Yeni pc belirli bir zaman olmadan aralıklarla restart atıyor

Muffeer

80+
Reaksiyon skoru
7
Merhabalar,

1 ay önce vatan bilgisayardan aldığım Oem paket sistem kendi kendine restart atıyor servise götürdüm hiç bişey yapmadık 3 gün kapanmadı diyor akım korumalı priz aldırdılar boştayken veya oyundayken restart atıyor açıldıktan 30 dakika sonra da atıyor 3 saat sonra da belirli bir zamanı yok bir çözüm bulamadım bios ayarları vs bir öneriniz var mıdır acaba çok acil sistem aşağıda belirttiğim gibi

Ryzen 5 7500x3d
Rtx 5060 ti 16 GB Zotac
Asus Prime B850M-K
Vertabim 1 TB NVME M2 ssd
XPG 1x16 Lancer 6000mhz CL36 1.35V
Fazeon f7 650w 80plus bronze mesh kasa

Merhabalar,

1 ay önce vatan bilgisayardan aldığım Oem paket sistem kendi kendine restart atıyor servise götürdüm hiç bişey yapmadık 3 gün kapanmadı diyor akım korumalı priz aldırdılar boştayken veya oyundayken restart atıyor açıldıktan 30 dakika sonra da atıyor 3 saat sonra da belirli bir zamanı yok bir çözüm bulamadım bios ayarları vs bir öneriniz var mıdır acaba çok acil sistem aşağıda belirttiğim gibi

Ryzen 5 7500x3d
Rtx 5060 ti 16 GB Zotac
Asus Prime B850M-K

Geçmiş olsun, en sorunlu tıple karsilasmissin.

Sorun kesinlikle işlemcide, sana işlemci bozulmaz diyen olacaktır, testlerde sorun çıkmıyor diyen olacaktır, sallama onları.

Bu tip sorunlar, banttan direkt çıkan fabrikasyon hatalı işlemcilerde olur.

Evet testlerde gözükmüyordu occt testinde 5 10 dakika tuttum bişey gözükmedi vatan çalışanı arkadaş dış etkenler diyerek klavye mouse bile etki edebilir dedi güldürdü baya dalga geçiyor gibi konuşuyor bişeyden anladığını pek sanmıyorum tekrardan götüreceğim teşekkür ederim

Merhabalar,

Ryzen 5 7500x3d
Rtx 5060 ti 16 GB Zotac
Asus Prime B850M-K
işlemci sıcaklıkları nedir
bios güncel mi
bir occt testi yapabilirmisiniz
ve sistem restartı direkt mi atıyor bir mavi ekran görüntü de donma vs oluyor mu

işlemci sıcaklıkları nedir
bios güncel mi
bir occt testi yapabilirmisiniz
ve sistem restartı direkt mi atıyor bir mavi ekran görüntü de donma vs oluyor mu
işlemci sıcaklığı biostan girdiğimde 30 falan oluyor occt testinde en fazla 65 gördü sıvı soğutucu var 240mm bios son sürüm örnek veriyorum masaüstünde açıktı google vs bir anlık donuyor ve restart atıyor oyunlarda da aynı şelil 1 saniye donma olup restart atıyor

işlemci sıcaklığı biostan girdiğimde 30 falan oluyor occt testinde en fazla 65 gördü sıvı soğutucu var 240mm bios son sürüm örnek veriyorum masaüstünde açıktı google vs bir anlık donuyor ve restart atıyor oyunlarda da aynı şelil 1 saniye donma olup restart atıyor
occt testini biraz uzun yaparmısınız 30 dakika falan 15 dakika bana yetersiz geliyor bilemediniz 45 dakika (bu arada bu görüntü donmaları işlemciyi işaret ediyor olabilir eğer vatana giderseniz ısrar edin işlemciyi farklı bir 7500x3d ile değiştirip denesinler tabi yaparlarsa) mavi ekran verirse buraya hata kodunu atarmısınız

occt testini biraz uzun yaparmısınız 30 dakika falan 15 dakika bana yetersiz geliyor bilemediniz 45 dakika (bu arada bu görüntü donmaları işlemciyi işaret ediyor olabilir eğer vatana giderseniz ısrar edin işlemciyi farklı bir 7500x3d ile değiştirip denesinler tabi yaparlarsa) mavi ekran verirse buraya hata kodunu atarmısınız
akşam bilgisayarı açınca deneyeceğim 1 saat bile bırakabilirim sorun değil sonucu yazacağım

1 saat açık tuttum herhangi bir sorun göstermedi kapanma da olmadı yük altındaydı full extreme değerde test ettim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1 saat açık tuttum herhangi bir sorun göstermedi kapanma da olmadı yük altındaydı full extreme değerde test ettim.
ve örnekte olduğu gibi en son dün akşam kapandığında bu hatayı verdi

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-02-16 210751.webp
    Ekran görüntüsü 2026-02-16 210751.webp
    179.3 KB · Hit: 11
  • 2.webp
    2.webp
    8.1 KB · Hit: 11
Psu değiştirme şansın varsa değiştir dene yüksek ihtimal psu

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ve örnekte olduğu gibi en son dün akşam kapandığında bu hatayı verdi
OCCT power testi yapıp monitoring den sonucu paylaşır mısınız?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,843
Üyeler
188,995
Son üye
esmaralda
Geri