadığı için bu işlemciye yönelmem daha doğru olur diye düşündüm.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

SSD bulunduğu için elimde bu ssdyi kapalı kutuda ona direkt olarak takmayı düşünüyordum eğer sorun mevcut değilse.
hocam o ssd yerine kioxia g3 bakabilirsiniz. gördüğüm kadarıyla sizin attığınızda da dram yok o yüzden. bir de imkanınız varsa (bütçeyi aşıyor olabilir) ramden aynısından bir tane daha alırsanız gelecek oyunlar için daha mantıklı olur. ha şimdi elinizde para yoktur geçince yaparsınız çok acele edilecek bir şey değil şu an daha geçiş evresindeyiz. onun dışında gördüğüm kadarıyla gayet uyumlu ama anakart bir tık kalitesiz sanırım yani ileride işlemci upgrade planınız varsa sorun çıkarabilir

DÜZENLEME:elinizde olduğunu sonradan gördüm

Aha bu aldığım:

4070ti 7600x ile kullanıyorum aida64 extremede 48 derece görüyor.

Hocam bendede aynısı var 80 gördüm 2k damı oynuyorsun ve fanlar kaçda çalışıyor
2k hocam fanlar 80-90 arası

Aha bu aldığım:

sıvı soğutmayla fiyati iyimiş aslında ama soğutucu nasıl bakmak lazım

hocam o ssd yerine kioxia g3 bakabilirsiniz. gördüğüm kadarıyla sizin attığınızda da dram yok o yüzden. bir de imkanınız varsa (bütçeyi aşıyor olabilir) ramden aynısından bir tane daha alırsanız gelecek oyunlar için daha mantıklı olur. ha şimdi elinizde para yoktur geçince yaparsınız çok acele edilecek bir şey değil şu an daha geçiş evresindeyiz. onun dışında gördüğüm kadarıyla gayet uyumlu ama anakart bir tık kalitesiz sanırım yani ileride işlemci upgrade planınız varsa sorun çıkarabilir

DÜZENLEME:elinizde olduğunu sonradan gördüm
Evet ram konusu aklımızda dual channel çalışması için fakat şu anlık bütçe kısıtlı olduğu için single ile başlayalım ilerleyen aylarda aynı ramden alarak duala cevirmeyi düşünüyoruz.Anakart konusunda da pek bir bilgim yoktu ama Abdullah Bey 2 adet videosunda bu anakartı övdüğü ve fiyatına göre iyi performans verdiğini ilettiği için listeye ekledim.Kendisi de benzer şekilde bu anakartla 5070 ve 7500f ikilisiyle kullanım sağlamıştı.Farklı bir öneriniz varsa öğrenmek isterim. İlerisi içinde en azından 4-5 yıl boyunca bir parça değişimi sağlanacağını düşünmüyorum artık 4-5 yıla farklı işlemciler yada ryzen 7800 civari birşeye geçilebilir.

Evet soğutucuyla beraber güzel bir fiyatta gibi duruyor eğer bütçeyi biraz aşabilirsek ilettiğiniz güç kaynağına bakabiliriz fakat şu anlık en azından 3000 bandlarında bir şey bakmak bizler için daha iyi olur gibi duruyor çünkü yola rtx 5060 la çıkıp buralara geldik :D
Aha bu aldığım:

2k hocam fanlar 80-90 arası

sıvı soğutmayla fiyati iyimiş aslında ama soğutucu nasıl bakmak lazım
Dediğim gibi işte önceki peerless assassindi 2x120 çift kule 63 görüyordu bunu taktım 48 görüyor ama anakart falan da değişti onun da az etkisi vardır. Kasanın üst panel 3x120 desteklemediğinden sıvı soğutucuyu ön panele taktım. Ön fanların 2sini üste taktım 1 fan elimde kaldı 😀 2x120 radyatörlü olan bundle da var 5600 mü ne o da fiyat olarak

Evet ram konusu aklımızda dual channel çalışması için fakat şu anlık bütçe kısıtlı olduğu için single ile başlayalım ilerleyen aylarda aynı ramden alarak duala cevirmeyi düşünüyoruz.Anakart konusunda da pek bir bilgim yoktu ama Abdullah Bey 2 adet videosunda bu anakartı övdüğü ve fiyatına göre iyi performans verdiğini ilettiği için listeye ekledim.Kendisi de benzer şekilde bu anakartla 5070 ve 7500f ikilisiyle kullanım sağlamıştı.Farklı bir öneriniz varsa öğrenmek isterim. İlerisi içinde en azından 4-5 yıl boyunca bir parça değişimi sağlanacağını düşünmüyorum artık 4-5 yıla farklı işlemciler yada ryzen 7800 civari birşeye geçilebilir.
anakart olarak abdullah sanki bunu değil de şunu övmüştü

bunu alırsanız am5 soketin en yüksek serisi hangisi olursa onun ryzen 7'sini falan alabilirsiniz. bunun vrm'leri harbiden sağlam. marka olsun derseniz de bu da üzmez

Bence ekran kartını 5060ti’a düşürüp rame soğutucuya ayar çekin. Inno3d pişman edebilir.

anakart olarak abdullah sanki bunu değil de şunu övmüştü

bunu alırsanız am5 soketin en yüksek serisi hangisi olursa onun ryzen 7'sini falan alabilirsiniz. bunun vrm'leri harbiden sağlam. marka olsun derseniz de bu da üzmez
bu videoyu baz alarak yola çıktım sizin attığınızı da hemen inceliyorum

Geri