Ateist olarak bir teorim var sizce iyi bir teori mi?

Hocam her şeye rağmen iyiliği savunuyorum ne kadar ateist olursam olayım ne kadar dinlere inanmasamda iyilik gereklidir. Ben Tanrı için iyilik yapmıyorum, iyilik kavramının yaşaması için iyilik yapıyorum. Tanrı için iyilik yapmak samimiyetsiz geliyor bana

(tamamen kendi fikrimdir lütfen kızmayın :( )
ben müslümanlığın Hz muhammed'in insanları manipüle etmek için çıkardığını düşünüyorum kur-an'da ki çoğu kural Muhammed'e yarıyor.
hiçbir insan böyle bir kitap yazamaz heleki o dönemde birde hz muhammedin okuma yazma bilmediği geçiyor çoğu kaynakta
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Muhammed 3-4 tane eşle vakit geçirince güya himayesine almış onlara farz ben ise kız arkadaşımla ilişkiye girdim diye zina yapmış oluyorum arap masallarına inanmanızı önermem dostlar kendiniz olun her zaman, kendi fikrim

Bide askerde vs tekbir filan çektiriyorlar diye biliyorum delirirsin allah yüceymiş @jombo
evli çünkü 3 4 tane olmasının sebebi eşlerin birbirini istemesi durumları kötü olması zorla bişey değil zaten zorda kalınınca onerılıyor bu gidin yapın farzdır değil sen iliskiye girerken evli olmadıgın ıcın gunah

Çok mantıklı bir argüman var. Eğer Belçika da doğsaydın muhtemelen Hristiyan olurdun, İsrail'de doğsan Yahudi olurdun ve körü körüne sabit fikirli şekilde dininin doğru olduğunu düşünürdün, Çin de doğsaydın muhtemelen Budizm, taoizm e inanırdın böyle uzar gider.
Ben Müslüman değilim demiyorum ama sadece mantıklı geliyor
evet o yuzden zaten orda doğup musluman olanların daha iyi yerde olacagı dusunulur cennette

Ayrıca iyiliği cehheneme gitmemek için yapıyorsak birde şunu sormak lazım kendimize? Cehhenem olmasaydı ben iyilik yapar mıydım karekterlerli bir insan olur muydum? Tanrı kötülüğü serbest bıraksa dünya üzerindeki kaç milyon insan dünyayı işgal ederdi? Biz Tanrı olmadan iyi insan olamıyorsak özümüz gerçekte kötü olmak değil mi? İşte ben hayvan gibi samimi bir canlıyı insandan Kat Kat daha çok seviyorum, bakın konular açıyorum sataşıyorlar işte insanlar kötü varlık anlamazlar kontrol altına tutmak için dinle oyalaman lazım korkutman lazım insan boş bırakılmaya gelecek varlık değil çünkü özünde kötülük var.

Ayrıca iyiliği cehheneme gitmemek için yapıyorsak birde şunu sormak lazım kendimize? Cehhenem olmasaydı ben iyilik yapar mıydım karekterlerli bir insan olur muydum? Tanrı kötülüğü serbest bıraksa dünya üzerindeki kaç milyon insan dünyayı işgal ederdi? Biz Tanrı olmadan iyi insan olamıyorsak özümüz gerçekte kötü olmak değil mi?
karakterli insan olmak cehennemden kacmak icin yapmamalısın zaten yapıyorsan sorun sende ben muslumanım ve cennet cehennem ıcın değil sadece dunyada ınsanları mutlu etmek allahın rızasını uymak ıcınde iyi ayriyetten dinden bağımsız zaten kuranda yazan çoğu şey günlük hayatta doğru davranışlar müslüman olmayan bile iyi kalpli biri olmalıdır zaten kötülük serbest sonucuda olucak tabii ki ama duzen bu sen insan oldur ben sevindiriyim aynı yere gidelim bana haksızlık değilmi zaten gerçek musluman cennet icin yapmaz allah rızası icin yapar insanın özü her zaman kötüdür nefis şeytandır zaten ona uymamak olay imtihan

Ayrıca iyiliği cehheneme gitmemek için yapıyorsak birde şunu sormak lazım kendimize? Cehhenem olmasaydı ben iyilik yapar mıydım karekterlerli bir insan olur muydum? Tanrı kötülüğü serbest bıraksa dünya üzerindeki kaç milyon insan dünyayı işgal ederdi? Biz Tanrı olmadan iyi insan olamıyorsak özümüz gerçekte kötü olmak değil mi?
İyilik sırf cehenneme gitmemek için yapılmazki ayrıca ahlak dediğimiz kavram yüzyıllar içinde sürekli değişir antik romadaki ahlak anlayışıyla şimdiki aynımı yada en basitinden 200 yıl öncekiyle günümüz aynımı? hayır değil çünkü ahlak zamanla değişir. Din ise ahlakı sabitler ve her dönemde ahlak tanımını aynı tutar

İşte sen namuslu bir adammışsın ama herkes iyilik için iyilik yapmaz. Çoğu insan cehhenem korkusu için Tanrı korkusu için kötülük yapmaktan kaçınmaya çalışıyor.

