Yurt İçin Tavsiye Verir Misiniz ?

Sami Järvi

80+ Silver
Reaksiyon skoru
5,814
Arkadaşlar büyük ihtimal üniversiteye gideceğim .Farklı şehirde olduğundan yurda yerleşeceğim gibi duruyor.19 Yaşımdayım ve Ailemden hiç ayrılmadım(uzun süreli) ortaokulda lisede felan hiç yurt deneyimim olmadı. Bana yurt için tavsiyeleriniz neler ya da bana kısaca yurdu anlatır mısınız? Avantajlarını dezavantajlarını anlatır mısınız ?
Teşekkürler
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kimse yok mu yurtta yaşayan

Son düzenleme:
Ben bir yıl yurtta kaldım. Özel yurt mu KYK mı ?

Sürekli çevrende insanlar oluyor, Odamda yalnız kalayım gibi bir durum pek yaşanmıyor. Anca hafta sonu oda arkadaşların memleketine giderse falan.
Lig maçlarını arkadaşlarınla izliyorsun.
Banyo ve tuvaletlerde ufakta olsa eşşek şakaları dönüyor.
Bilgisayarı olan kişiler CS, NFS vs. oynuyorlar.
Devamlı bir gırgır şamata, makara oluyor.
Çamaşır kurutma konusnuda sıkıntı yaşadım, yatağın üstüne, kaloriferin üstüne seriyorduk.
Dolapların kilitleri çok güven vermiyordu bana, o yüzden değerli eşyalarımı ve paramı yanımda taşıyordum.
Sigara ve internet otlanan tiplerle sık sık karşılaşabilirsin. (Yurdun ilk senesi olduğu için durum bende böyleydi.)
Yurda çıktığımda ailemden ilk kez uzak kalmıştım, 2 - 3 gün gizli gizli ağlamıştım. .d sonra alışıyorsun zaten.

KYK Yurdun ilk senesi olduğunu tekrar belirtmek istiyorum.

Sürekli çevrende insanlar oluyor, Odamda yalnız kalayım gibi bir durum pek yaşanmıyor. Anca hafta sonu oda arkadaşların memleketine giderse falan.
Lig maçlarını arkadaşlarınla izliyorsun.
Banyo ve tuvaletlerde ufakta olsa eşşek şakaları dönüyor.
Bilgisayarı olan kişiler CS, NFS vs. oynuyorlar.
Devamlı bir gırgır şamata, makara oluyor.
Çamaşır kurutma konusnuda sıkıntı yaşadım, yatağın üstüne, kaloriferin üstüne seriyorduk.
Dolapların kilitleri çok güven vermiyordu bana, o yüzden değerli eşyalarımı ve paramı yanımda taşıyordum.
Sigara ve internet otlanan tiplerle sık sık karşılaşabilirsin. (Yurdun ilk senesi olduğu için durum bende böyleydi.)
Yurda çıktığımda ailemden ilk kez uzak kalmıştım, 2 - 3 gün gizli gizli ağlamıştım. .d sonra alışıyorsun zaten.

KYK Yurdun ilk senesi olduğunu tekrar belirtmek istiyorum.
bana böyle yazılar lazımdı teşekkür ederim yardımın için

Rezil Mekanlar Özele Geçip Tek Kişilk Oda Tutmadığın Sürece Gidilmez Kyk Yurtlarını Saymıyorum Bile Her Türlü İnsan Dolu Hırsızın'Dan Tut Mevzu Çıkarmak İçin Yer Arıyana Kadar Yemekler Yemek Demeye Bin Şahit Zaten Çamaşır Odasın'da 5Dk Yalnız Bırakmaya Gelmiyor Birisi Gelip Senin Çamaşırları Çıkarıp Kendisininkini Koyuyor Öyle Yapanları'da Biliyorum.
Eğer Çok Elit Bir Üniversitenin Yurduna Gitmiyorsan Kötü Şeylere Hazır Ol.

Rezil Mekanlar Özele Geçip Tek Kişilk Oda Tutmadığın Sürece Gidilmez Kyk Yurtlarını Saymıyorum Bile Her Türlü İnsan Dolu Hırsızın'Dan Tut Mevzu Çıkarmak İçin Yer Arıyana Kadar Yemekler Yemek Demeye Bin Şahit Zaten Çamaşır Odasın'da 5Dk Yalnız Bırakmaya Gelmiyor Birisi Gelip Senin Çamaşırları Çıkarıp Kendisininkini Koyuyor Öyle Yapanları'da Biliyorum.
Eğer Çok Elit Bir Üniversitenin Yurduna Gitmiyorsan Kötü Şeylere Hazır Ol.
hırsızlık durumu korkutmuyor değil çok fazla var mı hırsızlık

hırsızlık durumu korkutmuyor değil çok fazla var mı hırsızlık
Dediğim Gibi İyi Biryere Yani İyi Bir Üniversitenin Bulunduğu Yere Gitmiyorsan İnsanlar'da Ona Göre Oluyor.
Çoğunlukla Yiyecek Hatta Elbise Alanları'da Biliyorum.

Yurt tutarsan kendini kısıtlı hissedersin belirli saatler arasında girip çıkabiliyormuşsun. Yurtta kalan arkadaşlarım öyle derdi. Ben kendim ev tuttum eve istediğim zaman girip çıkıyodum bi karışanım yoktu

Dediğim Gibi İyi Biryere Yani İyi Bir Üniversitenin Bulunduğu Yere Gitmiyorsan İnsanlar'da Ona Göre Oluyor.
Çoğunlukla Yiyecek Hatta Elbise Alanları'da Biliyorum.
o zaman ortama uyum sağlamalıyım
sağlam dostluklar kurarak bunların bir nebze de olsa önüne geçebilirim
köprüyü geçene kadar ayıya dayı dicem ne yapalım

Geri