RX 9070 XT ve R5 9600 Sistem çok düşük performans veriyor.

Sıvı takviyesine gerek var mı? Bilmediğimden soruyorum çok uğraşamam onla çünkü
yani şuana kadar benim değiştirmeme gerek olmadı. en azından 1-2 sene daha idare eder diye düşünüyorum

Hocam aynı sorunu bizde yaşadık, arkadaşım bir ara Youtube benchmark kanalı için heveslenmişti.
Kendisi DDR4 sistemde I5 12400F + 7800 XT kullanıyor.
Benden rica etti 9070 XT kartımı götürdüm taktık bilgisayarına.
Oynadığım oyunlar örneğin F1 25, 85-88w çekti. 2K Ultra ayarlarda oynadık ama yok, hiçbir şekilde W yükselmiyor.
Windows / Bios / Adrenalin vs hiçbirisinde güç kısıtlaması vs yoktu. Her şey default ayarlarındaydı ama ekran kartı güç çekmiyordu.
Normalde 304w çalışacağı koşullar vardı.
Hatta korktum ekran kartına bir şey mi oldu diye, eve geldim taktım normal çalışma aralığında devam etti.

Sebebini araştırdım ama bulamadım. Belki format atmak, sürücüleri temiz kurulumla yenilemek faydalı olabilir.
Ama aynı şeyi bende yaşadım hocam birebir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sorun sadece işlemcinin yetmemesi değil. Başka bir sorun var.
Hocam teşekkürler öncelikle, Kart, güç kaynağı ve işlemci soğutucu aldım ben hocam Tuf 9070xt, syntech fuma 3 hava soğutcu ve tuf 1000w psu montajladıktan sonra sisteme derin format attım. Bios güncelledim ayarları çeşitli kombinasyonlarla denedim, oc yaptım- base kullandım, ddu ile kaldırıp bir kaç defa tekrar yükledim driverları. Stress testlerinde furmarkta vs 363 w a kadar çekip görüyor %100 kullanılabiliyor, ama oyunların %80inde %50 kullanımı zor görüyor ve 100w- çekiyor. Bi kac aya 9800x3d ve dd5 e geçeceğim ama şuan bu şekil olması banada bir sorun varmış gibi geliyor.

Geri