Ani görüntü ve ses gitme sorunu

Egeb

80+
Reaksiyon skoru
9
Herkese merhaba öncelikle pcde rastgele zamanlarda görüntü ve ses gitmesi yaşıyorum. Ve bu pc açıldıktan saniyeler sonra dahi gerçekleşebiliyor. Bunun yanında görüntü ve ses gidince kasadaki reset tuşu dahil hiçbir şey çalışmıyor. Ben de psu dan kapatıyorum ve bunun iyi bişey olmadığını da biliyorum. Bu sorun yaklaşık 7 aydır var ve bir ara düzeldikten sonra tekrar başladı. Artık iyice canımı sıkmaya başladı. Sadece bunlar da değil, bazen CPU sıcaklığını –(eksi) derecelerde gösteriyor (asus ai süite dahil). Pcnin her şeyi tam chipseti, ekran kartı sürücüsü, yani denemediğim hiçbir şey yok. Şu an biosda cpu frekansını 3.7 de sabitledim çünkü bios ayarlarımda da sıfırlayıp masaüstüne geldiğimde ise işlemci frekansım ve voltajım sapıtıp apayrı değerlere geliyor(mesela 2.7ghz). Bunların dışında bazen de tüm fanlar ya son devirde çalışıyor, ya da hepsi duruyor. Bunları Asus AI Suite programından kontrol ediyorum. Sorunun bu olduğunu düşünüp programı kaldırdım fakat değişen bişey olmadı. Lütfen bu konuyla ilgilenin. İyi günler.

Merhaba son zamanlar da herkesin başına gelen durum realtek ses kartlarından kaynaklanıyor win 10 güncelleme sonrası bu tarzlı hatalar oluyor sana tavsiyem ses kartını asus'un sitesinden indirim güncellemeni öneririm benim kullandığım Driver Easy programından hallettim ne eksikse donanım olarak yenileriyle bulup hemen güncelliyor

Merhaba son zamanlar da herkesin başına gelen durum realtek ses kartlarından kaynaklanıyor win 10 güncelleme sonrası bu tarzlı hatalar oluyor sana tavsiyem ses kartını asus'un sitesinden indirim güncellemeni öneririm benim kullandığım Driver Easy programından hallettim ne eksikse donanım olarak yenileriyle bulup hemen güncelliyor
cidden bu kadar basit bişey mi

çıldırmak üzereydim. hatta bu durumda garantiye gönderecektim. öbür formlarda çözüm bulamamışlardı. teşekkürlr

peki eski driveri kaldırmalı mıyım?

sanırım bu

Ekler

• Ek Açıklama 2020-04-08 130112.webp
    Ek Açıklama 2020-04-08 130112.webp
    118.9 KB · Hit: 64
yoksa realtek sitesinden indirsem de olur sanırım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,644