haklısınız. Japonya bilgisayar bileşenleri, kamera , dji, VR gözlükler vb konuda cok uygun bence. eğer gitmeyi düşünürseniz rota hakkında yakınlarımın tecrübelerini size de aktarabilirim memnuniyetle.
Sizce Japonya bu konuda en iyisi midir hocam döviz farklıyla vs. çünkü uçak bileti işin rengini baya değiştiriyor, İsviçre'den almak istiyorum alım gücünün yüsekliğinden dolayı ama bizim kurla gelişi çok kârlı gelmedi.
Henüz ihtiyacım olmadığı için pasaport çıkarmadım hocam sadece kimliğim var o yüzden ab ve schengen ülkelerine öncelikli olarak bakıyorum. Pasaport çıkarmam için biraz uğraşmam lazım çünkü resmi bir ikamet adresim yok. Ama araştırdığım kadarıyla japonyadaki fiyatlar gerçekten iyi seviyede tl-yen kuru da kurtarıyor. Pasaport aldığıma değebilir yani. Büyük mağazalar hangisi oluyor bilmiyorum ama özellikle ps konsolları çoğu mağazada çok ucuz anavatanı olduğu için sanırım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
İnşallah gidersiniz hocam, benim asıl amacım alışveriş, tatil 2. planda. Hemen hemen her ürün gördüğüm kadarıyla orada çok daha ucuz, bir valizi rahat doldurabilirsiniz Bende eğer Japonya'da karar kılarsam bu sene içinde gidecek şekilde bilet alacağım. AB tarafından bir ülkeye gidersem yarına da alabilirim uçak biletini mesafe uzak değil zaten o yüzden erken rezervasyon pek fark etmiyor.
Listeme ekledim teşekkür ederim. Uçak bileti ve pasaportumu almam lazım hocam. Daha önce hiç uçağa binmedim biraz korkum var o yönüyle. Havalimanı kontrollerini falan da pek bilmiyorum. Buradan binmeyeceğim onun da gerginliği var sonumuz hayrolsun bakalım uçak bileti araştırmakla uğraşacağım şuan.
Hocam attığınız siteden biraz bakındım. Ben mi yanlış yapıyorum acaba İstanbul dan uçmak Sofya ya göre daha ucuz kalıyor ama benim Sofya havalimanından binmem lazım. Bu fiyat farkı aradaki mesafe için fazla geldi.