Tİ meseleleri ile AMD alınması beklenmelimi?

QuaiWaT

80+
Reaksiyon skoru
100
Merhabalar, ben ekran kartı almak istiyorum fakat 3070 ten hayaller uctu amd ye ve amd daha perfornmanslı ( hemde baya perfornmanslı ) ben bu yüzden 6800 alma veya 6800xt almayı düşünmüştüm malum fiyatlar nvidiaya göre daha düşük fakat amerikada ki ve Almanyadaki basın toplantıları sonucu cıkması istenmeyen Tİ modelleri çıkacakmış ama daha türkiyde bunla ilgili açıklama yok. Basından sızdırılar bilgilr

- The performance of 3000 series GPUs will be increased.
- Prices of these models will drop by 30% - %35
- New production GPUs will be sold for the price of their plain versions

Yukarıda belirtilenler bir amerikan sayfasındaki yazılardır ve 3 - 4 sitede daha benzerleri yazmaktadır.
Türkçe çevirisi şu şekilde :

- 3000 serisi GPU'ların performansı artırılacaktır.
- Bu modellerin fiyatları% 30 -% 35 düşecek
- Yeni üretim GPU'lar düz sürümlerinin fiyatına satılacak

Bende buna yönelik 3070 Tİ almak istedim eğer anlatılanlar gibi ve daha fazlası olursa fikrim değişmez ve bunların Ryzen 5 5600x veya 5800x te deneyimlemekte isterim. Ama bu 2 firma 2. side intel olmak üzere yani intel ve nvidia amd nin hareketlerine sinirlenip bunları yapıyorsa amd biticek demektir. intel ile ilgili tek bilgi 10nm ye geçiş yapması lakin 11. nesil olacağı yada nesil yerine bir seri üreteceği bilinmiyor. bir yandan intel eleştirilere yoğunlaşmış gibi yani özgür düşününen yayın, yayıncı, sağlayıcılar eleştiri yapıp inteli ve nvidia markalarını geliştirtirse güzel olacak gibi duruyor. Nvidia yanında 3070 ti da 11 Gb getirirse 4k için mükkemmel olur. 8 gb li 3070 ise 2 k da gayet yeterli olur 2k da güzeldir çünkü fiyatı düşecek. benim düşüncelerim bunlar eğer okuduysanız sizde kendi düşüncelerinizi yazabilir misiniz? sizinde eleştiri, fikirlerinizi, olumlu yargılarınızı vb. yazılarınızı beklerim. ama benim başka bir sorum : Ryzen 5 5600x 1080p de neden 3600XT ile 2 3 fps farkı var ?

Ryzen 5 5600x 1080p de neden 3600XT ile 2 3 fps farkı var ?
3600xt oc siz mi 5600x ten üstün biri stok ghz diğeri oc li falan değil değil mi?

Geri