1-Beynini Kullanmana Bağlı Iq Azaldığı gibi Artadabiliyor Eğer Beyin Jimnastiği Gibi Alışkanlıkların Yoksa Beynin Gerileme Yaşar
2-Cüssen ve Özgüvenin Varsa Yanına Yaklaşamazlar
3-5 6 zor ama rahat 2 3 kişiyi alırsın (yine cüssene bağlı)
4-hiç bilmiyorum ama eğer özel bir koç tutacaksan aylık 400 500 arası veya üstü olur
5-boksta bunlar yaşanmaz ama mahalle kavgasında yaşanır
6-Ben Ekliyorumostum Cidden Zor Durumdaysan Boks Yerine Fitness a Git Kas Yap Korkarlar zaten ama eğer spor için istiyorsan boks bence son seçeneklerden biri olmalı uzak doğu dövüş sanatlarına yönelmen daha sağlıklı olur
Uzak doğu iyi fikir fakat devletin yada belediyenin kursu yok.
Yoksa krav maga yada wing chun arasında kalmıştım.
Şimdi eğer para gidersemde uzak doğu sporları seçmem
Çünkü krav maga gibi kısa vadede profesyonel olamıyorsun.
Yani devletin,belediyenin var diye düşünüyordum.
Neyse ileride üniversite zamanında giderim olmadı krav magaya
Uzak doğu iyi fikir fakat devletin yada belediyenin kursu yok.
Yoksa krav maga yada wing chun arasında kalmıştım.
Şimdi eğer para gidersemde uzak doğu sporları seçmem
Çünkü krav maga gibi kısa vadede profesyonel olamıyorsun.
Yani devletin,belediyenin var diye düşünüyordum.
Neyse ileride üniversite zamanında giderim olmadı krav magaya
Maçlara çıkmadığın sürece boks hocan burun kırılması vb riskli şeyleri yaptırmaz maçta olabilir göz morarması olur ama aşırı olmaz maça çıkmadan
Beyin hücrelerin fazlasıyla ölür
2-3 yıl değil 5 ay gitsen bile teke tekte kendini savunursun
5-6 adamı dövmek senin yeteneğine ve karşının yeteneksizliğine bakar
Eldiven seti fln ekipmanlar 100-250 arası değişir
Kurs ücretleri her yerde değişiktir ama 100-200 arasıdır çoğu
Sonuç olarak maça çıkmadğın sürece hocan iyiyse sana zarar verecek bir antrenman yaptırmaz
Boks zordur ve kararlılık ister
Ben 1yıldan fazladır gidiyorum ve sokakta beni yatırabilen olmadı daha
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ayrıca sokakta dövüşmek için gidiceksen muay thai daha iyi olur o direk vur kır parçala
1-10 15 yıl boyunc ayaparsan gerçekleşir
2-Sıkı çalışarak ve tekniğiyle öğrenek herşeyi yaparsın
3-Hayır
4-Maliyet derken bandaj eldiven dişlik falan diyosun heralde başlangıçta max 200Tl
5-İyice öğrenirsen sıkıntı olmaz
ben 7 yıldır boks yapıyorum ve sıkı çalışarak bütün teknikleri öğrendim şuana kadr kendimi koruduğum ve yumruklardan kaçtığım için allaha şükür sadece sağ gözümün altı morardı oda 5 güne geçti
Boksa başlaman hem savunma hemde kondisyon için iyidir.Bence başla
Zeka durumun ne ?
Ben yorumlardan baya korktum.
Bir bakıma ücretsiz bir kurs olması bir bakımada sherlock holmes ve james moarty 'nin sporu olduğundan ilgimi çekiyor.
Teşekkürler.
Belediyenin ücretsiz boks kursu var o yüzden sordum.
Şuanlık yattı gibi.
Bu dövüş sporları ve sanatları.
Baya korktum.
Neyse ilerde artık krav magaya gidecem para ile.
Zeka durumun ne ?
Ben yorumlardan baya korktum.
Bir bakıma ücretsiz bir kurs olması bir bakımada sherlock holmes ve james moarty 'nin sporu olduğundan ilgimi çekiyor.
zeka durumum ne bilemiyorum fakat yeterince zeki olduğumu düşünüyorum .
Ya dediğim gibi çok uzun yıllar yapınca ve kafana çok fazla darbe yemenden kaynaklı oluşacak bişey
Ya dediğim gibi çok uzun yıllar yapınca ve kafana çok fazla darbe yemenden kaynaklı oluşacak bişey
ve kafa darbelerinin çoğunluğu karşı tatafın yumruğundan değilde senin yanlış kapanmandan oluşur
En korktuğum burun kırılması ve nöron tecavüzü.
