Yardım Ram yüzünden kaynaklanan drop ?

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Reaksiyon skoru
20,385
Arkadaşlar son 1 haftadır 3 sn ara ile droplar yiyorum 30-45 saniyede bir 3 sn'lik droplar. Tarayıcıda da aynı oyunda da.
Bunun sebebinin ram olduğunu tespit ettim.
Aşağıda gördüğünüz modül 2 GB DDR3 1333 Mhz bir Ram.
Bunu çıkartıp test ettim ve hiç bir şekilde drop söz konusu değil.
Birde pasif soğutmaya sahip olmasına rağmen çok ısındığını farkettim.
Bu yüzden drop yediriyor olabilir mi ? 1.5V ile çalışan bu parça nasıl bu kadar ısınabiliyor anlamıyorum.
Çıplak olan diğer mödül bile daha az ısınıyor.
Ha , birde bu sorunlu ram 1066 Mhz'da çalışıyor.
Diğer ram ise 1333 Mhz'da Bios'tan ayarlamaya çalıştığımda sadece 1 seçenek var Frekans'ı değişterebileceğim.
Auto'da duruyordu , bende 1333 Mhz yaptım ama mavi ekran aldım.
1333 Mhz seçtiğim de bios'ta 1600 Mhz yazıyordu garip bi şekilde?
Yardımcı olur musunuz.

Ekler

• IMG_20210114_213258.jpg
    IMG_20210114_213258.jpg
    3.3 MB · Hit: 62
ramlerin biri 1066mhzken diğerini biostan 1333 e aldığüın için mavi ekran yemiş olabilirsin ramler birbirne paralel çalışmalı sonuç olarak 1600mhzde oc sınırı büyük olasılık anakartın destekliyorsa 8gb rame çık direkt bu ramlerden vazgeçip artık chrome da 2 sekme açsan 4gb ramle eriyebilir sistemin :/

ramlerin biri 1066mhzken diğerini biostan 1333 e aldığüın için mavi ekran yemiş olabilirsin ramler birbirne paralel çalışmalı sonuç olarak 1600mhzde oc sınırı büyük olasılık anakartın destekliyorsa 8gb rame çık direkt bu ramlerden vazgeçip artık chrome da 2 sekme açsan 4gb ramle eriyebilir sistemin :/
Para olsa çıkıcam daha yeni ekran kartı aldım.
Anakart 1333 Mhz normal ram 1333 Mhz'de çalışıyor.
Ama fotodaki diğer ram 1066 Mhz'de çalışıyor bu ram'i nereden 1333 Mhz'e çıkarabilirim?

Ama fotodaki diğer ram 1066 Mhz'de çalışıyor bu ram'i nereden 1333 Mhz'e çıkarabilirim?
Büyük ihtimal ram bellekte bir sıkıntı var. 2. El 50 tl ye başka bir ram almak çözüm olabilir.

sorunlu olduğu için 1066 mhze çekiyorsa kendini siz biostan yükseltirseniz mavi ekran benzeri hatalar alabilirsiniz ama sorunlu değil sadece öle çalışıyorsa biostan profil seçimleri var oraya bakınız

Büyük ihtimal ram bellekte bir sıkıntı var. 2. El 50 TL ye başka bir ram almak çözüm olabilir.
Şu an sistemde takılı pc'den yazıyorum ama tarayıcı'da ve oyunlarda 2-3 sn'lik droplar oluyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sorunlu olduğu için 1066 mhze çekiyorsa kendini siz biostan yükseltirseniz mavi ekran benzeri hatalar alabilirsiniz ama sorunlu değil sadece öle çalışıyorsa biostan profil seçimleri var oraya bakınız
Benim bios'ta öyle çok ayrıntılı seçenekler yok sürümü : American Megatrends v02.64
Bios güncellemesi yapsam gelir mi seçenekler ?

@JATDAV

@aragonattt

1.5v sınır daha düşük olması gerekiyor benim bildiğim

Benim bios'ta öyle çok ayrıntılı seçenekler yok sürümü : American Megatrends v02.64
Bios güncellemesi yapsam gelir mi seçenekler ?
anakarttan anakarta değişiyor o konuda bi bilgim yok

Düşürebilir miyim ?
Bi sıkıntı yaratır mı ?
UV(Undervolt- Voltaj düşürme) Yapılıyor ama bilen kişilerin yapması veya forumda bilen kişilerin yardımıyla yapmanı tavsiye ederim kendi başına yapmaya çalışırsan anakartı veya başka bir parçayı yakman olası

UV(Undervolt- Voltaj düşürme) Yapılıyor ama bilen kişilerin yapması veya forumda bilen kişilerin yardımıyla yapmanı tavsiye ederim kendi başına yapmaya çalışırsan anakartı veya başka bir parçayı yakman olası
O zaman yapmıyım , Bios güncellesem ikisini eşitleyecek ayarı bulabilir miyim ?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,864
Üyeler
184,240
Son üye
ilterasilkan
Geri