5070 ve i5 14600KF'li sistem.

78mba18

80+
Reaksiyon skoru
5
Vatan'da bu sistem yaklaşık 62.500 TL'ye geliyor. Ne düşünüyorsunuz?

Ekler

• IMG_20250824_085855.webp
    IMG_20250824_085855.webp
    207.7 KB · Hit: 57
Ekran kartı SFF, normal ekran kartlarına göre daha küçük, kompakt boyutlu, küçük fan demek daha güzel rpm demek, bu da biraz fazla gürültü demek, en azından forumlarda öyle yazılmış.

Ram'den 2 tane yazılmış, sistemde 2 tane ram var diye algıladım, doğru mudur?

Onun dışında bir sorun göremedim, bize hayırlı olsun demek düşer

Ortalama 60k'ya 9070XT + 9700X'li sistem toplanabiliyor şuanda ..

50 bin olsa belki alınırdı bu fiyata pahalı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hazır sistem avantajlı olacak, toplamaya göre. ama nerdeeee kendin toplasan aynı kapıya çıkacak nerdeyse

Ekran kartı SFF, normal ekran kartlarına göre daha küçük, kompakt boyutlu, küçük fan demek daha güzel rpm demek, bu da biraz fazla gürültü demek, en azından forumlarda öyle yazılmış.

Ram'den 2 tane yazılmış, sistemde 2 tane ram var diye algıladım, doğru mudur?

Onun dışında bir sorun göremedim, bize hayırlı olsun demek düşer
Doğrudur hocam. Neden öyle yazılmış anlamadım ama 2x16.

İşlemciyi değiştirip amd yapardım, ram değişirdim cl48 kötü.
Aynı fiyata GPU dışında diğer parçalar biraz daha üst segment olacak şekilde 7500F koyabiliyorum ancak.

Son düzenleme:
Ortalama 60k'ya 9070XT + 9700X'li sistem toplanabiliyor şuanda ..
Hocam bahsettiğiniz parçalar ile 71k'yı geçiyor şu anda fiyat. Üstüne üstlük kendim toplama deneyimim yok ve kimseye güvenemiyorum. Dolayısıyla kurumsal bir yerden hazır almak daha güvenli geliyor. Normalde 7500F'li aynı GPU'ya sahip diğer donanımları daha üst segment olan bir sistem toplayacaktım aynı fiyata. Ve o sistem için parçaları tek tek toplayınca da hazır sistem ile aynı fiyata geliyordu. 14600KF, 7500F'e göre çok önde gözüküyor. Dolayısıyla onu tercih ettim. Diğer donanımları zaman içinde geliştirmeyi düşünüyorum.

50 bin olsa belki alınırdı bu fiyata pahalı.

hazır sistem avantajlı olacak, toplamaya göre. ama nerdeeee kendin toplasan aynı kapıya çıkacak nerdeyse
Genel olarak fiyatlar hakkında haklı bir serzeniş olduğunu düşünüyorum hocam. Ancak mevcut şartlarda daha uygun bir opsiyon bulamadım. Bu sistemi kendim toplamaya çalıştığımda parçaların tek tek fiyatı 69.000 TL'ye varıyor. Dolayısıyla 62.500 TL uygun diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
İşlemciyi değiştirip amd yapardım, ram değişirdim cl48 kötü.
Bahsetmeyi de unutmuşum: hazır sistem olduğu için RAM değiştiremiyordum. 7500F'li sistemde çok daha iyi bir seçenek vardı ancak işlemciler arası fark çok büyük. Dolayısıyla bu sistemi alıp kısa vadede RAM değiştirip bir SSD daha eklemeyi düşündüm.

CL48 yerine CL30 ram öneririm.
Bahsetmeyi de unutmuşum: hazır sistem olduğu için RAM değiştiremiyordum. 7500F'li sistemde çok daha iyi bir seçenek vardı ancak işlemciler arası fark çok büyük. Dolayısıyla bu sistemi alıp kısa vadede RAM değiştirip bir SSD daha eklemeyi düşündüm.
Burada da bahsettiğim gibi hocam şu an değiştiremiyorum. Yoksa frekans/CL oranını >20 yapacaktım. Kısa zamanda bunu yapmayı planlıyorum.

Burada da bahsettiğim gibi hocam şu an değiştiremiyorum. Yoksa frekans/CL oranını >20 yapacaktım. Kısa zamanda bunu yapmayı planlıyorum.
O zaman sorun değil hocam hayırlı olsun al geç.

Hocam bahsettiğiniz parçalar ile 71k'yı geçiyor şu anda fiyat. Üstüne üstlük kendim toplama deneyimim yok ve kimseye güvenemiyorum. Dolayısıyla kurumsal bir yerden hazır almak daha güvenli geliyor. Normalde 7500F'li aynı GPU'ya sahip diğer donanımları daha üst segment olan bir sistem toplayacaktım aynı fiyata. Ve o sistem için parçaları tek tek toplayınca da hazır sistem ile aynı fiyata geliyordu. 14600KF, 7500F'e göre çok önde gözüküyor. Dolayısıyla onu tercih ettim. Diğer donanımları zaman içinde geliştirmeyi düşünüyorum.

Genel olarak fiyatlar hakkında haklı bir serzeniş olduğunu düşünüyorum hocam. Ancak mevcut şartlarda daha uygun bir opsiyon bulamadım. Bu sistemi kendim toplamaya çalıştığımda parçaların tek tek fiyatı 69.000 TL'ye varıyor. Dolayısıyla 62.500 TL uygun diye düşünüyorum.
Şunu netleştirelim. İlla ki hazır sistem alacaksan bu fiyata idare eder ama iyi değil. Ancak ben toplarım kendimde montajlarım diyorsan bu fiyata kötü. Ekran kartı, Kasa + PSU,RAM,SSD ve soğutucu muadili arattım, diğerler parçaların aynısını akakçe'de arattım.

Fiyat yine bu fiyatlara geliyordu Hem daha iyi RAM, hem DRAM'I bulunan SSD, Hem 240 MSI Soğutucu ve Vento Kasa + ATX 3.0 destekli PSU buldum. 3 Fanlı PNY Ekran kartı buldum. Marka takıntın varsa birkaç bin daha eklenir tabi.

Kendim topladığımda:

PNY GeForce RTX 5070 OC : 29000 TL

VENTO VG4200S 750W GEN5 ATX3.0 ARGB ATX BILGISAYAR KASASI : 5000 tl

Msı Mag Coreliquid I240: 2500 TL

XPG Lancer Blade 16GB (1x16) DDR5 6000MHz CL36 (2x16) 32 GB RAM: 4400 TL

Kioxia Exceria G2 1TB: 2400 TL

14600K: 8200 TL (Not: Senin işlemcin F ibareli ekran kartsız görüntü alma şansın yok)

MSI Z790-P WIFI DDR5 : 10000 TL (Not: Anakart aşırı aşırı pahalı hocam. İyi bir B760 alsanızda yeterli olur eğer o.c yapmaya merakınız yoksa tabii ki)

TOPLAM: 61500 TL

Geri