Amd mi yoksa İntel mi tercih edersiniz

Ekran kartına ram kasa psu ya sahibim benim için suan islemci anakart ve soğutucu gerekli onun için de 4000TL daha cıkabilirim
O zaman ayın sonunda gelecek olan 10. nesil intelleri bekleyebilirsin.

Aynen bu durumu yasıyorum oyunlarda ... bunun için de AMD de tedirginim ve Twich yayınlarında genelde intel sistem ile oyunlar daha akıcı (Mmorpg) FPS ise 2 k da bir birleri ile aynı performansı gösteriyorlar 2 ve 3 fps oynuyor
Çekirdek gücü ve OC potansiyle de sebebiyle 9600K GPU beslemesinde daha iyi sayılır ama şu zamanda hiçbirşey alınamz ay sonunu bekleyin bence.

Çekirdek gücü ve OC potansiyle de sebebiyle 9600K GPU beslemesinde daha iyi sayılır ama şu zamanda hiçbirşey alınamz ay sonunu bekleyin bence.
Ay sonunda Gelsede intellerde genelde bir önceki nesil işlemcilerin fiyatları her zaman yenisine oranla daha yüksek oluyor ... yanlıs bilmiyorsam 7700k ile 9700k gibi düsünülürse ?

• Beğen
Reaksiyonlar: cici
i5 9600kf

• Beğen
Ay sonunda Gelsede intellerde genelde bir önceki nesil işlemcilerin fiyatları her zaman yenisine oranla daha yüksek oluyor ... yanlıs bilmiyorsam 7700k ile 9700k gibi düsünülürse ?
İlk çıktığı zaman biraz pahallı gibi olsa bile zamanla düşüyor zaten yazın indirimle yaparlar yaz indirimi diy.e :D salgın sebebiyle de zaten üretim az.

İ7 7700K kullandım şuand R5 2600 kullanıyorum Amd performans açısından daha iyi bence
Hangi oyunlarda kıyaslama yaptın yada hangi programlarda bu karsılastırmayı yaptın ... ona göre benimde düsüncelerim netlessin 1 aydır arastırma yapıyorum beynim durmak üzere :)

İlk çıktığı zaman biraz pahallı gibi olsa bile zamanla düşüyor zaten yazın indirimle yaparlar yaz indirimi diy.e :D salgın sebebiyle de zaten üretim az.
10. nesil cıkardıklarında tekrar anakartlarda değişim olcak mı suan 1151 (300Series) anakartları kullandırıyorlar ... Yeni bir anakart piyasaya cıkıcak o zaman ....

• Beğen
10. nesil cıkardıklarında tekrar anakartlarda değişim olcak mı suan 1151 (300Series) anakartları kullandırıyorlar ... Yeni bir anakart piyasaya cıkıcak o zaman ....
Evet o yüzden öyle alman daha iyi olur yeni gelecek işlemcilerin F/P oranı daha yüksek anakartların chipseti de daha iyi büyük ihtimal şimdiki Z390'lar iyi olamlarına rağmen B460 gibi bir şey çıkarsa onlar gibi olacak.

Hangi oyunlarda kıyaslama yaptın yada hangi programlarda bu karsılastırmayı yaptın ... ona göre benimde düsüncelerim netlessin 1 aydır arastırma yapıyorum beynim durmak üzere :)
Hocam yanlış yazmışım 7770K değil 7700T çok oyun oynayan biri değilim o yüzden oyun konusunda ne desem yalan olur program olarak genel olarak grafik ve console kod yazılımlarında kullandım işlemci kullanımı sürekli %50-60 üzerindeydi komple bilgisayarı satıp sıfırdan amd sistem dizdim şuan %20-30 kullanımlarda rahatça işimi yapıyorum.

İ5 9600k tabii ki de ama 2000₺ para vermek işi değiştirir. 2500 e 3700x mevcut.

Ryzen5 3600x işlemci
Gigabyte X470 Anakart
Corsair 2x8 (16) bellek
Gigabyte rtx2070s ekran kartı
700w Psu

intel i5 9600kf işlemci
gigabyte z390 anakart
Corsair 2x8 (16) bellek
Gigabyte rtx2070s ekran kartı
700w PSu

Yukurıda yazdığım iki sistemi OC olarak kullanıcam ...
Yoğunlukla MMORPG oyunları oynuyorum (Blade and Soul , Black Desert online ) gibi
Birde NX12 ve SolidWorks gibi cizim programları kullanıyorum ....
Twich yayınlarında genellikle intel kullanıyorlar ... performans karsılastırmalarında ise Ryzen coklu cekirdek performansı yüksek gözüküyor..
Hangisinden daha iyi performans alırım ....Önerilerinizi Tatmin edici sekilde yazarsanız sevinirim
net bir şekilde amd

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,200
Üyeler
187,468
Son üye
karasugundem
Geri