Ps5 Cd sürüm vs rtx 2060 ve r5 3600 pc

Blasp999

80+
Reaksiyon skoru
6
Merhaba arkadaşlar. Şu an elimde PS5 CD modeli mevcut. Ancak oyun fiyatlarından dolayı masaüstü sisteme geçiş yapmayı düşünüyorum.

PS5 performansından çok memnunum. Açıkçası daha düşük performans verecek bir sisteme de geçiş yapmayı istemiyorum. Performans olarak RTX 2060 ve Ryzen 5 3600 temelli bir sistem PS5'den daha iyi bir deneyim sunabilir mi? 1080p çözünürlükte RTX açıkken 60 üzeri FPS vermesi benim için yeterlidir. Elime böyle bir takas imkanı geçti. Ps5 vermezsem 8000 bütçeye gtx 1650 sistem düşündüm. Yada rtx 2060 kasayı alıp 8000 tl bütçem ile içindeki kartı bir kaç ay sonra satıp 3070 e upgrade de edebilirim. Ama uzun vadede PS5 in de avantajları olacak. Donanım upgrade etmeden optimize oyunlar daha çok oluyor. Fikirlerinizi ve yorumlarınızı rica ediyorum.

Ps5 oyunlarda fps açısından daha iyi diye biliyorum fakat Rtx 2060 R5 3600 da yeni nesil oyunlarda gayet iyi performans sunuyor Ps deki oyun fiyatlarını göze alırsak Pc daha iyi gibi fakat oyun alırken bütçe olarak zorlanmıyorsanız Ps den devam edin bence.

oyuna verecek paran varsa kesinlikle ps

Ps5 teki performansı alamazsın ama malum fiyatlar yüksek zamanla yükseltirsen sıkıntı olmaz ama ekran kartını 3080 e kadar çıkarman lazım ps5 teki performansı alman için.

Ps5 teki performansı alamazsın ama malum fiyatlar yüksek zamanla yükseltirsen sıkıntı olmaz ama ekran kartını 3080 e kadar çıkarman lazım ps5 teki performansı alman için.
Ps 5 3080 le esit mi 😂
biliyorsunuz değil mi PS5 da berbat islemci var.
Onlari oyunlara optimize ediyorlar.
Grafiklerk dusuruyorlar bazı haritaoari küçültüyorlar.
Yoksaaa Cyberpunk da olduğu gibi olur adamlar dogru duzgun optimize etmedi Cyberpunk 🤣 hem grafikleri berbat hemde 10 Fps falan alıyordu 😂🤣
evetevet Ps5 Rtx 3080 gücünde 🤣

Steam yada epicte ki oyun fiyatlarını görünce bir garip oluyorum. Horizon yeni oyunu için 700 tl ön sipariş verdim. Elden ring için 600. Cod vanguard vs derken 2000tl oldu sepet. Arkadaşım geçen epic üzerinden 70 tl ye valhalla aldı. Ben 2.el olarak 350 ye almıştım. Daha ne kadar oyun alabilirim bu şekilde bilemiyorum. Elimde 8000tl birikmiş param var. Rtx 2060 ı satıp, üstüne 8000 tl koyup 3070 yada 3060 ti alsam uzun vade de hangisi daha iyi olur? Ps5 öyle yada böyle en az 7 yıl götürecek bir alet. Ama 3070 ile 3 yıl sonra grafik kısmak zorunda kalacaksam o da kötü. Yani bu yeni nesil bitene kadar sıkıntısız götürsün istiyorum. Tüm oyunları oynamayı düşünüyorum. Online rekabetci yada hikayeli oyunlar fark etmeksizin. Pc alırsam onuda sadece oyun odaklı kullanacağım. Photoshop, video edit yada yayın vs gibi şeylerle uğraşmayacağım. Odak noktam oyun ve oyun fiyatları. Şöyle bir gerçekte var ps5 exclusive oyunları emsalsiz ama 2 yıl gecikmelide olsa oyunlar pc ye gelecek gibi duruyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ps 5 3080 le esit mi 😂
biliyorsunuz değil mi PS5 da berbat islemci var.
Onlari oyunlara optimize ediyorlar.
Grafiklerk dusuruyorlar bazı haritaoari küçültüyorlar.
Yoksaaa Cyberpunk da olduğu gibi olur adamlar dogru duzgun optimize etmedi Cyberpunk 🤣 hem grafikleri berbat hemde 10 Fps falan alıyordu 😂🤣
evetevet Ps5 Rtx 3080 gücünde 🤣
Dostum bahsettiğin olay ps4 için geçerli, yanlış yazdın sanırım. Xbox seriss x ve ps5 de cyberpunk 4k 60fps ve grafik detayları gayet yüksek. Oynadımda söylüyorum. Aynı şekilde gtx 1080 ve rtx 2070 i olan arkadaşlarımda oynadı ama ps5 deki performansı alamadılar. Bu pc nin yada ps5 in birbirinden daha güçlü olup olmaması ile ilgili değil. Cyberpunkın pc optimizasyonu çok kötü, konsolda daha stabilize çalışıyor. Adamlar yeni nesil konsolların optimizasyonu için daha çok uğraşmış ve inanın ben öyle buglarla karşılaşmadım. Sadece 1 kere oldu. O da her oyunda oluyor artık. Sıfır sorunla çıkan oyun günümüz de çok az. Ps4 ve xbox one gücü yetmediği için doku paketleri bile yüklenmiyordu ama fırsatın varsa xbox series x veya bir ps5 de cyberpunk ı denemeni tavsiye ederim. Yeni nesil konsollar performans olarak çok başarılı. Eski den pc ye göre çok alt düzeyde donanıma sahip oluyorlardı ama bu nesil işler değişti. Ben sıf oyunları pahalı diye pc ye geçmeyi düşünüyorum. Ps5 e denk bir sistem toplamaya çalışıyorum. Rtx 2060 ın güç olarak altta kaldığını duyuyorum sağdan soldan. O yüzden ikilemdeyim.

