Xmp 3.0 açınca pc hata veriyor

BelendoR

80+
Reaksiyon skoru
36
Anakart Z890 Aorus Elite X ICE
Ram XPG AX5U6000C3016G-CLARBK
2 adet 16gb var tek ramlede denedim xmp çalışmıyor bios son sürüm

Hocam elle voltaj zamanlama da girdim xmp ama yine anakart c4 c2 hatası veriyor en son c1 de kalıyor reset atıyor biosa atıyor
XMP ve EXPO işlemci ile ilgili birkaç voltajı da değiştiriyor sadece bellek voltajı değil eğer bellek kontrolcün kararlı değilse bu voltajlara da dokunmadan belleğin voltajını değiştirmek işe yaramayabilir. Bunu anlamak için manuel voltaj ve gevşek zamanlama girdikten sonra belleğin frekansını düşürüp dene.

XMP ve EXPO işlemci ile ilgili birkaç voltajı da değiştiriyor sadece bellek voltajı değil eğer bellek kontrolcün kararlı değilse bu voltajlara da dokunmadan belleğin voltajını değiştirmek işe yaramayabilir. Bunu anlamak için manuel voltaj ve gevşek zamanlama girdikten sonra belleğin frekansını düşürüp dene.
Bu anakartta o seçenekler hangisi bilmiyom dostum senin bilgin varmı

Bu anakartta o seçenekler hangisi bilmiyom dostum senin bilgin varmı
Onları ben de bilmiyorum İntel sistem kullanmadığımdan, ki bu yeni sokette işler daha zor ve karmaşık hale geldi. Zaten sen onları değiştirmeye çalışma. Sen bellek zamanlamalarını ve bellek voltajını girdikten sonra kaydetmeden önce bana bios'tan görsel at.

Onları ben de bilmiyorum İntel sistem kullanmadığımdan, ki bu yeni sokette işler daha zor ve karmaşık hale geldi. Zaten sen onları değiştirmeye çalışma. Sen bellek zamanlamalarını ve bellek voltajını girdikten sonra kaydetmeden önce bana bios'tan görsel at.
Değerler ne olsun sırasıyla

Kanka değerler bunlar voltaj 1.45 yine aynı hata
Belleğin XMP profilindeki voltaj ne ise onu gir, zamanlamaları da üzerinde yazandan biraz daha yüksek gir frekansı da 5600 yap.

Ekler

• image.webp
    image.webp
    2.2 MB · Hit: 10
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,806
Üyeler
187,735
Son üye