i5 3470 işlemciyi i7 3770k işlemci ile değiştirmek mantıklı mı?

Navtex

80+
Reaksiyon skoru
1
1 Ay önce RX550 4gb ekran kartlı ve işlemcisi i5 3470 3.nesil bir bilgisayar aldım. bilgisayarı almayı karar verdiğimde işlemciyi 6 ay sonra falan değiştiririm demiştim, ama işlemci aldığımdan 2-3 gün sonra sorun çıkarmaya başladı. CS:GO Rekabetçi Mirage haritasında fps değerli 280-190 arasında geziniyor ama Mirage basit eğlence girdiğimde fps 110-160 arasında geziniyor yani fps oyuncu sayısı 10 artsa bile çok fazla düşüyor ayrıca hoi4 gibi işlemci tabanlı oyunlarda çok düşük fps değerleri alıyorum ve bu yüzden İşlemciyi değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce i7 3770k 3.nesil bir işlemci alsam bu sorun çözülür mü maalesef anakartım 3.nesil işlemciye kadar destekliyor.

1 Ay önce RX550 4gb ekran kartlı ve işlemcisi i5 3470 3.nesil bir bilgisayar aldım. bilgisayarı almayı karar verdiğimde işlemciyi 6 ay sonra falan değiştiririm demiştim, ama işlemci aldığımdan 2-3 gün sonra sorun çıkarmaya başladı. CS:GO Rekabetçi Mirage haritasında fps değerli 280-190 arasında geziniyor ama Mirage basit eğlence girdiğimde fps 110-160 arasında geziniyor yani fps oyuncu sayısı 10 artsa bile çok fazla düşüyor ayrıca hoi4 gibi işlemci tabanlı oyunlarda çok düşük fps değerleri alıyorum ve bu yüzden İşlemciyi değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce i7 3770k 3.nesil bir işlemci alsam bu sorun çözülür mü maalesef anakartım 3.nesil işlemciye kadar destekliyor.
Sorunun işlemcide değil ki. O ekran kartı o kadar boktan bir kart ki aldığın değerler iyi bile.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

FPS Değeri ekran kartına bağlı işlemcine değil ekran kartını değiştirmende fayda var ilk önce.

İşlemcinin sadece güncel kartını beslemesi gerekiyor

anakart işlemci sat

ilk önce ekran kartını değiştirsin ki fps sorununu düzeltsin

Sorunun işlemcide değil ki. O ekran kartı o kadar boktan bir kart ki aldığın değerler iyi bile.

FPS Değeri ekran kartına bağlı işlemcine değil ekran kartını değiştirmende fayda var ilk önce.

İşlemcinin sadece güncel kartını beslemesi gerekiyor
Kardeşim ben oyuncu yoğunluğundan kaynaklanan fps düşmesini dedim tek kişi mirage girsem 320 fps ye kadar çıkıyor bu demek oluyor ki ekran kartı 320 fps ye kadar vericek güçte yani sunucuya 10 kişi gelse fps yarı yarıya düşüyor onu şikayet ettim senin cevabın biraz kabaca rx550 ekran kartını bugün 10 binlerce kişi kullanıyor ve kötü bi ekran kartı değil zaten aşırı sistem gerektirmeyen cs go valorant ve hoi4 oynuyorum sadece. Diğer ağır oyunları ps4 ten oynuyorum

Kardeşim ben oyuncu yoğunluğundan kaynaklanan fps düşmesini dedim tek kişi mirage girsem 320 fps ye kadar çıkıyor bu demek oluyor ki ekran kartı 320 fps ye kadar vericek güçte yani sunucuya 10 kişi gelse fps yarı yarıya düşüyor onu şikayet ettim senin cevabın biraz kabaca rx550 ekran kartını bugün 10 binlerce kişi kullanıyor ve kötü bi ekran kartı değil zaten aşırı sistem gerektirmeyen cs go valorant ve hoi4 oynuyorum sadece. Diğer ağır oyunları ps4 ten oynuyorum
Rx550 gayette kötü bir kart. HD 6870 gibi bir kart ile aynı performansı veriyor fiyatını hak eden bir kart değil kesinlikle. İşlemcinizi değiştirin yine de aynı fps'i alacaksınız buna garanti edebilirim.

Buyrun arada ki fiyat farkına değer mi değmez mi siz karar verin işlemci kısmında. O İşlemci şuan ki ekran kartınız için yeterli.

Ekran kartını 2. elde satıp neredeyse 4/3 fiyatına r7 serisi bir kart almak demek ekran kartınızı %30 minimum yükseltmek demek karar sizin tabii

İ7-3770 yada 3770k fiyatları 1000 tl ile 1400 tl arası . Bende i5-3470 den değiştirmeyi düşünüyorum ama bu fiyatı da vermek istemiyorum. Sizin için ileriye dönğk en karlı çözüm ekran kartını değiştirmek olur yada benim gibi ucuza i7 işlemci denk gelir mi diye beklemek.

4 çekirdek 3.20 ghz işlemciden
4 çekirdek 8 işlem parçaçıklı 3.90 ghz ve üstü bir işlemciye geçmek uygun fiyatta mantıklı olur.
16 gb DDR3 2400 mhz rami 430 tl gibi fiyata almıştım ama 1600 mhz üstünde çalışmadı . Olsun dedim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,094,614
Üyeler
174,001
Son üye
quanxi
Geri