O yüzden baya kafaya taktım.
Bir yanda öğrenmek istiyorum bir yandan korkuyorum.
Peki yorumlarda önermemişler bu sporu sen ne diyorsun sonuçta 7 yıldır yapıyorsun.
(Dürüst,net ve açıkca belirtin lütfen)
En korktuğum burun kırılması ve nöron tecavüzü.
O yüzden baya kafaya taktım.
Bir yanda öğrenmek istiyorum bir yandan korkuyorum.
Peki yorumlarda önermemişler bu sporu sen ne diyorsun sonuçta 7 yıldır yapıyorsun.
(Dürüst,net ve açıkca belirtin lütfen)
Sana şöyle söyliyim ben gerçekten 7 yıldır üstüne sürekli birşeyler katarak ilerledim çok sevdim ve zevkle yaptım ben ilk başladığım aklımda deli sorular vardı acaba çok canım acırmı ya rezil olursam vs. örneğin benim burun damarım çatlak (doğuştan) ben sırf bundan dolayı bırakmaya karar verdiğim zamanlar oldu ama vazgeçmedim en fazla ne olurki dedim ve kendimi daha çok bu spora adadım.Benim burnum çok kanadı çatlaktan dolayı ama pes etmedim.Bence sende öğrenmelisin ve asla korkmamalısın senin dediğin burun kırılması sadece maçlarda olucak şeylerdendir salonda asla size o kadar sert yaptırmazlar eğerki karşındakı kişi sana sert vuruyorsa ve sen bundan rahatsızlık duyuyorsan bunu dile getir asla utanma acaba korkak derlermi diye.Benim sana önerim bu sporu öğren.
mobilden yazıyorum btw o yüzden geç cevaplıyorum kusura bakma
Sana şöyle söyliyim ben gerçekten 7 yıldır üstüne sürekli birşeyler katarak ilerledim çok sevdim ve zevkle yaptım ben ilk başladığım aklımda deli sorular vardı acaba çok canım acırmı ya rezil olursam vs. örneğin benim burun damarım çatlak (doğuştan) ben sırf bundan dolayı bırakmaya karar verdiğim zamanlar oldu ama vazgeçmedim en fazla ne olurki dedim ve kendimi daha çok bu spora adadım.Benim burnum çok kanadı çatlaktan dolayı ama pes etmedim.Bence sende öğrenmelisin ve asla korkmamalısın senin dediğin burun kırılması sadece maçlarda olucak şeylerdendir salonda asla size o kadar sert yaptırmazlar eğerki karşındakı kişi sana sert vuruyorsa ve sen bundan rahatsızlık duyuyorsan bunu dile getir asla utanma acaba korkak derlermi diye.Benim sana önerim bu sporu öğren.
Ben 3 ay tekvandoya gittim şuan 17 yaşındayım 4-5 yıldırda düzenli olarak kickboxa gidiyorum.toplasan 2-3 kere gözüm morardı. Bikerede kolumu kırdım o da rakipden değil takıldım ringden düştüm
Ben 3 ay tekvandoya gittim şuan 17 yaşındayım 4-5 yıldırda düzenli olarak kickboxa gidiyorum.toplasan 2-3 kere gözüm morardı. Bikerede kolumu kırdım o da rakipden değil takıldım ringden düştüm
Boksa başlamayı düşünüyorum ama aklıma takılan bir kaç soru var?
1)İq seviyesine ve beyin sağlığına zarar verir mi?
2)sokakta 2-3 yıl tecrübe ile kendimi korumayı öğrenir miyim?
3)5-6 adamı dövebilir miyim?(çocukça oldu ama)
4) maliyeti nedir?
5) burun kırılması,göz morarması, vs. Korkuyorum biraz.
Spora başlamamam için iyi bir sebep midir yoksa cidden saçmalıyor muyum?
Yani ne bilmeliyim?
Ne yapmalıyım?
Tavsiye ve fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler iyi günler.
1. İq seviyene bişey olmaz
2. daha az sürede öğrenirsin
3. büyük ihtimal dövemezsin ama tek yada 2 kişi döversin diye düşünüyorum
4. bilmiyorum
5. saçmalıyorsun tabii sporda olur öyle şeyle millet kolsuz yüzüyor
1. İq seviyene bişey olmaz
2. daha az sürede öğrenirsin
3. büyük ihtimal dövemezsin ama tek yada 2 kişi döversin diye düşünüyorum
4. bilmiyorum
5. saçmalıyorsun tabii sporda olur öyle şeyle millet kolsuz yüzüyor