DoganAllen
80+
- Reaksiyon skoru
- 7
arkadaşlar windows denetim masasındanmı format atmak daha sağlıklı yoksa usb ile uğraşarakmı
USB ile atmak daha sağlıklı ama format sırasında diskim içi tamamen boşaltılmalı.arkadaşlar windows denetim masasındanmı format atmak daha sağlıklı yoksa usb ile uğraşarakmı
diğerlerinde bi performans kaybı olurmu senin gözlemleyebildiğin kadarıylaformat atacaksan format atmadan önce değişik şeyler deneyebilirsin. mesela linux dağıtımları, hackintosh gibi. hem tecrübe etmiş olursun hem de win çökecek derdin olmaz. en sonunda basarsın formatı.
performans kaybı derken oyunlardan bahsediyorsan linux ve macos oyun desteği windows kadar değil. bir çok oyun diğerlerinde yok bile. standart kullanım olarak soruyorsan herhangi bir performans kaybı yok. ben dualboot olarak kullanıyorum. ssdde hem linux hem windows yüklü. açılışta hiç bir şeye basamazsam linux açılacak şekilde ayarlardım. bütün günlük işlerim için linux kullanıyorum, oyun oynayacağım zaman windowsu açıyorum.diğerlerinde bi performans kaybı olurmu senin gözlemleyebildiğin kadarıyla
Linux'un ne farkı oluyor hocam?performans kaybı derken oyunlardan bahsediyorsan linux ve macos oyun desteği windows kadar değil. bir çok oyun diğerlerinde yok bile. standart kullanım olarak soruyorsan herhangi bir performans kaybı yok. ben dualboot olarak kullanıyorum. ssdde hem linux hem windows yüklü. açılışta hiç bir şeye basamazsam linux açılacak şekilde ayarlardım. bütün günlük işlerim için linux kullanıyorum, oyun oynayacağım zaman windowsu açıyorum.
virüs derdin olmuyor. daha güvenli yani. bunun yanında ben raspberry üzerinde pihole kullanıyorum. reklamları ve trackerları engelleyen bir program. istatistiklere bakıyorum en üstte hep microsoft var. windows kullanırken günde en az 600-700 tracker engelliyor sadece microsofttan. o yüzden ben de sadece oyun için kullanmaya karar verdim. şimdi linux kullanıyorum günlük olarak.Linux'un ne farkı oluyor hocam?
Raspberry direkt modeme bağlanan bütün cihazlardaki reklamları mı engelliyor? Öyle bir şey duymuştum. Günlük kullanım için mantıklı aslında. Bildiğim kadarıyla win 10 kadar bilgisayarı da yormuyor.virüs derdin olmuyor. daha güvenli yani. bunun yanında ben raspberry üzerinde pihole kullanıyorum. reklamları ve trackerları engelleyen bir program. istatistiklere bakıyorum en üstte hep microsoft var. windows kullanırken günde en az 600-700 tracker engelliyor sadece microsofttan. o yüzden ben de sadece oyun için kullanmaya karar verdim. şimdi linux kullanıyorum günlük olarak.
ayrıca arayüzü istediğin gibi özelleştirme imkanın oluyor. benim tercih etme sebeplerim bunlar.