2K ve DDR5 bir sistem toplayacaksanız yine dediğim geçerli ama para toplayana kadar daha düşük seviye bir ekran kartı ile FSR veya DLSS kullanarak idare etmenizi tavsiye ederim linkini attığınız sistem ucuz gibi gözüksede dış kasa kötü ARGB yok, ramlar soğutucusuz ucuz mal. 256GB ss den bahsetmiyorum bile her oyun oynayacağınızda eski oyunu silip yenisini yüklemek zorunda kalacaksınız. Ekran kartının garantisi bile yok ve sistemdeki en pahalı parça 2 gün sonra bozulsa yapabileceğiniz hiçbirşey yok ki eski bir GPU yani totale baktığımızda kasa çalışıyor bir sorun yok fiyatıda hazır tak çalıştır alınır mı belki ama içerisindeki mantıklı olan parçalar işlemci anakart soğutma ve PSU diğer parçalar ya değişir yada bozulur elinizde kalır aynı paraya 0 parçalar alıp 2. el bir ekran kartı alabilmek varken böyle bir sisteme para vermek mantıklı gelmiyor.
AMD Ryzen 5 7500F TRAY 3.70GHz 38MB AM5 Kutusuz Fansız İşlemci : Amazon.com.tr: Bilgisayar
www.amazon.com.tr
Lexar 16GB (1x16GB) THOR 6000MHz CL38 INTEL XMP/ AMD EXPO DDR5 Siyah Single Kit Ram - LD5U16G60C38LG-RGS
www.pttavm.com
MSI MAG FORGE 121A B75 PCIE5 Temperli Cam 4 x120mm Auto RGB Fan 750W Bronz ATX Gaming Bilgisayar Kasası : Amazon.com.tr: Bilgisayar
www.amazon.com.tr
MSI PRO A620M-B AM5 DDR5 6800MHZ(OC) HDMI VGA M.2 USB3.2 JARGB_V2 mATX : Amazon.com.tr: Bilgisayar
www.amazon.com.tr
Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 İşlemci Soğutucu : Amazon.com.tr: Bilgisayar
www.amazon.com.tr
20.870 TL ile
750W 12VPWHR kablolu PSU 4070-5070 gibi kartlar ile uyumlu 300W a kadar besleyebiliyor. ( ileride 5070 alınabililir sisteme yakışır ve tam 2K bir sistem olur.)
1TB M.2 SSD ( yan depolama alınabilir HDD veya yine SSD ama 1TB her türlü işinizi görecek şikayet ettirmez)
16GB soğutuculu kaliteli bir ram (ileride 32GB yükseltilebilir.
Dark diamond pro kasa kullandım hatta şuan arkamda duruyor yeni kasanın kutusunun içine koydum. Hiçbir özelliği olmayan ışıklarını bile kapatamadığınız bomboş bir kasa. MSI kasada en azından ışık açıp kapatma, sıvı soğutma desteği vs. mevcut ve fanları daha kaliteli.
2. El yerine Yeni işlemci ve biraz daha düşük modelde olsa işinizi her türlü görecek bir anakart.
ve hepsi en az 2 yıl garantili ve adınıza faturalı ürünler sorun yaşadığınızda servise vs. yollayıp her türlü hakkınızı kullanabiliyorsunuz.
Geriye kalan bütçe 9K TL kadar. Bu 9K TL ye 2-3k daha bütçe ekleyerek zaten 2. el bir 3080 alabiliyorsunuz. Ama tavsiyem onun yerine 2. elden 6800XT 7700XT veya 9060XT almanız yönünde eğer ben GB a takılmam çok da önemli değil çalışsın yeter diyorsanız da 5060 8GB Valo CS gibi oyunlarda 2K 144FPS rahatça çalıştırabilecek bir kart zaten AAA oyunlarda vs MFG ve DLSS ile her türlü kurtaracaktır. Ekran kartına şuan ekstra para harcamak istemiyorsanız 2. elden 3060 12GB model bir ekran kartı alıp DLSS ile bir süre idare edebilirsiniz. Ama yok illa ben bu kasayı çok beğendim diyorsanız alabilirsiniz çokta önemli değil sadece seçenekleriniz neler öğrenmenizi istedim.