Merhaba, sistemimde kullandığım XPG ram'e overclock yapmak istiyorum. Stock hali 2666MHZ ryzen 5 2600 kullandığım için ramleri en az 2933MHZ yapmak istiyorum. (Bu işlemci için en stabil değer diyorlar.) RAM çipleri Hynix c-die (ikiside). Anakart x370 ds3h. Extra İşlemciye overclock yaparsam ram...
forum.donanimarsivi.com
Rami 2933 yapmak için bile ne kadar uğraştık olmadı en fazla bu oldu o yüzden voltaj vermeye girersem anakart kendisini stok ayarlara çekiyor biosa girmem yeterli sıfırlaması için kendini.
Bu hatadaki sorun nvhda64v.sys dosyasından kaynaklanıyor gibi. Bu dosya NVIDIA High Definition Audio sürücüsü. Sorunu gidermek için: DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırın. Güncel NVIDIA sürücüsünü temiz kurulum ile kurun. Komut satırını açıp şu komutla bilgisayarı kapatın: shutdown.exe /s /t...
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (50) Invalid system memory was referenced. This cannot be protected by try-except. Typically the address is just plain bad or it is pointing at freed memory. Arguments: Arg1: ffffe97b90f50000, memory referenced. Arg2: 0000000000000002, value 0 = read operation, 1 =...
The SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION bug check has a value of 0x0000003B. This indicates that an exception happened while executing a routine that transitions from non-privileged code to privileged code.
docs.microsoft.com
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Sorun ramlerden geliyor.
Stok hızlarda bu sorunu yaşamıyorsunuz ayarlar yanlış yapılmış.
Bu hatadaki sorun nvhda64v.sys dosyasından kaynaklanıyor gibi. Bu dosya NVIDIA High Definition Audio sürücüsü. Sorunu gidermek için: DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırın. Güncel NVIDIA sürücüsünü temiz kurulum ile kurun. Komut satırını açıp şu komutla bilgisayarı kapatın: shutdown.exe /s /t...
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (50) Invalid system memory was referenced. This cannot be protected by try-except. Typically the address is just plain bad or it is pointing at freed memory. Arguments: Arg1: ffffe97b90f50000, memory referenced. Arg2: 0000000000000002, value 0 = read operation, 1 =...
The SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION bug check has a value of 0x0000003B. This indicates that an exception happened while executing a routine that transitions from non-privileged code to privileged code.
docs.microsoft.com
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Sorun ramlerden geliyor.
Stok hızlarda bu sorunu yaşamıyorsunuz ayarlar yanlış yapılmış.
Hocam attığım konuyu okudunuz mu anakart hiçbir şekilde ayara izin vermiyor işlemcinin turbo boostunu bile kapatamıyorum anakarta girdim ayarı yaptım kaydetip çıktım görüntü yok pcyi açıp kapatıyorsun pc stok ayarlarda görüntü veriyor anakart kendisini sıfırlıyor. Hata vermeye devam ederse stok ram hızına çekip denicem.
Ntfs.sys Hatası görüyorum bu hata genellikle bozuk sabit diskten kaynaklanıyor.
Önerim HD Tune yazılımı ile Eror Scan seçeneğinden Quick Scan'nın tikini kaldırarak test yapmanız olacaktır.
bios güncellemesi var ama tam bilgim olmadığı için korkuyorum. Bellek ile güncellenmesi lazım ama gerçekten elim gitmiyor yapmaya, gigabyte güvenmiyorum elimde kalıcak gibi geliyor. Belleklerde sıkıntı çıkmadı geçti testi bu arada.
DDU ile Ekran kartı sürücüsünü kaldır. Ekran kartı modeline göre WHQL ibareli sürücüyü internet sitesinden indir ve kur.
Watchdog Sürücüsü kurulmamış veya hatalı.
Sürücü: Watchdog
DirectX Sürücüsü kurulmamış veya hatalı.
Sürücü: DirectX Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle
Chipser Sürücüsü hatalı.
Sürücü: Chipset Alıntıyı görüntüleNtfs.sys Hatası görüyorum bu hata genellikle bozuk sabit diskten kaynaklanıyor.
Önerim HD Tune yazılımı ile Eror Scan seçeneğinden Quick Scan'nın tikini kaldırarak test yapmanız olacaktır. Alıntıyı görüntüle
Hocam elinize sağlık öncellikle. PC'de ssd ve hdd var ikisinede mi tarama yapayım? Ekran kartına gelirsek ekran kartındaki gereksiz programları yüklemesin diye extra düzenleyip kurmuştum o zaman direk normal kuracağım şuan ekran kartını.