Komşudan net altyapısı çekmek istiyorum nasıl olur?

batmangat

80+
Reaksiyon skoru
53
Bizim (müstakil) evin alt yapısı bulunmamakta ancak çaprazımızda bulunan (müstakil) evde fiber net alt yapısı mevcut kablo ile çekilebilir mi acaba? Bizim evimize internet ve ev sahibine alt yapıyı kullanmak istiyoruz izin verir misiniz diye sormamız gerekli midir ve eğer izin verirse neler yapmam gerekli?

Bizim (müstakil) evin alt yapısı bulunmamakta ancak çaprazımızda bulunan (müstakil) evde fiber net alt yapısı mevcut kablo ile çekilebilir mi acaba? Bizim evimize internet ve ev sahibine alt yapıyı kullanmak istiyoruz izin verir misiniz diye sormamız gerekli midir ve eğer izin verirse neler yapmam gerekli?
Telekoma söyle sizede çeksinler siz ellemeyin kabloları

Bir sürü alt yapı çekilmesi için taleplerde bulunduk sonuçsuz ancak.
Sizin o kabloyu elleme gibi bir hakkınız yok diye biliyorum evinize bir router veya wifi menzil genişletici alarak komşunuzdan evinize kablosuz internet çekebilirsiniz veya elektriği internete çeviren cıhazlar var onları alabilirsiniz

Sizin o kabloyu elleme gibi bir hakkınız yok diye biliyorum evinize bir router veya wifi menzil genişletici alarak komşunuzdan evinize kablosuz internet çekebilirsiniz veya elektriği internete çeviren cıhazlar var onları alabilirsiniz
Yok hayır ellemicez türk telekomdan yada başka internet sağlayıcılardan yardım alarak yapmayı düşünüyoruz ancak aklımda bazı sorular var çekilebilir mi gibi.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yok hayır ellemicez türktelekomdan yada başka internet sağlayıcılardan yardım alarak yapmayı düşünüyoruz ancak aklımda bazı sorular var çekilebilirmi gibi.
Bilginiz var mı bu konu hakkında ?

Son düzenleme:
ADSL veya VDSL olsa bir şekilde kabloyu kendi evinize aldırtırsınız da fiber olduğu için cam kablo evinize aldırmanız çok çok zor. Arkadaşın da dediği gibi menzil genişletici alıp Wi-Fi olarak kullanın veya komşunuz interneti evine çektirsin siz kendi evinize kablo çektirip Router ile kullanın.

O şekilde fiber kablo ile çekim işlemi mümkün olmaz ama komşunun router veya modeminden internet kablosu çekerek kendine alabilirsin onun modemine gelen hızı sende alırsın diğer türlü fiber kabloyu sen çekmezsin türk Telekom ekipleri onun bağlantısı yapıyor ve abone olman gerekiyor onun içinde en uygunu onun modeminden kendine Cat6 internet kablosu çekmek

O şekilde fiber kablo ile çekim işlemi mümkün olmaz ama komşunun router veya modeminden internet kablosu çekerek kendine alabilirsin onun modemine gelen hızı sende alırsın diğer türlü fiber kabloyu sen çekmezsin türk Telekom ekipleri onun bağlantısı yapıyor ve abone olman gerekiyor onun içinde en uygunu onun modeminden kendine Cat6 internet kablosu çekmek
Peki başka komşumda hipernet vs. diyor o nasıl oluyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,165,615
Üyeler
185,136
Son üye
Enes Civil
Geri