MSIX470carbon anakartımda 4adet ram ile 3200 mhzde çalışmıyor?

mkenankoc

80+
Reaksiyon skoru
18
Merhaba arkadaşlar
Sistemim ;
Ryzen 2700x
Msi carbon x470 anakart
4*8gb Corsair vengenance rgb 3200 mhz ram
Gtx Asus 1660ti oc ekran kartı
Thermaltake 1200w psu

Normalde 2*8 gb 3200 mhz corsair ram ile çalışıyordu fakat upgrade ettiğim diğer bilgisayarımın yine aynısı olan ramlari bu sistemime taktım fakat 3200mhz de devamlı reset atıyor. Dördü takıldığında xmp, try it, manuel farketmiyor 3200 mhz de çalışmıyor. Her iki kiti yani 2*8 olarak ayrı ayrı takıp denediğimde 3200 mhz de çalışıyor. Şöyle bi sıkıntıda çıkmaya başladı; rust a ve pubg ye girerken ekran görüntüsü gidiyor fanlar falan çalışıyor fakat o an discordda bağlı arkadaşlarımın seside gelmiyor. bu sıkıntıyı ara ara yapıyor.
Bu ramlerin dördünü diğer sistemime taktığımda hiç bir sıkıntı yok. Bu arada son biosu güncel driverlarıda yükledim bi şey değişmedi ve format da attım yine aynısı oldu. Yukarda yazdığım oyunlara girerken oluşan sıkıntıda, anakar üzerinde bulunan hata ledlerinden cpu ledinin yandığını gördüm.
Tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim. Programsal bi sıkıntımı var yoksa arızalı bir parçamı var mesela anakart.

Vengeance LPX mi?
öyleyse vay haline!
(XMP sıkıntısı olabiliyor o ramde)

Upgrada ettğim diğer sistem o sistem de aynı ramlarden vardı, bu ramlaride bu bahsettiğim sisteme taktım yani 2*8gb iken 4* 8 gb yaptım bu sıkıntılar çıktı
aynı 2 li kit RAM i mi aldın mhz cl aynımı

aynı 2 li kit RAM i mi aldın mhz cl aynımı
Evet kardeşim aynı fakat bu corsairlarde version oluyormuş baktım versionları farklı fakat diğer sistemde 4 üde sıkıntısız çalışıyor. Diğer sistemde Msı x570 edge wifi kullanıyorum.

Evet kardeşim aynı fakat bu corsairlarde version oluyormuş baktım versionları farklı fakat diğer sistemde 4 üde sıkıntısız çalışıyor. Diğer sistemde Msı x570 edge wifi kullanıyorum.
Version farklıysa çip farkı olabilir RAM`lerde ama x570 de çalışıyosa belki anakart sorunludur @crazyreign

Sonradan hatırladım bu bahsettiğim pc ara ara açılmıyor ekrana görüntü gelmiyordu

Thaiphoon Burner indir, programı aç, Read tuşuna basınca 4 tane şey çıkacak, hepsine teker teker gir ve SS'lerini at buraya.
Bakalım çip farkı var mıymış.
Kardeşim onada bakmıştım. iki tanesi samsung diğer ikisi microstar diye hatırlıyorum yani evet farklı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kesin çip farkı var ha
Evet çip farkı var

Geri