R5 7500F & RX 9070 XT yeni sistemim 5-10 dk içinde kapanıyor ve görüntü gidiyor

hozan

80+
Reaksiyon skoru
8
Merhaba forum üyeleri;

Henüz üç dört gün içinde yeni dizmiş olduğum R5 7500F & RX 9070 XT sistem Windows gelip açıldıktan sonra 10 -15 dk içinde kapanıyor, yük altında da yük altında olmayınca da Bios ektanında da yani her durumda sistem kapanıyor. tekrar açtığımda (bazen )BIOS sıfırlandı uyarısı alıyorum. Tüm parçaları söküp tekrar taktım, uzay montaj denedim. Maalesef hiçbir durumda düzelme olmadı. Bunun ilk kasa toplama deneyimim olduğunu belirtmek isterim. Hangi kablo nereye bağlanır videolarını izleyerek ilerleyip sistemi ayağa kaldırmıştım.
Denediklerim; bunların hiçbiri fayda etmiyor
Ram slotunun yerlerini değiştirdim.
Bios pili çıkarıp denedim,
Bios son sürüme güncelledim;
Bios flashback ile bios sürümü yükledim
Dram Voltajını yükseltip ve EXPO mod açıp denedim

Sistem bileşenleri;
Ryzen 5 7500F işlemci
Asus Prime B650 M-R Anakart
Patriot PVV516G60C30 Viper Venom 16 GB (1x16 GB) DDR5 6000 MHz CL30 Gaming Ram
Gigabyte Radeon RX 9070 XT Gaming OC 16 GB 256 Bit GDDR6 Ekran Kartı
High Power Performance ATX 3.1 850W 80+ GOLD PCIe 5.1 ATX Güç Kaynağı (HP1-S2850GD-F12S)
ZOKO Amiral Oyuncu Kasası
Thermalright Assassin King 120 SE TL-C12C CPU Hava Soğutucu
Kingston Renegade 500 GB M2 SSD

Açık kaldığı süre içindeki Hwinfo değerleri Yüksüz durumda düzgün gözüküyor anormal bir durum gözükmüyor
1761486229896.webp

1761486218466.webp

1761486131425.webp

1761486143045.webp

1761486153511.webp

1761486168976.webp

1761486184198.webp

1761486200132.webp

BIOS bu ekranda takılı kalıyor bazen (2-3 kez oldu )ve hiçbir şey tepki vermiyor.

12669.webp

BIOS sıfırlanmış durumu.
12586.webp

Merhaba forum üyeleri;

Henüz üç dört gün içinde yeni dizmiş olduğum R5 7500F & RX 9070 XT sistem Windows gelip açıldıktan sonra 10 -15 dk içinde kapanıyor, yük altında da yük altında olmayınca da Bios ektanında da yani her durumda sistem kapanıyor. tekrar açtığımda (bazen )BIOS sıfırlandı uyarısı alıyorum. Tüm parçaları söküp tekrar taktım, uzay montaj denedim. Maalesef hiçbir durumda düzelme olmadı. Bunun ilk kasa toplama deneyimim olduğunu belirtmek isterim. Hangi kablo nereye bağlanır videolarını izleyerek ilerleyip sistemi ayağa kaldırmıştım.

Sistem bileşenleri;
Ryzen 5 7500F işlemci
High Power Performance ATX 3.1 850W 80+ GOLD PCIe 5.1 ATX Güç Kaynağı (HP1-S2850GD-F12S)

Açık kaldığı süre içindeki Hwinfo değerleri Yüksüz durumda düzgün gözüküyor anormal bir durum gözükmüyor
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

BIOS bu ekranda takılı kalıyor bazen (2-3 kez oldu )ve hiçbir şey tepki vermiyor.

12669.webp

BIOS sıfırlanmış durumu.
12586.webp
Öncelikle geçmiş olsun. Windows kurulumunu yanlış yapmış ya da kurulumda bir eksiklik olmuş olabilir. Tekrardan temiz kurulum öneririm. Olmazsa başka şeylere bakarız
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle geçmiş olsun. Windows kurulumunu yanlış yapmış ya da kurulumda bir eksiklik olmuş olabilir. Tekrardan temiz kurulum öneririm. Olmazsa başka şeylere bakarız
Dp ekran kartına bağlı değilse bağla. Biostan integrated devre dışı bırakıp tekrar dene istersen

Öncelikle geçmiş olsun. Windows kurulumunu yanlış yapmış ya da kurulumda bir eksiklik olmuş olabilir. Tekrardan temiz kurulum öneririm.
Merhaba hocam teşekkür edeirm, windows kurulumunda sorun olduğunu düşünmüyorum bios ekranını atladığına da denk gelmiştim. direkt windows açılıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dp ekran kartına bağlı değilse bağla. Biostan integrated devre dışı bırakıp tekrar dene istersen
Elimde DP kablosu bulunmadığı için HDMI kablo kullanıyorum, kabloluk bir durum da olacağını pek sanmam. PC komple gidiyor klavye işlevini yapmıyor hiçbir işlev tepki vermiyor.

Elinizde baska ekran kartı var mı ?Var ise baska ekran kartı ile başlatın bilgisayarı aynı sorun yaşanacak mı

kabloluk bir durum değil zaten. Ekran kartına bağlıyken gidiyorsa bi anakarta bağlayıp deneyin hdmi kablosunu

Merhaba forum üyeleri;

Sistem bileşenleri;
Ryzen 5 7500F işlemci

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle

12669.webp

BIOS sıfırlanmış durumu.
12586.webp
HWinfo da en alt sağda bir çark var onun yanında üstünde + işareti olan bi sayfa var, ordan logging aç ve logunu tutsun bütün sistemin voltaj ve ısı değerlerini. PC çöktükten sonra o oluşturduğu CSV dosyasını text olarak bi chatgpt ye analiz ettir nerde sıkıntı var bak.

Bana PSU kaynaklı olabilir gibi geliyor, OCCT kurup cpu, psu, ram testlerini falan yaptın mı?

VGA kartı UEFI sürücüsü tarafından desteklenmiyor. Daha iyi uyumluluk için CSH Uyumluluk Destek Modülü (CSH Uyumluluk Destek Modülü) ayarları değiştirildi.

Biosu legacy yapıp csm açar mısın?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,155,956
Üyeler
183,776
Son üye
yikheuen
Geri