Yardım Steam Pubg Ani Fps Düşüşü ve Droplar

Reaksiyon skoru
98
oyuna gelen son map secme guncellemesınden sonra ortalama 300 400 fps alıp yag gıbı akıcı oynarken bı anda ekran kartım az watt cekmeye baslıyor ve fps droplar yasıyorum. ekran kartım ve psum furmark testlerınde normal ve stabıl watt cekıyor tam yuke bınıyor. a++ oyunlarda da oyle sorunsuz calisiyor. ama pubg de ultraya aldigimda ilk normal oluyor 130 wattlarda calisiyor yuk biniyor ama 1 2 dakika sonra watt dusuruyor. benim gibi bu sorunu yasayan var mi merak ettim. ryzen 5600 32gb ram rtx 5060 sistem guncelleme oncesi cok stabildi bende. guncelleme sonrasi benzer proiblem yasayan veya sistemi sorunsuz calisan var mi

Güncelleme sonrası bugün 2 defa oyun dondu bende de .Daha önce bu kadar sık yaşamamıştım bu sorunu
hizli geribildirim icin tesekkur ederim biraz chatgpt ile sohbet ettim aldigin en dusuk fps civarlarinda bi sabitleme yapinca biraz daha takilmalarin onune geciliyor. 144hz de 143 fps e kitledim fena olmadi denetim masasi ayarlari verdi su anlik oynanabilir gibi oldu. bir de map kaplamasi mi degisti acaba oyun bi gozumu yormaya basladi guncellemeden sonra
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bendede 9800x3d ve 5070 ti var bu aralar sürekli mavi ekran falan yiyorum oyun bozuk galiba
sanirim bi guncelleme gelir yakin zamanda

yani artık rastgele harita gelmesi yerine istediğimiz haritayı seçip oynayabiliyor muyuz

acaba ddr4 kanadinda gtx 1000 serisi veya rtx 2000 3000 serisinde benzer durumu yasayanlar var midir
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

evet
bende de ilk 1 2 maç 200 250- fps civarı alıyorum alıyorum daha sonraları 50 60 a düşüyor çık gir yapmam gerekiyor. Ayrıca aşırı saçma bi olay var, oyunda alt tuşu düzgün çalışmıyor. oyun alt tuşunu bastığımı algılaması için öncesinde shift ya da ctrl basmam gerekiyor. güncelleme öncesi bu sorun yoktu durduk yere çıktı. bence sorun sizde değil oyunda.

7500f 4070 le 90 fps oynuyorum resmen optimizasyon özürlü iğrenç oyun aynı cs gibi bu kadar oynanıp bu kadar kötü optimizasyon olamaz

bende de ilk 1 2 maç 200 250- fps civarı alıyorum alıyorum daha sonraları 50 60 a düşüyor çık gir yapmam gerekiyor. Ayrıca aşırı saçma bi olay var, oyunda alt tuşu düzgün çalışmıyor. oyun alt tuşunu bastığımı algılaması için öncesinde shift ya da ctrl basmam gerekiyor. güncelleme öncesi bu sorun yoktu durduk yere çıktı. bence sorun sizde değil oyunda.
7500f 4070 le 90 fps oynuyorum resmen optimizasyon özürlü iğrenç oyun aynı cs gibi bu kadar oynanıp bu kadar kötü optimizasyon olamaz
en iyisi guncelleme gelene kadar sabretmek ama cok merak ettim acaba sadece rtx serilerinde mi problem oldu