SultanQQ
80+
- Reaksiyon skoru
- 55
Vadeli dövizde şöyle bir durum var dolar faizi alamazsın. Doların artışına güvenmen lazım ama ülkemizde maalesef doların durumu suni. Yani 1 senelik normal artışı olacak olsa vadeli döviz seni kârlı çıkarabilir. Ama şunu söyleyebiliyor musun? Dolar atağa kalktığında merkez bankasından döviz rezervi yakmazlar ve ben artıştan hakkımı alırım kimse piyasaya müdahale etmez. Böyle olursa paran yerinde sayabilir. tp2 standart para piyasası, kısa dönem borçlanma gibi risk değeri 1 olan tahvil, mevduat üzerinden kazanç sağlayan bir fon. Yani faize bırakmanla yakın işlemler olur. Zaten paranın bir kısmı da faizde olmuş olacak. Sürekli ve küçük artışlar beklersin. Normal şartlarda 100 bin türk liran ne bir sabah 70k olur ne 120k. Ayda 3-4k getirir. Senin durumun için risk 1-2 değerleri daha uygun bence. Fon tercihin sana kalmış ama mevduat fonlarında zaten yüzde 2-3 oynar sene sonunda çok bir farkı olmaz. Tp2 tercih edebilirsin yani.Yani ailem memur bu güne kadar haram yemedim doğrudur aç şükür açıkta değilim evet ama çare yok ailem bu motor konusunda bana yardımcı olmayacağını iletti okulda 30 km uzakta bende otobüste bunaldım artık o yüzden motor istiyorum almışken düzgün bir şey istiyorum o yüzdende bu yola karar kıldım, yatırım planı öneriniz varsa pek âlâ açığım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Vadeli TL ile vadeli dövizin arasında kaldım bide bu genç faiz oranları çok aklımı karıştırıyor hocam,tp2 fonu nasıl hocam yukarıda bana önerildi oda aklımda