İşlemciyi değiştirip amd yapardım, ram değişirdim cl48 kötü.Vatan'da bu sistem yaklaşık 62.500 TL'ye geliyor. Ne düşünüyorsunuz?
Doğrudur hocam. Neden öyle yazılmış anlamadım ama 2x16.Ekran kartı SFF, normal ekran kartlarına göre daha küçük, kompakt boyutlu, küçük fan demek daha güzel rpm demek, bu da biraz fazla gürültü demek, en azından forumlarda öyle yazılmış.
Ram'den 2 tane yazılmış, sistemde 2 tane ram var diye algıladım, doğru mudur?
Onun dışında bir sorun göremedim, bize hayırlı olsun demek düşer
Aynı fiyata GPU dışında diğer parçalar biraz daha üst segment olacak şekilde 7500F koyabiliyorum ancak.İşlemciyi değiştirip amd yapardım, ram değişirdim cl48 kötü.
Hocam bahsettiğiniz parçalar ile 71k'yı geçiyor şu anda fiyat. Üstüne üstlük kendim toplama deneyimim yok ve kimseye güvenemiyorum. Dolayısıyla kurumsal bir yerden hazır almak daha güvenli geliyor. Normalde 7500F'li aynı GPU'ya sahip diğer donanımları daha üst segment olan bir sistem toplayacaktım aynı fiyata. Ve o sistem için parçaları tek tek toplayınca da hazır sistem ile aynı fiyata geliyordu. 14600KF, 7500F'e göre çok önde gözüküyor. Dolayısıyla onu tercih ettim. Diğer donanımları zaman içinde geliştirmeyi düşünüyorum.Ortalama 60k'ya 9070XT + 9700X'li sistem toplanabiliyor şuanda ..
![]()
Asus Prime B650M-K AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Asus Prime B650M-K AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Asus Prime B650M-K AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 4.794,05 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
![]()
Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K DDR5 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K DDR5 Ram fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K DDR5 Ram özelliklerini incele, 3.599,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
![]()
Patriot Viper VP4300 Lite VP4300L1TBM28H PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Patriot Viper VP4300 Lite VP4300L1TBM28H PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD fiyatlarını Akakçe ile takip et! Patriot Viper VP4300 Lite VP4300L1TBM28H PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, fırsatları kaçırma!www.akakce.com
![]()
MSI MAG A750GL Gen5 750 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI MAG A750GL Gen5 750 W Power Supply fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI MAG A750GL Gen5 750 W Power Supply özelliklerini incele, 4.029,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Genel olarak fiyatlar hakkında haklı bir serzeniş olduğunu düşünüyorum hocam. Ancak mevcut şartlarda daha uygun bir opsiyon bulamadım. Bu sistemi kendim toplamaya çalıştığımda parçaların tek tek fiyatı 69.000 TL'ye varıyor. Dolayısıyla 62.500 TL uygun diye düşünüyorum.50 bin olsa belki alınırdı bu fiyata pahalı.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
hazır sistem avantajlı olacak, toplamaya göre. ama nerdeeee kendin toplasan aynı kapıya çıkacak nerdeyse
Bahsetmeyi de unutmuşum: hazır sistem olduğu için RAM değiştiremiyordum. 7500F'li sistemde çok daha iyi bir seçenek vardı ancak işlemciler arası fark çok büyük. Dolayısıyla bu sistemi alıp kısa vadede RAM değiştirip bir SSD daha eklemeyi düşündüm.İşlemciyi değiştirip amd yapardım, ram değişirdim cl48 kötü.
CL48 yerine CL30 ram öneririm.Vatan'da bu sistem yaklaşık 62.500 TL'ye geliyor. Ne düşünüyorsunuz?
CL48 yerine CL30 ram öneririm.
Burada da bahsettiğim gibi hocam şu an değiştiremiyorum. Yoksa frekans/CL oranını >20 yapacaktım. Kısa zamanda bunu yapmayı planlıyorum.Bahsetmeyi de unutmuşum: hazır sistem olduğu için RAM değiştiremiyordum. 7500F'li sistemde çok daha iyi bir seçenek vardı ancak işlemciler arası fark çok büyük. Dolayısıyla bu sistemi alıp kısa vadede RAM değiştirip bir SSD daha eklemeyi düşündüm.
O zaman sorun değil hocam hayırlı olsun al geç.Burada da bahsettiğim gibi hocam şu an değiştiremiyorum. Yoksa frekans/CL oranını >20 yapacaktım. Kısa zamanda bunu yapmayı planlıyorum.
PahalıVatan'da bu sistem yaklaşık 62.500 TL'ye geliyor. Ne düşünüyorsunuz?
Şunu netleştirelim. İlla ki hazır sistem alacaksan bu fiyata idare eder ama iyi değil. Ancak ben toplarım kendimde montajlarım diyorsan bu fiyata kötü. Ekran kartı, Kasa + PSU,RAM,SSD ve soğutucu muadili arattım, diğerler parçaların aynısını akakçe'de arattım.Hocam bahsettiğiniz parçalar ile 71k'yı geçiyor şu anda fiyat. Üstüne üstlük kendim toplama deneyimim yok ve kimseye güvenemiyorum. Dolayısıyla kurumsal bir yerden hazır almak daha güvenli geliyor. Normalde 7500F'li aynı GPU'ya sahip diğer donanımları daha üst segment olan bir sistem toplayacaktım aynı fiyata. Ve o sistem için parçaları tek tek toplayınca da hazır sistem ile aynı fiyata geliyordu. 14600KF, 7500F'e göre çok önde gözüküyor. Dolayısıyla onu tercih ettim. Diğer donanımları zaman içinde geliştirmeyi düşünüyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Genel olarak fiyatlar hakkında haklı bir serzeniş olduğunu düşünüyorum hocam. Ancak mevcut şartlarda daha uygun bir opsiyon bulamadım. Bu sistemi kendim toplamaya çalıştığımda parçaların tek tek fiyatı 69.000 TL'ye varıyor. Dolayısıyla 62.500 TL uygun diye düşünüyorum.