Ddr5 e gecis evresi kararsızlık

KaitZ

80+
Reaksiyon skoru
3
Agalar hala karar veremedim şuan b610mk anakart 6700xt ekran kartı i312100f var sadece işlemci ve soğutucu çözüp devammi yoksa kesinlikle bütçemi zorlayıp ddr5e geçmek mi mantıklı halen karar veremedim yardımcı olur musunuz

Sadece fps oyunları ve birkaç oyun
Cs2 rainbow fm arada fifa felan filan oynuyom

İşlemci yükseltmen şu aşamada senin için daha iyi olur bence

LGA 1700 de DDR5'e geçmeye gerek yok, İlla geçiceksen AM5'e geç 3.5K'ya 8400F oluyor FP anakart ve ramla rahat geçersin

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Aynı ekran kartını i5 12400F ile kullanan biri olarak, bir ara DDR5 geçmeyi düşünürken sonrasında 14600KF alıp 1-2 sene daha idare etsem mi demiştim ama vazgeçmiştim. Senin senaryonda da 14600 KF alıp devam etmek basit ve iyi olur bence. Rica ediyorum ölü soketi para verilmezciler gelmesin, F/P dahilinde müthiş bir upgrade olur.

Geçmeyi düşündüğünüz işlemci için bütçe ne kadar?

bütçeniz nedir ona göre yardımcı olalım am5 geçmek için ram işlemci anakart değişecek eskileri de ikinci elden satacaksın ona göre değerlendirelim

En düşük ne gibi bir bütçede geçebilirim ona göre ben ayarlıyım bütçeyi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aynı ekran kartını i5 12400F ile kullanan biri olarak, bir ara DDR5 geçmeyi düşünürken sonrasında 14600KF alıp 1-2 sene daha idare etsem mi demiştim ama vazgeçmiştim. Senin senaryonda da 14600 KF alıp devam etmek basit ve iyi olur bence. Rica ediyorum ölü soketi para verilmezciler gelmesin, F/P dahilinde müthiş bir upgrade olur.
Benimde o aklımı karıştırıyor

Güncellemenizi ihtiyaca göre yapın. Am5 geçeceksin çünkü??? LGA1700 kalacaksın çünkü??? O mu daha iyi bu mu olmaz. İhtiyaca göre yükseltme yapılır.

DDR5'e geçmene gerekte yok 14600KF ile beraber. Eğer dilersen de DDR5'e oradan bile geçersin. Soğutucu + 14600KF ile yeterli bir güncelleme yaparsın bence.

aynı senin durumdaydım 12400f asus b610m-a anakart 6700xt ddr4 3200 ram vardı. Anakartı bir arkadaşa verince b760m-plus a ve ddr5'e geçtim o zaman da uygun fiyata bulmuştum ddr5 6000mhz aldım hissedilir hiç bir fark olmadı sırf güncel olsun diye almış oldum. Daha sonra geçen sıcak fırsatlarda paylaşılan i5 13500 işlemci vardı forumda o nu 5000tl'ye satın aldım en büyük farkı işlemci yarattı. 20 çekirdekli işlemci anakarttan limitleri kaldırınca 120 watt tdp ile 14600k'ya yakın sonuçlar elde ettim özellikle mmo oyunlarında kalabalık alanlarda sorun olan fps düşüşleri düzeldi işlemciye yük bindiren ne varsa sıkıntı olmaktan çıktı. Kısacası tavsiyem ram yerine öncelikle işlemciyi güncellemen.
İşlemci tekli ve çoklu çekirdek performansı 20 çekirdekli işlemciler arasında şu şekilde

yukarıdan Number of Threads kısmından 12 çekirdeği seçerken 12400f ile arasındaki farkı daha iyi görürsün

Son düzenleme:
Geri