Son düzenleme:
Steam yada epicte ki oyun fiyatlarını görünce bir garip oluyorum. Horizon yeni oyunu için 700 TL ön sipariş verdim. Elden ring için 600. Cod vanguard vs derken 2000tl oldu sepet. Arkadaşım geçen epic üzerinden 70 TL ye valhalla aldı. Ben 2.el olarak 350 ye almıştım. Daha ne kadar oyun alabilirim bu şekilde bilemiyorum. Elimde 8000tl birikmiş param var. Rtx 2060 ı satıp, üstüne 8000 TL koyup 3070 yada 3060 ti alsam uzun vade de hangisi daha iyi olur? Ps5 öyle yada böyle en az 7 yıl götürecek bir alet. Ama 3070 ile 3 yıl sonra grafik kısmak zorunda kalacaksam o da kötü. Yani bu yeni nesil bitene kadar sıkıntısız götürsün istiyorum. Tüm oyunları oynamayı düşünüyorum. Online rekabetci yada hikayeli oyunlar fark etmeksizin. Pc alırsam onuda sadece oyun odaklı kullanacağım. Photoshop, video edit yada yayın vs gibi şeylerle uğraşmayacağım. Odak noktam oyun ve oyun fiyatları. Şöyle bir gerçekte var ps5 exclusive oyunları emsalsiz ama 2 yıl gecikmelide olsa oyunlar pc ye gelecek gibi duruyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Dostum bahsettiğin olay ps4 için geçerli, yanlış yazdın sanırım. Xbox seriss x ve ps5 de cyberpunk 4k 60fps ve grafik detayları gayet yüksek. Oynadımda söylüyorum. Aynı şekilde gtx 1080 ve rtx 2070 i olan arkadaşlarımda oynadı ama ps5 deki performansı alamadılar. Bu pc nin yada ps5 in birbirinden daha güçlü olup olmaması ile ilgili değil. Cyberpunkın pc optimizasyonu çok kötü, konsolda daha stabilize çalışıyor. Adamlar yeni nesil konsolların optimizasyonu için daha çok uğraşmış ve inanın ben öyle buglarla karşılaşmadım. Sadece 1 kere oldu. O da her oyunda oluyor artık. Sıfır sorunla çıkan oyun günümüz de çok az. Ps4 ve xbox one gücü yetmediği için doku paketleri bile yüklenmiyordu ama fırsatın varsa xbox series x veya bir ps5 de cyberpunk ı denemeni tavsiye ederim. Yeni nesil konsollar performans olarak çok başarılı. Eski den pc ye göre çok alt düzeyde donanıma sahip oluyorlardı ama bu nesil işler değişti. Ben sıf oyunları pahalı diye pc ye geçmeyi düşünüyorum. Ps5 e denk bir sistem toplamaya çalışıyorum. Rtx 2060 ın güç olarak altta kaldığını duyuyorum sağdan soldan. O yüzden ikilemdeyim.
Rtx 2060 dlss var ve aşırı artış sağlıyor.
ve Ps serilerinde amd nin islemcisini kullanıyor apu gibi diyebiliriz zen 2 ve yeni işlemci.
R7 5700G gibi bişi.
Ama iste iş senin dedigin gibi optimizasyon konusuna gelince Dehşet olabiliyor.
yabi benim demek istediğim Ps serilerinin donanimi kötü.
Ama oyunlar optimizasyon yaptigi için PS 5 iyi yoksa.
O işlemci gt 1030 gucunde yani🤣 gerisini sen düşün.

Merhaba arkadaşlar. Şu an elimde PS5 CD modeli mevcut. Ancak oyun fiyatlarından dolayı masaüstü sisteme geçiş yapmayı düşünüyorum.

