Yardım Bufferbloatı Nasıl Çözerim Çok İyi Bilen Biri Var Mı?

Mert_007

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,211
1754076194264.webp

Şuanda böyle. Sabahları normal unloaded olan 30ms lerde Dowland olan 40-45 upload 150+ lerde çıkıyor. Bunun bir çözümü var mıdır? Modem Türk telekomun kendi verdiği modem. Özel bir ayar firware vs. bir şekilde çözebilir miyim? Birde şuan B verdi ama her şeyde uyarı var. Sabah D veriyo ama sadece sağ alttaki ünlem oluyor o neden? Çok yoruldum sıkıldım oyun bile oynayamıyorum.

Şuanda böyle. Sabahları normal unloaded olan 30ms lerde Dowland olan 40-45 upload 150+ lerde çıkıyor. Bunun bir çözümü var mıdır? Modem Türk telekomun kendi verdiği modem. Özel bir ayar firware vs. bir şekilde çözebilir miyim? Birde şuan B verdi ama her şeyde uyarı var. Sabah D veriyo ama sadece sağ alttaki ünlem oluyor o neden? Çok yoruldum sıkıldım oyun bile oynayamıyorum.
Keenetic modem alıyorsun onun kendi içinde bufferbloat için ayarı var. Onunla değerlerin düzeliyor.

Asus RT-AX53U kullanıyorum, her router desteklemiyor. TT modem/router'ları desteklemiyor. FTTH kullanıyorsanız openwrt destekleyen router lazım size
Anladım hocam teşekkürler.

Keenetic modem alıyorsun onun kendi içinde bufferbloat için ayarı var. Onunla değerlerin düzeliyor.

Peki routeri modem yerine takabilir miyim? modele routerin tam farkı ne? Tt nin modemi yerine router olur mu? Yoksa bir yere takıp ordan yapsamda çözülür mü ama hala tt modemi olcak falan.

benim değerlerim böyle kötümü yardımcı olurmusunuz wifi de kullanıyorum

Ekler

• Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    58.6 KB · Hit: 10
  • Ekran Alıntısı.webp
    Ekran Alıntısı.webp
    52.9 KB · Hit: 11
O zaman router değil modem lazım size, Keenetic öneririm bütçe de belirtin model önereyim, TT modeminden bi halt olmaz.
Hocam kaliteli modem fiytlarını vs. hiç bilmiyorum. Fiyatlar ne olur ne biter. Siz orta bütçeli çok pahalı olmayan 3-3,5k yı geçmeyen bir modem önerebilir misiniz?

Geri