İşte sen namuslu bir adammışsın ama herkes iyilik için iyilik yapmaz. Çoğu insan cehhenem korkusu için Tanrı korkusu için kötülük yapmaktan kaçınmaya çalışıyor.
evet onların ahirette sonu kalbine göre artık kimsenin kalbindeki niyette kimseyi ilgilendirmez aslında inancı gibi

İşte sen namuslu bir adammışsın ama herkes iyilik için iyilik yapmaz. Çoğu insan cehhenem korkusu için Tanrı korku
ben başka bi dine mensupta olsam şöyle düşünüyorum islamdaki herşeyi bırakamazdım asla yine insanlara iyi yaklaşırdım mesela yada karakterim kalbim değişmez özüm

mesela ahiret olmasa bile bi insan bence icki icmemeli sigara icmemeli bazı arkadaşlar bilimden bahsetmis zararlarından bunlarda kanıtı olabilir aslında bilim mesela ahiret hayatı olmasa bile kullanılmaması icin

Dinlerin var olduğunu saysam bile Tanrı boşuna yasaklar koymamış Çünkü insanın azgınlaşabileceğinin farkındaydı Tanrı
yasak yok kimseye herkes serbest ama sonucu tabii ki olur tanrı herşeyin farkındadır zaten mesela şu sınav ornegını cok verirler hoca sana sınav yapınca calısmazsan kalırsın calısan gecer hayatta böyle bence bos olanla dolu olanın sonu aynı olmamalı ahirette

hocam bende kendimi ateist gibi gören biri olarak, dinleri insanlar birbirine girmesin diye yapıldığını düşünüyorum.
Örneğin din diye bişey olmasa şuan bence Fakirler Zenginleri doğruyor olurdu,
Hükümet vs gibi şeyler olmazdı, herkes kendi devletini kurmaya çalışırdı,
senin benim gibi işçi ve fakir sınıf olmazdı,
insanları yönetemezlerdi eğer din diye bişey ortaya çıkmamış olsaydı.

Bişey daha eklemek istiyorum, bu ülkenin bi çoğu müslüman ama ben dinden kopabiliyorsam bu benim sucum degil bence,
müslüman dediklerimiz bizden daha beterler, kumar, icki, zina, haram gibi dinde yasak olan bir cok seyi yapıyorlar ama sorsan en iyi müslüman kendileri :D Cok komik seyler bence, buraya illa düşüncelerimiz icin sana bana satasmaya gelenler olacaktır hic takma
bir şey daha eklemek istiyorum dediklerinin çoğu yerine mutlak surette katılıyorum müslümanlığı adam gibi yaşasak keşke bu konuda hükümete çok kızıyorum.

Hayır tekbir bildiğin allahu ekber diye bağırtıyorlar , neden cahilce gelsin ki kendi fikrimi belirtim senin bir arap dinine inanman bana cahilce gelmiyorsa benim inanmamama neden cahilce gelsin ? , dünyada tonlarca din var hangisine inanıcaz ? hangisi gerçek ? Ben 6 senedir ateistim amacım marjinal olmak değil gerçekleri görmek bazı kuş beyinliler oluyor tabii 2-3 kız etkileyeceğim diye din değişenler falan. Evet fikrim o yönde eğer dinlerin gerçek olmadığı kanıtlansaydı insanların büyük bir kısmı bunu kaldıramazdı çünkü insanlar yaşamak için hayata bir anlam yüklemeli bu anlamda tanrı ve din oluyor genellikle işin sonunda cennete gideceğim o yüzden dünyada iyi davranmalıyım iyi olmalıyım diye bir kafa yapısı oluşuyor dinlerin yalan olduğu ispatlansa kaç kişi sence yaşamak ister ?

Çünkü ülkemizdeki insanların çoğu müslüman (öyle sanıyorlar en azından) ve zaten ben hristiyanlığın da yahudiliğin de saçma olduğunu düşünüyorum eleştirilecek çok fazla din var yani dünya üzerinde.

Aynen öyle hani burada koyu müslümanım diye geçinenlerin çoğu farklı kültürlerde farklı ülkelerde doğsalardı dinleri farklı olacaktı bunun etkisi tamamen ülkenin ve ailenin yapısı inançtan çok.
zaten amaç kanıtlanmaması senin iradeni kullanabilmen ne anlamı kalıcak imtihanın allah çıkıp hemen kanıtlarsa tonlarca din olması gayet normal herkes kafasından bişeyler sallıyor 8mr yakın insan var herkesin farklı gorusu olması normal inanman cahilce değil kendi öz fikrin kimseyi bağlamaz cennet cehennem var dıye yapanların kalbini tanrı gorur zaten rıza ıcın yaparsan odulun o onun ıcın yapmamalısın ama insanlar çıkar icin buna getirdi konuyu

Mesela ben ateistim İslam dinine göre cehhenemliğim. Boşver dünyayı cennete çevirelimde öbür dünyada yanarız Tanrı için. İyi ki dinlerde çıkmış yoksa dünyada Çok karmaşa olurdu 🙃

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,590
Üyeler
183,859
Son üye
tolgayucel
Geri