PS5 performansından çok memnunum. Açıkçası daha düşük performans verecek bir sisteme de geçiş yapmayı istemiyorum. Performans olarak RTX 2060 ve Ryzen 5 3600 temelli bir sistem PS5'den daha iyi bir deneyim sunabilir mi? 1080p çözünürlükte RTX açıkken 60 üzeri FPS vermesi benim için yeterlidir. Elime böyle bir takas imkanı geçti. Ps5 vermezsem 8000 bütçeye gtx 1650 sistem düşündüm. Yada rtx 2060 kasayı alıp 8000 TL bütçem ile içindeki kartı bir kaç ay sonra satıp 3070 e upgrade de edebilirim. Ama uzun vadede PS5 in de avantajları olacak. Donanım upgrade etmeden optimize oyunlar daha çok oluyor. Fikirlerinizi ve yorumlarınızı rica ediyorum.
PS5 gücünde bir PC istiyorsan alacağın sistem R7 3700X ve RTX 3060 tabanlı olmalı. PS5’in gücü yaklaşık olarak buna denk geliyor.

Bence PC alacaksan RTX 3060Ti ve R5 5600X tabanlı bir şey almaya çalış yoksa PS5 ile devam et.

Rtx 2060 dlss var ve aşırı artış sağlıyor.
ve Ps serilerinde amd nin islemcisini kullanıyor apu gibi diyebiliriz zen 2 ve yeni işlemci.
R7 5700G gibi bişi.
Ama iste iş senin dedigin gibi optimizasyon konusuna gelince Dehşet olabiliyor.
yabi benim demek istediğim Ps serilerinin donanimi kötü.
Ama oyunlar optimizasyon yaptigi için PS 5 iyi yoksa.
O işlemci gt 1030 gucunde yani🤣 gerisini sen düşün.
Hocam içinde zen 2 mimarisi cpu, rdna 2 gpu var ve 10,28 tflops. Heryerde kıyasını ryzen 7 3700x vs. diyorlar. Ekran kartı içinse kimisi rtx 2080, kimisi 3060 diyor. Siz nasıl bir işlemciyi bir ekran kartı olan gt 1030 ile kıyasladınız anlamadım açıkcası. Yanlış bilgi veriyorsunuz. Tamam yukarıda arkadaşın dediği gibi 3080 ile tabii ki eş değer değil ama bir gt 1030 da değil 😅. Demon's souls oynuyorum. Şuan bu oyunu 4k, 60fps ve rtx açıkken bu grafikler ile pc de en az 3070li bir sistem oynatabilir. Demon's souls gibi yeni nesil için adım olan bir oyunda bu değerleri gt 1030 gücünde birşeyler nasıl alabiliriz? Bu arada ps5 e FSR gelecek. Dlss kadar işe yaramasada yinede fark yaratacaktır.

Hocam bende aynı dertten muzdaribim TC de konsol oyunlarina para yetmez nefret ettirdiler PC toplamaya çalışıyorum bende RGB li şıkır şıkır dolar gol attı ama bize

Hocam içinde zen 2 mimarisi cpu, rdna 2 gpu var ve 10,28 tflops. Heryerde kıyasını ryzen 7 3700x vs. diyorlar. Ekran kartı içinse kimisi rtx 2080, kimisi 3060 diyor. Siz nasıl bir işlemciyi bir ekran kartı olan gt 1030 ile kıyasladınız anlamadım açıkcası. Yanlış bilgi veriyorsunuz. Tamam yukarıda arkadaşın dediği gibi 3080 ile tabii ki eş değer değil ama bir gt 1030 da değil 😅. Demon's souls oynuyorum. Şuan bu oyunu 4k, 60fps ve rtx açıkken bu grafikler ile pc de en az 3070li bir sistem oynatabilir. Demon's souls gibi yeni nesil için adım olan bir oyunda bu değerleri gt 1030 gücünde birşeyler nasıl alabiliriz? Bu arada ps5 e FSR gelecek. Dlss kadar işe yaramasada yinede fark yaratacaktır.
3080 le eş değerdir 2 side var bende konsolog hakan var isterseniz youtube de canlı yayınları var akşamları bir sorun kendisine 2060 ve ps5 le
oynuyor kıyas bakımından

Hocam bende aynı dertten muzdaribim TC de konsol oyunlarina para yetmez nefret ettirdiler PC toplamaya çalışıyorum bende RGB li şıkır şıkır dolar gol attı ama bize
kutu oyun alıp oynadıktan sonra satarsan pc fiyatlarından ucuza bile geliyor bazen ps de çok iyi indirim yakalamadıkça dijital oyun alınmaz zaten

Gerçekten işimiz zor. Yani ps5 i satıp o paraya alınacak pc de ancak günü kurtarıyor. Ekran kartı fiyatları da coşmuş. Eğer pc alırsam Rtx 2060 + 8000 tl verip 3070 almaya çalışacağım. O paralara değer mi onu da bilmiyorum açıkcası.

Geri