Hocam elle voltaj zamanlama da girdim xmp ama yine anakart c4 c2 hatası veriyor en son c1 de kalıyor reset atıyor biosa atıyorGarantisi varsa servise gönder, yoksa kendin elle daha yüksek voltaj ve gevşek zamanlama gir.
XMP ve EXPO işlemci ile ilgili birkaç voltajı da değiştiriyor sadece bellek voltajı değil eğer bellek kontrolcün kararlı değilse bu voltajlara da dokunmadan belleğin voltajını değiştirmek işe yaramayabilir. Bunu anlamak için manuel voltaj ve gevşek zamanlama girdikten sonra belleğin frekansını düşürüp dene.Hocam elle voltaj zamanlama da girdim xmp ama yine anakart c4 c2 hatası veriyor en son c1 de kalıyor reset atıyor biosa atıyor
Bu anakartta o seçenekler hangisi bilmiyom dostum senin bilgin varmıXMP ve EXPO işlemci ile ilgili birkaç voltajı da değiştiriyor sadece bellek voltajı değil eğer bellek kontrolcün kararlı değilse bu voltajlara da dokunmadan belleğin voltajını değiştirmek işe yaramayabilir. Bunu anlamak için manuel voltaj ve gevşek zamanlama girdikten sonra belleğin frekansını düşürüp dene.
Onları ben de bilmiyorum İntel sistem kullanmadığımdan, ki bu yeni sokette işler daha zor ve karmaşık hale geldi. Zaten sen onları değiştirmeye çalışma. Sen bellek zamanlamalarını ve bellek voltajını girdikten sonra kaydetmeden önce bana bios'tan görsel at.Bu anakartta o seçenekler hangisi bilmiyom dostum senin bilgin varmı
Değerler ne olsun sırasıylaOnları ben de bilmiyorum İntel sistem kullanmadığımdan, ki bu yeni sokette işler daha zor ve karmaşık hale geldi. Zaten sen onları değiştirmeye çalışma. Sen bellek zamanlamalarını ve bellek voltajını girdikten sonra kaydetmeden önce bana bios'tan görsel at.
Belleğin XMP profilindeki voltaj ne ise onu gir, zamanlamaları da üzerinde yazandan biraz daha yüksek gir frekansı da 5600 yap.Değerler ne olsun sırasıyla
Eyvallah dostum deniyeceğim şuanda ramler testte windows bellek tanılama aracında bitsin kontrol edicemBelleğin XMP profilindeki voltaj ne ise onu gir, zamanlamaları da üzerinde yazandan biraz daha yüksek gir frekansı da 5600 yap.
Belleğin XMP profilindeki voltaj ne ise onu gir, zamanlamaları da üzerinde yazandan biraz daha yüksek gir frekansı da 5600 yap.
Frekansı kaç girdin.Kanka değerler bunlar voltaj 1.45 yine aynı hata
6000 şuanda 5600 e düşürdüm yine aynı hataFrekansı kaç girdin.
voltajı 1.40 dene tekrar.6000 şuanda 5600 e düşürdüm yine aynı hata