Arkadaşlar fazla olmasa da farklı farklı oyunlar oynayan biriyim. Bunun yanında bilimsel araştırmalar ve internette sörf yapmak için de çok sık pc kullanıyorum. Sizce Linux'a geçmeye değer mi? Nasıl bir işletim sistemidir.
Windows'tan vazgeçip Linux kurmana gerek yok.
Harddiskinden bir parça ayırıp dual boot ile hem Windows hem de Linux kullanabilirsin.
Sanırım buraya @Linux 'u etiketlemek mantıklı bir hareket olur
2 saattir bu konuyu arıyorum.
İşim çıktı mesaj yazamadım pardon
Oyun oynamayı unut desem yeridir
Steam vb platformlardaki bazı oyunlar Linux'da çalışabiliyor
Wine ile diğer oyunları da kurabiliyorsun LOL gibi fakat stabil değil
Windows'a göre kaynak kullanımı çooook az bu da demek oluyor ki çoook daha hızlı
Nette surf ve döküman gibi işler için müQ (Önerilerim: ChromeOS ve ManjaroOS)
Hacking gibi şeyler için bir sürü tool var (Önerilerim: Kali Linux ve ParrotOS)
Linux'a başlamadan önce basitçe
Windows'un CMD si Linux'un terminalidir ve terminal komutlarını az çok bilmen gerekir/bilmende yarar var.
Şimdi ne anlatacağımı da bulamadım çünkü dağıtımların hepsini de kullanmadım ve aşırı uykulu olduğum için aklıma şu an pek bir şey de gelmiyor.
En iyisi sen sor ben söyleyeyim
Dual Boot ile
oyunlar için Windows
Surf döküman için Linux
derim ama ayırmak pek iyi gelmedi bana daha doğrusu ben yapamadım.
Linux kullanıyorum Linux'un içinden de sanal makine ile W10 kullanıyorum.
2 saattir bu konuyu arıyorum.
İşim çıktı mesaj yazamadım pardon
Oyun oynamayı unut desem yeridir
Steam vb platformlardaki bazı oyunlar Linux'da çalışabiliyor
Wine ile diğer oyunları da kurabiliyorsun LOL gibi fakat stabil değil
Windows'a göre kaynak kullanımı çooook az bu da demek oluyor ki çoook daha hızlı
Nette surf ve döküman gibi işler için müQ (Önerilerim: ChromeOS ve ManjaroOS)
Hacking gibi şeyler için bir sürü tool var (Önerilerim: Kali Linux ve ParrotOS)
Linux'a başlamadan önce basitçe
Windows'un CMD si Linux'un terminalidir ve terminal komutlarını az çok bilmen gerekir/bilmende yarar var.
Şimdi ne anlatacağımı da bulamadım çünkü dağıtımların hepsini de kullanmadım ve aşırı uykulu olduğum için aklıma şu an pek bir şey de gelmiyor.
En iyisi sen sor ben söyleyeyim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Bunun cevabı tamamen sende saklı.
Alışması zor gibi ama değer
Dual Boot ile
oyunlar için Windows
Surf döküman için Linux
derim ama ayırmak pek iyi gelmedi bana daha doğrusu ben yapamadım.
Linux kullanıyorum Linux'un içinden de sanal makine ile W10 kullanıyorum.
Hocam komut muhabbetlerini pek anlamadım ne alaka olduğunu ama öğrenmek isterim. Ayrıca win10 içinde linux kurabilme imkanım varsa çom iyi olur. Aynı macOs için win10 kullanmak gibi. Böyle olursa oyun dışında tüm işlemlerimi orada gerçekleştiririm. Eğer bu koşullar sağlanıyorsa kesinlikle Linux kullanmaya başlarım.
Depo güncellemesi, uygulamayı terminale yazarak başlatmak, Java uygulamalarını hangi donanımlar ile başlatmak vb vb vb için bazı minnacık komutlar
Başlangıçta önemsiz ama ilerledikçe lazım olabiliyor
Ya da Linux'a kali ile başladığım için de olabilir xD
Sanal Makine nedir? Sanal Makine işletim sistemi içinde işletim sistemi çalıştırmaktır. Bir nevi bilgisayar içinde bilgisayar. Sanal Makine ne için kullanılır? Sanal Makine'nin temel kullanım amacı farklı bir işletim sistemi (veya bilgisayar) kurmadan kullanabilmek. Örneğin: Windows 10...
USB belleğin içine Rufus ile yazdır. Bilgisayarı yeniden başlat kurmadan USB üzerinden çalıştırıp test et. Gerçek performans alman için SSD veya HDD üzerine kurman iyi olacaktır.
USB belleğin içine Rufus ile yazdır. Bilgisayarı yeniden başlat kurmadan USB üzerinden çalıştırıp test et. Gerçek performans alman için SSD veya HDD üzerine kurman iyi olacaktır.