Mavi Ekran 9060xt aldım csm uyarısı veriyor

Reaksiyon skoru
24
beyler pc me yeni ekran kartı aldım 9060xt
cpu 5600x
anakart b550mk
32gb ram
pc ye yeni ekran kartı aldım oyunları açmamaya başladı kendi kendine ekran gidiyo oyunlara girince maça başlamadan pc kitleniyo ve amd sofware csm uyarısı veriyor

arama çubuğuna msinfo32 yazıp sistem bilgisine gir bios modu'nun karşısında ne yazıyor UEFI yazıyor mu?

Eski ekran kartı neydi sürücüleri silip temiz kurulum yaptın mı

RX 580’den 9060 XT’ye geçtiyseniz büyük ihtimal eski sürücü kalıntısı var. DDU ile güvenli modda mevcut AMD sürücüsünü tamamen kaldırıp internet kapalıyken en güncel WHQL sürümü sıfırdan kurmanızı öneririm. Bu tip yük altı kitlenmeler genelde temiz kurulum sonrası düzeliyor. En kötü ihtimal güç kaynağı yetersizliği de olabilir hocam.

beyler pc me yeni ekran kartı aldım 9060xt
cpu 5600x
anakart b550mk
32gb ram
pc ye yeni ekran kartı aldım oyunları açmamaya başladı kendi kendine ekran gidiyo oyunlara girince maça başlamadan pc kitleniyo ve amd sofware csm uyarısı veriyor
Biosdan csm kapatırsan düzelir.

RX 580’den 9060 XT’ye geçtiyseniz büyük ihtimal eski sürücü kalıntısı var. DDU ile güvenli modda mevcut AMD sürücüsünü tamamen kaldırıp internet kapalıyken en güncel WHQL sürümü sıfırdan kurmanızı öneririm. Bu tip yük altı kitlenmeler genelde temiz kurulum sonrası düzeliyor. En kötü ihtimal güç kaynağı yetersizliği de olabilir hocam.

evet bu da bir ihtimal ama hiç driver ile uğraşılmadan doğrudan kart değişimi yapılmış büyük ihtimal driver hatası.
9060xt nin driverini güncellemiştim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

youtube ne yazsam çıkar bu hocam

9060xt nin driverini güncellemiştim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

youtube ne yazsam çıkar bu hocam
bu video eski ama tek tek tane tane güzel anlatıyorlar. DDU programını indireceksiniz. tabi video 8 yıllık olduğu için program biraz güncellenmiş değişmiş olabilir ama genel mantık aynı. daha sonra sadece kendi ekran kartınızın driver'ını temiz bir sayfaya yazı yazar gibi yükleyeceksiniz :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,054
Üyeler
189,027
Son üye
Muhunet31212
Geri