Amd bir anakarta sahip isen xmp açarak 3200 e kadar rahatça yapabilirsin bazı intel sistemler 3200 mhz destek vermeyebiliyor.Merhabalar bende 8+8 16 GB 3200 MHz ram var ben bios ayarlarindan en fazla kaç MHz ye kadar yukseltebilirim tesekkur ederim
en yüksek yeter anakartından XMP aç bilmiyorsan anakartının ne olduğunu söylermisin
Bios a girip xmp açarsan 3200 mhz olur ramlerin.MSI b450 a Pro Max
Aynen zaten profil 2 yıl yaptım burada dram freqyency diye bir seçenek var orada daah yüksek değerler seçilebiliyor ama seçince zarar verir mi diye yapmadımX.M.P. ayarı dışında çıkabileceğin frekansı mı merak ediyorsun?
RAM'lerin nedir?Aynen zaten profil 2 yıl yaptım burada dram freqyency diye bir seçenek var orada daah yüksek değerler seçilebiliyor ama seçince zarar verir mi diye yapmadım
Zaten bunu yaptım fakat daha fazlasını destekler mi onu merak edyorumBios a girip xmp açarsan 3200 mhz olur ramlerin.
Anakartın 4133 MHz ye kadar destek veriyor. Ram e OC yaparak imkan verdiği kadar yükseltebilirsin.Xpg 3200 ve Corsair 3200
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Zaten bunu yaptım fakat daha fazlasını destekler mi onu merak edyorum
Tesekkur ederim o halde ben bunu 4000 yapayımAnakartın 4133 MHz ye kadar destek veriyor. Ram e OC yaparak imkan verdiği kadar yükseltebilirsin.
Öyle rastgele olmaz. Stabilize düşer.Tesekkur ederim o halde ben bunu 4000 yapayım![]()
3400 MHz ye çektim çalıştı bilgisayar şuan sorun yok ama daah fazlasını yapınca bios pilin cikarmak lazm yoksa aciomiyorÖyle rastgele olmaz. Stabilize düşer.