Neler Yeni

EN SAĞLIKLI FORMAT NASIL ATILIR

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
doğan bozkurt
arkadaşlar windows denetim masasındanmı format atmak daha sağlıklı yoksa usb ile uğraşarakmı

EmreBey52

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,197
İsim
EmreBey
Usb ile.

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
arkadaşlar windows denetim masasındanmı format atmak daha sağlıklı yoksa usb ile uğraşarakmı
USB ile atmak daha sağlıklı ama format sırasında diskim içi tamamen boşaltılmalı.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Minimum sorun yaşamanız için temiz kurulum yapılmasını öneririm.

Usb belleğinize ISO dosyasını attıysanız 7. Maddeden sonrasını yapın.

Adım adım, hiçbirini atlamadan lütfen yazdıklarımı uygulayın.

1. İstenilen işletim sisteminin .İSO doyasını indirin.
  2. Daemon tools programını indirin.
  3. Daemon tools programından Hızlı Bağlayı seçerek iso dosyasını seçerek bir sanal disk oluşturun.
  4. Bilgisayarım'a girerek, oluşturulan sanal diske sağ tık > Aç yolu izleyerek açın.
  5. Burada .iso dosyasının setup dosyalarını, boot dosyalarını göreceksiniz. Hepsini kopyalayın.
  6. Kopyaladığınız tüm dosyalarını içi boş bir USB belleğe yapıştırın.
  7. Bilgisayarı tekrar başlatın ve Boot menüye girin.
  8. (Genelde Hard Disk içerisinde olur) USB belleğinizi bulup boot'u başlatın.
  9. Format işlemlerini sihirbazı adımlayarak tamamlayın.
Not: Bu yöntemde Rufus vb. programlara ihtiyaç duyulmuyor. Onlar yerine Daemon Tools programını yüklemelisiniz.

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
format atacaksan format atmadan önce değişik şeyler deneyebilirsin. mesela linux dağıtımları, hackintosh gibi. hem tecrübe etmiş olursun hem de win çökecek derdin olmaz. en sonunda basarsın formatı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
doğan bozkurt
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
format atacaksan format atmadan önce değişik şeyler deneyebilirsin. mesela linux dağıtımları, hackintosh gibi. hem tecrübe etmiş olursun hem de win çökecek derdin olmaz. en sonunda basarsın formatı.
diğerlerinde bi performans kaybı olurmu senin gözlemleyebildiğin kadarıyla

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
diğerlerinde bi performans kaybı olurmu senin gözlemleyebildiğin kadarıyla
performans kaybı derken oyunlardan bahsediyorsan linux ve macos oyun desteği windows kadar değil. bir çok oyun diğerlerinde yok bile. standart kullanım olarak soruyorsan herhangi bir performans kaybı yok. ben dualboot olarak kullanıyorum. ssdde hem linux hem windows yüklü. açılışta hiç bir şeye basamazsam linux açılacak şekilde ayarlardım. bütün günlük işlerim için linux kullanıyorum, oyun oynayacağım zaman windowsu açıyorum.

Türk DRK

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
928
İsim
‏‏‏‏‏‏‏‏ ‏‏‏‏‏‏Türk DRK
İlgilendiği Kategoriler
Undertale,evcil hayvanlar, film, dizi, oyun
USB ile daha temiz olur.
Ama en temizi bilgisayarcı formatı(!)

Muhammet Tunçay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet
performans kaybı derken oyunlardan bahsediyorsan linux ve macos oyun desteği windows kadar değil. bir çok oyun diğerlerinde yok bile. standart kullanım olarak soruyorsan herhangi bir performans kaybı yok. ben dualboot olarak kullanıyorum. ssdde hem linux hem windows yüklü. açılışta hiç bir şeye basamazsam linux açılacak şekilde ayarlardım. bütün günlük işlerim için linux kullanıyorum, oyun oynayacağım zaman windowsu açıyorum.
Linux'un ne farkı oluyor hocam?

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Linux'un ne farkı oluyor hocam?
virüs derdin olmuyor. daha güvenli yani. bunun yanında ben raspberry üzerinde pihole kullanıyorum. reklamları ve trackerları engelleyen bir program. istatistiklere bakıyorum en üstte hep microsoft var. windows kullanırken günde en az 600-700 tracker engelliyor sadece microsofttan. o yüzden ben de sadece oyun için kullanmaya karar verdim. şimdi linux kullanıyorum günlük olarak.

ayrıca arayüzü istediğin gibi özelleştirme imkanın oluyor. benim tercih etme sebeplerim bunlar.

Muhammet Tunçay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Muhammet
virüs derdin olmuyor. daha güvenli yani. bunun yanında ben raspberry üzerinde pihole kullanıyorum. reklamları ve trackerları engelleyen bir program. istatistiklere bakıyorum en üstte hep microsoft var. windows kullanırken günde en az 600-700 tracker engelliyor sadece microsofttan. o yüzden ben de sadece oyun için kullanmaya karar verdim. şimdi linux kullanıyorum günlük olarak.

ayrıca arayüzü istediğin gibi özelleştirme imkanın oluyor. benim tercih etme sebeplerim bunlar.
Raspberry direkt modeme bağlanan bütün cihazlardaki reklamları mı engelliyor? Öyle bir şey duymuştum. Günlük kullanım için mantıklı aslında. Bildiğim kadarıyla win 10 kadar bilgisayarı da yormuyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,060,676
Üyeler
168,479
Son üye
Santax
Top Bottom