Merhaba forum üyeleri;
Henüz üç dört gün içinde yeni dizmiş olduğum R5 7500F & RX 9070 XT sistem Windows gelip açıldıktan sonra 10 -15 dk içinde kapanıyor, yük altında da yük altında olmayınca da Bios ektanında da yani her durumda sistem kapanıyor. tekrar açtığımda (bazen )BIOS sıfırlandı uyarısı alıyorum. Tüm parçaları söküp tekrar taktım, uzay montaj denedim. Maalesef hiçbir durumda düzelme olmadı. Bunun ilk kasa toplama deneyimim olduğunu belirtmek isterim. Hangi kablo nereye bağlanır videolarını izleyerek ilerleyip sistemi ayağa kaldırmıştım.
Denediklerim; bunların hiçbiri fayda etmiyor
Ram slotunun yerlerini değiştirdim.
Bios pili çıkarıp denedim,
Bios son sürüme güncelledim;
Bios flashback ile bios sürümü yükledim
Dram Voltajını yükseltip ve EXPO mod açıp denedim
Sistem bileşenleri;
Ryzen 5 7500F işlemci
Asus Prime B650 M-R Anakart
Patriot PVV516G60C30 Viper Venom 16 GB (1x16 GB) DDR5 6000 MHz CL30 Gaming Ram
Gigabyte Radeon RX 9070 XT Gaming OC 16 GB 256 Bit GDDR6 Ekran Kartı
High Power Performance ATX 3.1 850W 80+ GOLD PCIe 5.1 ATX Güç Kaynağı (HP1-S2850GD-F12S)
ZOKO Amiral Oyuncu Kasası
Thermalright Assassin King 120 SE TL-C12C CPU Hava Soğutucu
Kingston Renegade 500 GB M2 SSD
Açık kaldığı süre içindeki Hwinfo değerleri Yüksüz durumda düzgün gözüküyor anormal bir durum gözükmüyor

BIOS bu ekranda takılı kalıyor bazen (2-3 kez oldu )ve hiçbir şey tepki vermiyor.

BIOS sıfırlanmış durumu.

Henüz üç dört gün içinde yeni dizmiş olduğum R5 7500F & RX 9070 XT sistem Windows gelip açıldıktan sonra 10 -15 dk içinde kapanıyor, yük altında da yük altında olmayınca da Bios ektanında da yani her durumda sistem kapanıyor. tekrar açtığımda (bazen )BIOS sıfırlandı uyarısı alıyorum. Tüm parçaları söküp tekrar taktım, uzay montaj denedim. Maalesef hiçbir durumda düzelme olmadı. Bunun ilk kasa toplama deneyimim olduğunu belirtmek isterim. Hangi kablo nereye bağlanır videolarını izleyerek ilerleyip sistemi ayağa kaldırmıştım.
Denediklerim; bunların hiçbiri fayda etmiyor
Ram slotunun yerlerini değiştirdim.
Bios pili çıkarıp denedim,
Bios son sürüme güncelledim;
Bios flashback ile bios sürümü yükledim
Dram Voltajını yükseltip ve EXPO mod açıp denedim
Sistem bileşenleri;
Ryzen 5 7500F işlemci
Asus Prime B650 M-R Anakart
Patriot PVV516G60C30 Viper Venom 16 GB (1x16 GB) DDR5 6000 MHz CL30 Gaming Ram
Gigabyte Radeon RX 9070 XT Gaming OC 16 GB 256 Bit GDDR6 Ekran Kartı
High Power Performance ATX 3.1 850W 80+ GOLD PCIe 5.1 ATX Güç Kaynağı (HP1-S2850GD-F12S)
ZOKO Amiral Oyuncu Kasası
Thermalright Assassin King 120 SE TL-C12C CPU Hava Soğutucu
Kingston Renegade 500 GB M2 SSD
Açık kaldığı süre içindeki Hwinfo değerleri Yüksüz durumda düzgün gözüküyor anormal bir durum gözükmüyor
BIOS bu ekranda takılı kalıyor bazen (2-3 kez oldu )ve hiçbir şey tepki vermiyor.

BIOS sıfırlanmış durumu.