50CC motor önerisi (sıfır)

Ömer Murat KARACA

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,508
Arkadaşlar üniversite öğrencisiyim. bu sene memlekette olacağım sadece sınavlara gidip geleceğim. Araba niyetlendim ancak bütçeme hep 90-95 model arabalar alınıyor, güvenip de alamadım. En azından şehir içi sağa sola gitmelik, ayağımı yerden kesecek düzeyde diyebileceğim, araba (B) ehliyeti ile sürebileceğim bir motor bakınıyorum. 1-1,5 sene araba alana kadar işimi görse yeter

Biraz bakındım ancak sadece fiyat odaklı baktım açıkçası çünkü hiç anlamıyorum. Aşağıdaki 2 ilanı buldum. Anlamadığım bir şey olduğu için 2. el pek niyetim yok + olarak 6 ay faizsiz taksit olayı da çok hoş geldi. Sepet biraz şart diyebilirim kaskı veya sırt çantamı falan koymaya çok lazım olacağını düşünüyorum. Bu ikisi iyi mi farkları neler? veya başka önerisi olan var mı? Kış yaklaşıyor fiyatlar düşer mi, bunları 80CC yapıyorlarmış ömrü kısalır mı falan bi el atarsanız size zahmet

50 cc alma sigorta olsada ödeme yapmıyor . ABS li motor bulursan iyi olur ABS de hayat kurtarıyor ani fren yapınca

50 cc alma sigorta olsada ödeme yapmıyor . ABS li motor bulursan iyi olur ABS de hayat kurtarıyor ani fren yapınca
Hocam A ehliyet fiyatı + motordaki fiyat farkı ile sigortanın karşılamamasından daha pahalıya gelir diye düşünüyorum.

50 cc çok kötü dür en azından 125 cc almaya çalış sigorta yapılmıyor diye biliyorum ekstra otobanlara vesaire çıkamıyor

50 cc çok kötü dür en azından 125 cc almaya çalış sigorta yapılmıyor diye biliyorum ekstra otobanlara vesaire çıkamıyor
arkadaşımda var kullandım benim için yeterli performansı. 125 için A ehliyet lazım diye biliyorum, lazım olmasa bile hızlı-kuvvetli bir şeye ihtiyacım yok. otobanda da işim yok ofise gidip gelmeye, kargoya gidip gelmeye, arkadaşların yanına gitmeye kullanacağım çıktığımda max 5km yapacak motor yani🙏

32456 sayılı resmi gazete kararına göre B1 sınıfı ehliyet ile 125 cc'ye kadar motorlu bisiklet (moped) ve motosikletleri sürebilirsiniz.
Gazeteyi okumanızda fayda var

İsteklerine uygun sadece çin malı motosikletler var. Bu anlamda hepsi kalitesiz. En azından yetkili servisleri iyi olan, parça sıkıntısı diğerlerine göre nispeten az olan mondial bak derim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

32456 sayılı resmi gazete kararına göre B1 sınıfı ehliyet ile 125 cc'ye kadar motorlu bisiklet (moped) ve motosikletleri sürebilirsiniz.
Asıl sen gazeteyi okumamışsın.
B ehliyetin varken, Ehliyet kursuna yazılıp, A1 direksiyon dersi alacaksın. Direksiyon sınavına gireceksin ve ehliyetine işleteceksin. Bunlar zaten A1 ehliyeti parasına geliyor.

B ehliyetim var hadi 125cc motor kullanayım diye bişey yok.

