Garuda VS Linux Mint

Manjaro arch tabanlı mint ubuntu tabanlı.
Biliyorum. Arch olması dışında farkları nedir? Beni zorlar mı normal kullanım açısıdan. Program yükleme, oyun oynama , bazı oyunları oynayacağım, vesaire.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Değil.

Manjaro Arch, Mint ise Ubuntu tabanlı. Tabii bir de LMDE (Linux Mint Debian Edition) var o Debian tabanlı.
Program yükleme, oyun oynama , bazı oyunları oynayacağım, vesaire. Zorluğu var mıdır?

Biliyorum. Arch olması dışında farkları nedir? Beni zorlar mı normal kullanım açısıdan. Program yükleme, oyun oynama , bazı oyunları oynayacağım, vesaire.
Hayır zorlamaz son kullanıcıya gayet uygun.

• Beğen
Reaksiyonlar: kyoi
Değil. Zaten dediğim gibi AUR var neredeyse her programı oradan bulabiliyorsunuz. AUR'un stabil olmadığını söyleyenler var fakat ben kullandığımda sıkıntısız ve stabil idi.

Değil. Zaten dediğim gibi AUR var neredeyse her programı oradan bulabiliyorsunuz. AUR'un stabil olmadığını söyleyenler var fakat ben kullandığımda sıkıntısız ve stabil idi.
Mint'te uyumlu olan bunda uyumsuz olabilir mi?

Büyük ihtimalle hayır. Arch popüler bir dağıtım. Ubuntu/Debian için çıkan her uygulama Arch'a da çıkmıştır.
Oyun açısından. Proton ve Lutris'ten oyunlar oynayacağım. Artı bi de Heroic Games Launcher.

Oyun açısından. Proton ve Lutris'ten oyunlar oynayacağım. Artı bi de Heroic Games Launcher.
Oynadığınız oyunlara bağlı. Eğer Valorant oynuyorsanız Dual Boot yapmanız zorunlu çünkü anti-cheat sistemi sorun çıkartıyor.

@Sude'
Imdi
1-Mint mi Garuda mı?
2-Mint mi Manjaro mu?
3-Manjaro mu Garuda mı?
Lütfen üçünü de nedenlerle cevapla.

1-Mint mi Garuda mı?
Mint. Yeni kullanıcılar için daha uygun ve bana göre daha iyi bir dağıtım. Garuda'yı kısa bir süre kullanmıştım fakat çok beğenememiştim.

2-Mint mi Manjaro mu?
Ubuntu'nun Mint'i, Arch'ın Manjaro'su. İkiside tabanında yeni kullanıcılar için uygun dağıtımlar. İkisinide uzun süre kullandım. Manjaro'yu tercih ederim.

3-Manjaro mu Garuda mı?
Manjaro. Garuda'ya göre çok daha fazla masaüstü/pencere yöneticisi var. Ayrıca dediğim gibi Garuda'yı pek beğenmemiştim.

Geri