Frene basınca ıslık gibi frenler ötüyor benim tahminim balatalarda toz olabilir veya yamulma evde balata temizleme spreyi var temizlesem mi yoksa yarın sanayiyemi götürsem? @Denizgezen
Frene basınca ıslık gibi frenler ötüyor benim tahminim balatalarda toz olabilir veya yamulma evde balata temizleme spreyi var temizlesem mi yoksa yarın sanayiyemi götürsem? @Denizgezen
Frene bastığınızda çıkan ötme ya da ıslık sesi, frenden değil balatadan gelir. ... Fren balatalarının disk üzerinde kendine yol yapması yani balatayı çizmesi hem fren balatası ıslık çalmasına hem de fren titremesine neden olabilir. Burada hem balataların hem de disklerin değişimi gerekebilir.
İki sebebi olabilir
Ya balatan bitti , ya da disk kenar yaptı.
Tozdan ses yapmaz veya yamulma olsa fren sıkar onu anlarsın.
Balatan çok eski değilse disk kenar yapmıştır. Nasıl oluyor dersen şöyle anlatayım. Frene bastıkça balata diskten yiyor , ve diskin poryaya geçen kısmın kenarında çıkıntı kalıyor . Balata da sürtünce ses çıkarıyor , tabi kesin bu diyemem ama balatan bitmediyse bundan kaynaklı.
Balatan bittiyse balatanı gerekirse diski değiştireceksin , eğer kenar yaptıysa götürdüğün usta balatayı söküp kenarı traşlayacak. Balata spreyi sıkmana gerek yok sesi gidermez sadece temizler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Normal bir fren diski üstteki gibidir .
Zamanla balata kendine yol açar ve alttaki resimde ki gibi olur , balatanın yolu dışında çıkıntılar olur
Kalan kenarlara balata değince de ses çıkar.
Burada kesin sorun bu demiyorum eğer balatan bitmediyse sorun bu .
İki sebebi olabilir
Ya balatan bitti , ya da disk kenar yaptı.
Tozdan ses yapmaz veya yamulma olsa fren sıkar onu anlarsın.
Balatan çok eski değilse disk kenar yapmıştır. Nasıl oluyor dersen şöyle anlatayım. Frene bastıkça balata diskten yiyor , ve diskin poryaya geçen kısmın kenarında çıkıntı kalıyor . Balata da sürtünce ses çıkarıyor , tabi kesin bu diyemem ama balatan bitmediyse bundan kaynaklı.
Balatan bittiyse balatanı gerekirse diski değiştireceksin , eğer kenar yaptıysa götürdüğün usta balatayı söküp kenarı traşlayacak. Balata spreyi sıkmana gerek yok sesi gidermez sadece temizler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Alıntıyı görüntüle
Normal bir fren diski üstteki gibidir .
Zamanla balata kendine yol açar ve alttaki resimde ki gibi olur , balatanın yolu dışında çıkıntılar olur Alıntıyı görüntüle
Kalan kenarlara balata değince de ses çıkar.
Burada kesin sorun bu demiyorum eğer balatan bitmediyse sorun bu .
Kirada ki arabanın balatasının 160 bin kilometre gitmesinin imkanı yok. O balatalar kesin değişmiştir. Zaten normal balatanın ömrü de o kadar uzun değil(şehir içi)
Bu araba birde kirada olduğu için pek özenli kullanılmıyor demem o ki balata kesin değişmiştir
Kirada ki arabanın balatasının 160 bin kilometre gitmesinin imkanı yok. O balatalar kesin değişmiştir. Zaten normal balatanın ömrü de o kadar uzun değil(şehir içi)
Bu araba birde kirada olduğu için pek özenli kullanılmıyor demem o ki balata kesin değişmiştir