Felsefeden anlayanlar bu boşluk doldurma sorularına bakabilir mi?(kelimeler var)

Muti

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
1,777
1. cevap Thales onun dışındaki bilgim yok yardım eder misiniz
Aşağıdaki boşlukları uygun ifadelerle doldurunuz.(2'şer puan)
bilgi, tutarlılık, düşünce, bilinç, evrensel ,Thales, bilgelik sevgisi, hikmet, arkhe, temellendirme
1)Felsefe tarihinde ilk filozof ................................................................ olarak kabul edilir.
2.......................................................................düşüncenin ürünü olan şeylerdir.
3.Felsefenin kelime anlamı................................................................................ dır.
4................................................... insanın kendi ve dışındakileri fark edebilmesidir.
5.Felsefe tarihinde ilk problem.................................................................dır.
6.İslam felsefesinde felsefe kavramının eş anlamlısı .....................................................kavramıdır.
7..................................................................................... hem duyu içeriğinin algılanması hem de kavramların anlamlandırılmasıdır.
8.Bir düşüncenin kendi içinde çelişki barındırmamasına...................................................................
denir.
9............................................................................ bir düşüncenin gerekçeleriyle veya dayanaklarıyla birlikte verilmesidir.
10............................................................................. bütün insanlığı ilgilendiren, çağları aşan demektir.

6. hikmet

Google'da bunların hepsinin cevabı var. Burada konu açana kadar oradan hepsini bulabilirdin.

Google'da bunların hepsinin cevabı var. Burada konu açana kadar oradan hepsini bulabilirdin.
hepsini bulamıyorum maalesef mesela felsefenin kelime anlamı her yerde farklı ve bu kelimelerin hiçbirisi yok bulabilsem konu kirliliği yapmayı ben de istemezdim

Eodev sitesine konu açsaydın keşke.

Geri