1756382403816.webp

1756382208850.webp

Son düzenleme:
Hocam A ehliyet fiyatı + motordaki fiyat farkı ile sigortanın karşılamamasından daha pahalıya gelir diye düşünüyorum.
Senin düşüncenle benim düşüncem çok çok farklı o halde. Gitsen birine çarpsan yaralansa oradaki hastane masrafları vs sigorta ödemezse nolcak evini bile satmak zorunda kalırsın. Gİtsen lüks bir arabaya çarpsan bir kapı değişse yetkili serviste 1 kapı 200 bin TL'ye değişiyor hava yastıkları açsa 400 bin tl daha koy 600 bin tl

Senin düşüncenle benim düşüncem çok çok farklı o halde. Gitsen birine çarpsan yaralansa oradaki hastane masrafları vs sigorta ödemezse nolcak evini bile satmak zorunda kalırsın. Gİtsen lüks bir arabaya çarpsan bir kapı değişse yetkili serviste 1 kapı 200 bin TL'ye değişiyor hava yastıkları açsa 400 bin tl daha koy 600 bin tl

Arkadaşlar üniversite öğrencisiyim. bu sene memlekette olacağım sadece sınavlara gidip geleceğim. Araba niyetlendim ancak bütçeme hep 90-95 model arabalar alınıyor, güvenip de alamadım. En azından şehir içi sağa sola gitmelik, ayağımı yerden kesecek düzeyde diyebileceğim, araba (B) ehliyeti ile sürebileceğim bir motor bakınıyorum. 1-1,5 sene araba alana kadar işimi görse yeter

Biraz bakındım ancak sadece fiyat odaklı baktım açıkçası çünkü hiç anlamıyorum. Aşağıdaki 2 ilanı buldum. Anlamadığım bir şey olduğu için 2. el pek niyetim yok + olarak 6 ay faizsiz taksit olayı da çok hoş geldi. Sepet biraz şart diyebilirim kaskı veya sırt çantamı falan koymaya çok lazım olacağını düşünüyorum. Bu ikisi iyi mi farkları neler? veya başka önerisi olan var mı? Kış yaklaşıyor fiyatlar düşer mi, bunları 80CC yapıyorlarmış ömrü kısalır mı falan bi el atarsanız size zahmet

mondial sfc 50 alabilirsin yarı otomatik ucuz güzel bi motor sonradan 110cc yapılabiliyo

Motoru bisiklet gibi düşünüp alacağım. Zaten bisiklet hızında gidiyor. Yine büyük konuşmamak lazım ancak 4-5 senedir araç kullanıyorum kazam yok çok şükür. Ayrıca sigorta zaten dediğiniz kadar büyük meblaları karşılamaz. Milyonluk araç perte çıksa 200-300K anca veriyorlar. Tam parayı kasko verir

Hocam conker hocamın dediği gibi yine kurs vs uğraşmam gerekiyor 125cc için. Zaten dediğim gibi 50cc işimi görecektir yürümekten hızlı olsun yeterli bana😅 elle tutulur motor modeli bulamazsam elektrikli bisiklet falan alırım

50cc motorda sigorta isteğe bağlı. Kendi isteğinle sigorta yaptırdın diyelim ve kazada haklısın. Nasıl ödememezlik yapar ben orayı anlayamadım?
Bahsettiğiniz ödemiyor kısmı nasıl?

Hocam bu 50cc uygun motor kategorisindeki motorlar aynı zaten. Bloklar aynı sadece kasa değişiyor. Ek olarak arkadaşların dediği gibi sigorta karşılamıyor. 3 senede 1 bunların da muaynesi var bilgin olsun. Ayrıca bende 80lik vardı ikinci el almıştım ama çok yakıyordu motor aşırı derece. Ha binmesi zevkliydi orası ayrı. Arabamdan daha fazla yakıyordu nerdeyse. Şuan 125cc var bende ama bana göre 80liğin tadını vermiyor. Benimki vitesli ve çanta yok. 50cc modellerde çanta alırsan zaten kask oluyor genelde içinde bilgin olsun kask olmadan sürmek yasak zaten. Ayrıca bayi çıkışlı sepet olmasına gerek yok ki bayi çıkışlı sepetlerin çoğuna kask da sığmıyor. Sepeti sonradan 1000tlye falan takasın.

Öneri olarak da bu attığın modellerini bilmiyorum ama bunlar bu attıklarına nazaran elinden daha hızlı çıkar satmak istediğinde;
Mondial Wing
Kuba Bluebird

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,370
Üyeler
183,107
Son üye
TheSOSgal
Geri