- Konu Sahibi Konu Sahibi
- #4,252
Türkiye deki yerel satıcıların satış psikoloji ve davranışlarını göz önünde tuttuğunuzda emin olun sürpriz rakamlar görmeyeceksinizDediğiniz gibi olsa ve örneğin temu bizden gümrük müşavirlik ücreti almasada üstüne ordino,antrepo,vergiler vs eklenince çok üst rakamlara ulaşmaz mı ücretler hocam? Yani düşünüyorum bazı dosyalar ücretleri sabit çünkü gümrükte. Onu neye göre ayarlarlar acaba, birde bu vergi oranları sanırım Türkiye'ye giriş yapınca belirlenecek çok sürpriz rakamlar ile karşılaşılır mı?
(Bir önceki uzun açıklamamda okuduysanız bazı ekstrem maliyetlerin Temu ve alt yüklenici firmalarca sübvanse edileceğini belirtmiştim...Bu vesileyle korktuğunuz senaryoların oluşmayacağını tekrar ifade edebilirim size... )
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Yapılan anlaşma konseptleri belli maliyet oranlarına göre işliyor,İthal ettiği için üst limit sınırı olmadan getiremez mi?
100 euro'ya teknoloji ürünleri gibi.
Temu ve temsil edeceği firma arasındaki anlaşma içeriğini biliyorum fakat ticari sır olduğunu için paylaşmam hem hukuken hem de etik yönden uygun olmaz, fakat şu kadarını söyleyebilirim, ithalat rejimiyle perakende satış usulüne göre TR ye girecek ürünlerin geneli itibariyle karşılıklı maliyet yekünlerinde sınır aralığı 30-50 EU aralığında değişken nitelik taşıyor. Burada gelen ürünün türü, içeriği, adedi, tekno-mekanik düzeyi gibi bir çok faktör söz konusu olduğu için standart bir alt-üst limit belirtmek mevcut şartlar adına pek mümkün değildir. Tüm bunlara karşılıklı gümrük protokolleri, lojistik anlaşma boyutları ve alt yüklenici oyuncuların sürece yapacağı mali pozitif katkıyı da eklediğinizde o belirttiğiniz 100 EU veya üstünde bir limitin veya limitsizliğin oluşması mevcut senaryoda pek gerçekçi görünmüyor maalesef... Fakat ilerleyen orta-uzun vadede yaklaşımlar ve maliyetler lehimize yönde değişim gösterirse olası gelecekte olabilir diyebilirim...
Son düzenleme: