İşlemciden anlayan yani biostan voltaj düşürmeyi bilen biri varsa instegramını yazabilirmi lütfen işlemcim boşta 100 derce kaç gündür bunla uğraşıyorum baya araştırdım ama bulamadım instegramdan bana yardım edecek birisi lazım .
Intel q6600 soğutucu Intel stok fan 5-6 aydır sistemi kullanıyorum macunda sıkıntı yok toz da yok fan da da sıkıntı yok 1 haftadır bu sorun var boşta 90-100 derece macun olmassa bile bu kadar olmaması lazım voltajdan şüphe ediyorum yada ne olabilirişlemci marka model, soğutucusunun marka modeli, ne kadardır kullandığını ve sorunun ne zamandan beri devam ettiğini yazarsan yardımcı olurum
sen voltajıyla oynadın mı? oynamadıysan macun dicektim ama onu zaten kontrol etmişsin eğer voltaj düşürmek istiyorsan aynı zamanda performansınıda kaybedersin bunu biliyorsun demi? ve işlemcilerin garantisi uzun oluyor senden kaynaklı değilse garantiye gönder ben sana voltaj düşürmeyi söylerim ama 5-6 ay önce aldığın işlemciye boşa para vermiş olursun performanslı kullanamazsın ne istediğini söyle ona göre yardım edeyimIntel q6600 soğutucu Intel stok fan 5-6 aydır sistemi kullanıyorum macunda sıkıntı yok toz da yok fan da da sıkıntı yok 1 haftadır bu sorun var boşta 90-100 derece macun olmassa bile bu kadar olmaması lazım voltajdan şüphe ediyorum yada ne olabilir
Garanti felan yok ya kaç ikinci el zaten de bunun başka nedeni ne olabilirsen voltajıyla oynadın mı? oynamadıysan macun dicektim ama onu zaten kontrol etmişsin eğer voltaj düşürmek istiyorsan aynı zamanda performansınıda kaybedersin bunu biliyorsun demi? ve işlemcilerin garantisi uzun oluyor senden kaynaklı değilse garantiye gönder ben sana voltaj düşürmeyi söylerim ama 5-6 ay önce aldığın işlemciye boşa para vermiş olursun performanslı kullanamazsın ne istediğini söyle ona göre yardım edeyim
kasanın içinde hiç sıcaklık yok ama arka taraf yaniyo işlemcinin takılı olduğu yer bence sorun yok sensörlerde fanda takılı gram oynama yokBence sensörlerde sorun var. Boşta 100 derece olması imkânsız. Soğutucu tam yerindeymiş dediğine göre.
Garanti felan yok ya kaç ikinci el zaten de bunun başka nedeni ne olabilir
dediği gibi sensörlerde sorun olabilir yada psu sertifikalı değilse güç dalgalanmalarından bi tık kızarmış olabilir şuanlık voltaj düşürmeden önce bios üzerinden Core Performance Boost özelliğini kapat işlemcinin 2.4ghzden yukarı çıkmasını engeller öyle ısı değerlerine bir bak daha sonra bilgi verirsinBence sensörlerde sorun var. Boşta 100 derece olması imkânsız. Soğutucu tam yerindeymiş dediğine göre.
Bi' sorun var ama anlayabilmiş değilim, öyle olmaması lazım yani.kasanın içinde hiç sıcaklık yok ama arka taraf yaniyo işlemcinin takılı olduğu yer bence sorun yok sensörlerde fanda takılı gram oynama yok
Core 2 Quad Q6600 işlemcide boost özelliği yok.voltaj düşürmeden önce bios üzerinden Core Performance Boost özelliğini kapat işlemcinin 2.4ghzden yukarı çıkmasını engeller
psu ne kullanıyorsun?Bi' sorun var ama anlayabilmiş değilim, öyle olmaması lazım yani.
Core 2 Quad Q6600 işlemcide boost özelliği yok.
Ordanda baktım programdanda psu gigabayt 550p 500wbirde bir program yardımıyla bakıyorsan bide bios ekranına girdiğinde bi bak easy menüde gösterir bak dereceye programda da hata olmuş olabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
PSU ne kullanıyorsun?
Boşta voltaj değeri 1.2250Bi' sorun var ama anlayabilmiş değilim, öyle olmaması lazım yani.
Core 2 Quad Q6600 işlemcide boost özelliği yok.
psuluk sıkıtı değilmiş psuda korumlar vs her şey var muhtemelen işlemcide bir sıkıntı var yada sanmam ama anakarttada olabilir işlemcide sorun varsa işlemciyi ne amaçla kullanıyorsun oyun vs ise zaten 2.4 ghz birde düşürürsen hiç verim alamazsın ama voltaj değerini 1,125'e çekmeyi denesene ghz'yi ellemeden.Ordanda baktım programdanda PSU gigabayt 550p 500w
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Boşta voltaj değeri 1.2250
Ordaki dosyayimi indirmem gerekiyo okudum da öyle galiba bide voltaj dusrumeyi yapmayı bilmiyorum biosa giriyorum voltaj değerlerini değiştiremiyorum kapalı onlarpsuluk sınıtı değişmiş psuda korumlar vs her şey var muhtemelen işlemcide bir sıkıntı var yada sanmam ama anakarttada olabilir işlemcide sorun varsa işlemciyi ne amaçla kullanıyorsun oyun vs ise zaten 2.4 ghz birde düşürürsen hiç verim alamazsın ama voltaj değerini 1,125'e çekmeyi denesene ghz'yi ellemeden.
-biraz araştırdım http://tr.fileerrors.com/q6600-temp-issues.html şu sayfaya bir bak ve sorun varmış düzeltilebiliyormuş yazıyor
anakart marka model?Ordaki dosyayimi indirmem gerekiyo okudum da öyle galiba bide voltaj dusrumeyi yapmayı bilmiyorum biosa giriyorum voltaj değerlerini değiştiremiyorum kapalı onlar