Kırmızı Işıkta 3 Saniye Kuralı Gerçek Midir?

Akabinde

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
316
Trafikte en çok yaptığım ihlal kırmızı ışık oluyor. O da bile isteye geçtiğimden değil. Yollar ıslak, motor üstündeyim ve neredeyse arka tamponumda araç var. Tam ışığın altına gelicem sarı yanıyor. Ben dursam dururum, arkamdaki duramaz korkusuyla basıp geçiyorum genelde. Kırmızı yandıktan sonra 2 saniye sonra geçtiğim olabiliyor. İnternette hep 2-3 saniye kuralı var, geçiş yapılabilir diyor ama bu bir hurafe midir? EDS veya kamera sistemiyle ceza yazamazlar mı?

Kırmızı yandıktan 2 saniye sonra geçiyorsan sen de suçlusu arkadan gelen de. Kırmızı yanmış zaten artık duracaksın diyor sana. Sarı yanarken tam sınırdaysan yani hızlı gidiyorsan ve durmak iyi bir fikir değilse aradan geçersin mecbur. Ama kırmızı yandıktan sonra geçmek tamamen yanlış. 3 saniye diye bir kural falan yok. Halk ağzında uydurulmuş bir şey.

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Hurafe kırmızıda geçtiğin an kamera vs varsa ceza yersin. Hızını dengelersen bahsettiğin durumu hiç yaşamazsın.

Trafikte en çok yaptığım ihlal kırmızı ışık oluyor. O da bile isteye geçtiğimden değil. Yollar ıslak, motor üstündeyim ve neredeyse arka tamponumda araç var. Tam ışığın altına gelicem sarı yanıyor. Ben dursam dururum, arkamdaki duramaz korkusuyla basıp geçiyorum genelde. Kırmızı yandıktan sonra 2 saniye sonra geçtiğim olabiliyor. İnternette hep 2-3 saniye kuralı var, geçiş yapılabilir diyor ama bu bir hurafe midir? EDS veya kamera sistemiyle ceza yazamazlar mı?
Çoğu insan ışıkların sarıda veya yeşil sönmeye yakınken daha da gaza abanıyor. Bir an önce geçmek ve kırmızıda durmamak için. Motorlu olduğunuz için arkada araba varken geçmek hayatınızı bir çok kez kurtarmıştır. Bizim ülkede ehliyet almak çok kolay. Ehliyet alanların büyük bir bölümü de kuralları bilmiyor.

Kırmızı kesinlikle geçmemen gerektiğini anlatmak için yanıyor. Eds varsa ceza yazar.

Geri